image

Kde se vzaly sněhové vločky, proč mají vločky bílé kabátky?

To bylo tak. Kde se vzaly, tu se vzaly, na obloze se narodily malé sněhové vločky. Jedna jako druhá, druhá, jako třetí. Zkrátka, bylo jich tam tolik, že by je Honzík, ani Helenka nespočítali. Jenže, všechny byly takové nepěkné. Vůbec nebyly bílé. Byly celé ušpiněné. „No to tak přeci nemůže zůstat,“ řekl si mráček Modráček. Přemýšlel a dumal, co s tím. „Už to mám,“ napadlo ho. „Zavolám na pomoc nebeské švadlenky. Vždyť zvládly ušít i můj kabátek.“ A jak řekl, tak udělal. Svolal švadlenky a ty hned začaly pilně pracovat. Rozpáraly velikánskou nebeskou duchnu a z prachových peříček ušily vločkám načechrané, sněhobílé kabátky. A protože švadlenky byly opravdu pilné, dostala nový kabátek každá vločka. Jů, to jim to slušelo. Rozpustilé vločky se otáčely a prohlížely, a protože chtěla být před zrcadlem každá z nich, strkaly se a strkaly, až se to stalo. Hop a hop a hop ... a padaly a padaly, až dolů, dolů na zem. Jů! To byla chumelenice.

 

(autorkou díla je Bc. R. Michlíčková)


Klub MALOVÁNÍ NA HEDVÁBÍ vyhlásil čtvrtou soutěž na téma: Ve víru sněhových vloček. Zúčastnit se mohly výrobky s touto tématikou vytvořené libovolnou technikou.  Podmínkou nebylo členství v klubu, soutěž byla otevřená pro všechny.

Soutěže se zúčastnilo 26 výrobků, které hodnotilo celkem 47 hlasujících.   Už jen z příspěvků hlasujících můžeme vyčíst, že nebylo vůbec jednoduché vybrat tři nejhezčí výrobky, ale na konec se podařilo a zde můžete shlédnout vítěze:

Na 1. místě se umístila raduha GRATULUJEME VÍTĚZI !!!

se soutěžním výrobkem

image

 

 

Na 2. místě se umístila BilaPavucinka

se soutěžním výrobkem

image

 

 

Na 3. místě se umístila painted.with.love

se soutěžním výrobkem

image

 

 

Výhra pro raduhu , která získala nejvíce hlasů v soutěži je:

- 15% sleva na výrobky členů klubu Malování na hedvábí:

WASO, WASO 1, Bédina, MarkétK, D.FELIX, Benika, Řimbaba, HedvábízPerníkova, liriodendron, Danka R. , Mo-Ba,Eliter ,  Eva design

- nominace s vítězným výrobkem, kterou pro vítěze udělá ten člen klubu, kterého si vítěz vybere!

 

Pokud rádi/y malujete na hedvábí, nebo vás zajímá tato technika, chcete si to zkusit a nevíte jak na to, přijďte mezi nás, rády vás uvidíme.

Děkujeme všem soutěžícím i hlasujícím a těšte se na další téma!