Vítáme všechny, ktěří mají rádi originalitu a soutěžení!

Celoflerové soutěžní klání MaŘeNa (Materiály Řemesly Napříč) vstoupilo do svého pátého ročníku! Ten se nese v duchu filmových inspirací, čemuž napovídá i souhrnný název pro tento ročník - MaŘeNa Film Fest 2017. Tvůrci se odprostili (a někteří možná i s těžkým srdcem?) od šarmu legendární Kleopatry, v jejímž duchu se tvořilo v kole minulém, a vydali se spolu s Alenkou vstříc fantazii. 

Alenka v říši divů

vyzvala naše šikovné soutěžící seznámit se s jejími přáteli a odhalovat tajemství výše zmíněného podivuhodného kraje. A komu se z toho všeho ještě nezamotala hlava, ten se nechal inspirovat a účastní se soutěže.  

Členové klubu šikovných sklářů - kde pracujeme s vitrážemi, rytím, tažením a leptáním skla, tiffani technikou, broušením, či foukáním, ale také i s mozaikou či třeba se skleněnými korálky - objevovali (stejně jako všichni ostatní soutěžící) Alenku a říši divů skrze všechny filmy o Alence. Výběr inspiračních filmů tedy nebyl omezen na jediný snímek a tvůrci se tak mohli rozhodnout, zdali budou spolu s Alenkou brázdit světové oceány či třeba ve stopách bílého králíka vklouznou do nory.

To však není vše; nestačilo pouze vystihnout téma, autoři museli splnit i několik následujících podmínek:

• Materiál klubu, za který člen soutěží, musí dělat výrobek tématickým výrobkem, a to v klubu povolenou technikou. Také musí tvořit většinu výrobku.
• Téma musí být zpracováno soutěžícím. 
• Soutěžní, kvalitně řemeslně zpracovaný výrobek by měl být vaší prestižní záležitostí. Pokuste se vybičovat k něčemu, co běžně neděláte, nesmí se jednat o vaši běžnou produkci.
• Výrobek by měl o tématu vypovídat sám od sebe - od pohledu, bez vysvětlujícího popisu, nebo pomocí aranžované fotografie.

Většina skleněného týmu však své zážitky ještě vstřebává, a tak se nám sešel nízký počet soutěžných výrobků. Ovšem jakých, račte se pokochat!  Je na vás vybrat ten nejlepší, který postoupí do meziklubového klání, kde změří tvůrčí síly se členky ostatních materiálových klubů. Hlasujte, prosím, co nejlépe dle Vašeho vědomí a svědomí, ctěte s námi zákony fair play a vyberte skutečně ty vírobky, které dle Vás nejvíce odpovídají zadanému tématu, tedy inspiraci konkrétními filmy.

V soutěži nejde o žádné závratné výhry. Výherci jsou už vlastně všichni ti, kteří se zúčastnili, neb cílem soutěže je překonávání vlastních tvůrčích hranic. Hlasování bude ukončeno dne 6.6.2017 o půlnoci.

Skláři předem děkují za každý Váš hlas. 

Anketa se načítá ...

 

A pokud již máte odhlasováno, račte podpořit i tvůrce z ostatních materiálových klubů: