Jako mnoho jiných šperkařek na Fléru, občas pošilhávám po stříbrných komponentech, ale vědomí toho, že "s tím jsou nějaké problémy na úřadech" mě zatím od používání stříbra ve větším rozsahu odradilo. To se ovšem změnilo minulý týden -  domluvila jsem si totiž návštěvu na puncovním úřadě u pana Kopečného. 

Pan Kopečný je inspektor Puncovního úřadu a dostal na starost interntový prodej drahých kovů. Je skvělé, že místo, aby obesílal pokutami malé výrobce, kteří semtam použijí stříbrný kroužek či náušnicový háček, zaregistroval se na Fler pod uživatelským jménem puopi, založil klub Šperky z drahých kovů a související právní problematika a pomáhá šperkařkám na Fleru jejich práci se stříbrem zlegalizovat. 

Protože mi stále Živnostenský úřad neposlal živnostenský list doplněný o výrobu bižuterie, byla jsem se zatím na puncáku pouze informovat, abych si udělala jasno v tom, jak má co být. A opravdu to není úplně jednoduché. Když jsem opouštěla kancelář inspekce, myslela jsem si, že už mám ve všem jasno. Než jsem ale došla domů, pamatovala jsem se stěží půlku informací. Možná za to může přijemné setkání s AleAlenou hned na chodbě puncáku (omlouvám se, že jsem Tě zdržovala) a s Věninou za rohem, nebo moje hlava děravá. Každopádně až si informace zase doplním při další návštěvě spojené s registrací - a tentokrát se už raději spolehnu na papír a tužku - sepíšu to i sem na Fler. Do té doby můžete ale informace čerpat přímo z blogu pana Kopečného zde na Fleru, nebo v jeho článku Základní povinnosti výrobců a obchodníků se šperky Nebo si přihlaste do klubu a pokud je to jen trochu možné, domluvte si na puncáku osobní schůzku určitě se to vyplatí! A klidně s sebou můžete vzít i malé dítě. V kanceláři je dovoleno drobit a strkat sušenky do skříně