Tropy - tři nej

 

Představuji Vám tři výrobky a jejich tvůrkyně, které byli hlasováním vybrány z celé řady šikovných fimařek. Tvorba proběhla v rámci klubu Fimo - tematická tvorba.

Nyní se můžete pokochat třemi nej a dozvědět se něco z toho, co nám šikulky prozradily.

 

kacatko

 

In the jungle!!

Náhrdelník je vyroben z fima za použití inkoustů, pudrů a kovových plátků. Má atypický tvar a je zavěšen na třech voskovaných šňůrkách. Komponenty jsem použila v černé barvě. Přívěšek není lakován, ale je broušen a leštěn. Díky pudrům se krásně třpytí a při pohybu má pokaždé jinou barvu a odlesky. 


 

 

 

Jak se ti zamlouvalo téma Tropy, jak se ti tvořilo? 

  • Nad tématem Tropů jsem moc nepřemýšlela, ale chtěla jsem vyzkoušet novou techniku, která bych se právě hodila a výsledek už znáte sami. Celkové se mi téma moc zamlouvalo :)

 

Co podle tebe má konkrétně výrobek s Tropy společného? 

  • Barvy, jejich proměnlivost, zeleň, pralesy, déšt - je toho docela hodně, chce to je mít trochu představivosti :)

 

Můžeš nám prozradit jakou techniku jsi použila?

  • Při tvorbě výrobku je použito mnoho technik - kovové plátky, inkousty, pudry..


Jak dlouho s fimem pracuješ?

  • Uff, těd se musím trochu zamyslet a spočítat to! Tak by to mělo být cca 2,5 roku - skoro první seznámení s fimem byl kurz obláčkových kytiček v rooyii u Fruit - což už je pěkně dávno :)

 

Více o uživatelce na https://www.fler.cz/kacatko

 

 

 martie

    

 

Papouch

Papouškovská brožka z fima, je vypouklá a dutá. V očičku zasazen kamínek Swarovski, křídlo dozdobeno achátem. Podlepená filcem. Upínání pomocí brožového můstku s pojistkou.

 

 

 

 

Jak se ti zamlouvalo téma Tropy, jak se ti tvořilo? Co podle tebe má konkrétně výrobek s Tropy společného?

  • Téma tropy pro mne bylo rozhodně zajímavé - už možná i tím, že jsem ty pravé tropy osobně nikdy nenavštívila a musela jsem tak zapojit více představivosti jak to tam asi vypadá. Abych svou představivost netrápila zase až tak moc, přizvala jsem si na pomoc internet + nějakou tu literaturu z naší domácí knihovny a prohlédla jsem pěknou řádku obrázků. Jelikož ale ve své tvorbě obecně pracuji převážně ze zvířecími motivy, podvědomě  mě to opět táhlo k fauně ...... a když jsem při brouzdání materiálem nabízeným na Fleru u prodejkyně Rmen narazila na nádherný peříčkový achát, bylo naprosto jasné co budu vyrábět .... mým cílem bylo vytvořit typického obyvatele tropů ... papouška Aru.

 

Můžeš nám prozradit jakou techniku jsi použila?

  • Na jeho výrobu nebylo použito žádných tajemných a složitých technik. Základem bylo vytvoření barevného přechodu z několika různých odstínů fima, tento jsem "pomalovala" fimo větvičkami a kvítky, a následně tomu všemu dala za pomoci vlastnoručně ukrouceného vykrajovátka kýženou formu papouška. Pak už jen stačilo dozdobit achátem, ozdobnou šňůrkou ..... a bylo hotovo :).

 

Jak dlouho s fimem pracuješ?

  • Na začátky fimování si pamatuji dobře. Úplně první výrobek jsem vyrobila na jaře roku 2009 - to fungoval na Fleru Klub splněných přání. "Kolegyně" Gift si tam přála nějaký veselý stojánek na papírky/vzkazy z fima ...  a mně to přišlo jako zajímavá výzva k tomu, vyzkoušet si práci s novým materiálem. Takže jsem vyrazila na nákup a následně vymodelovala za pomoci jedné prima knížky o modelování figurek a zvířátek svůj první fimo výtvor. Potom jsem se delší dobu držela stejného způsobu práce s touto hmotou, tedy modelování. Na tvorbu tak jak ji u mne můžete vidět teď, tj. za pomoci válečků, barevných přechodů, vykrajovátek atd. jsem přešla někdy na přelomu podzimu a zimy loňského roku. Uvidíme kam to bude směřovat dál - minimimálně u dalšího tématu bych se ráda pokusila oprostit od své zvířecí závislosti ... tak snad to vyjde .... kdo ví? :)

 

Více o uživatelce na https://www.fler.cz/martie

 

 

 Fruitensse

 Tropický deštný les

"Zažijte exotiku."

Náhrdelník vytvořený do měsíční tématické fimotvorby na téma Tropy.

Skládá se z fimo kokonů, které kombinují techniky metalických folií, lihových inkoustů a canu, z kterého jsou vytvořeny lístky/pírka kokonů.

Navlečeno společně se smaragdově zeleným rokajlem (fotografie trochu klame)  a doplněno ještě jednou řadou, ktera symbolizuje liány.

 

Jak se ti zamlouvalo téma Tropy, jak se ti tvořilo? 

  • Nad Tropy jsem přemýšlela delší čas, přesto se mi téma velmi líbilo. Nabízí totíž velký výběr možností, fauny, flóry i barev. Člověk se na tom může dobře vyřádit. Tvořila jsem zrovna na jednom fimo srazu, kde mě obklopovala společnost nej fimařek a skvělá nálada. Šlo to jak po másle =)

 

Co podle tebe má konkrétně výrobek s Tropy společného? 

  • První, co mě na Tropy napadlo bylo dusno, papoušci, liány. Chtěla jsem to nějak zkombinovat dohromady. Nakonec jsem si půjčila papouščí oranžovo-červená pera, kokony hmyzu a pralesní zeleň.

 

Můžeš nám prozradit jakou techniku jsi použila?

  • Na papouščí pera jsem vytvořila cane, na kokony metalické folie, lihové inkousty a transparent.


Jak dlouho s fimem pracuješ?

  • V roce 2007 začaly mé první fimo pokusy. Postupně jsem pracovala na zlepšení techniky, ale zásadní zlom přišel, když mě pod svá křídla vzala Rooya a pomohla mi tím finančně podpořit můj rozvoj. Osobně mám pocit, že fimo dělám odjakživa :D

 

Více o uživatelce na https://www.fler.cz/fruitensse

 

Výrobky ostatních šikulek https://www.fler.cz/blog/fimo-tematicka-tvorba-tropy