Určitě jste již slyšeli, že ke každému astrologickému znamení se hodí různé kameny, které svou energií doplňují nebo zesilují charakteristické znaky znamení. Že mohou ovlivnit psychiku nebo zdravotní stav člověka. Ideální je, když si každý vybere kámen sám podle toho, jak se mu líbí a jak ho osloví. Co když ale nastane situace, že chcete někomu darovat šperk s kamenem a nevíte jaký vybrat? V tomto případě by vám mohl pomoci tento blog.

V blogu Vám nabízíme seznam kamenů souvisejících s jednotlivými znameními (tentokrát to jsou Blíženci) a nabídneme Vám výrobky členek klubu Tvoříme šperky z cínu, jež jsou osazeny kameny vhodnými pro toto znamení. Pokud si ze šperků nevyberete, můžete jednotlivé šperkařky oslovit, zda mají kámen, jenž by Vám vyhovoval a jestli pro Vás mohou vyrobit nějaký šperk. Ale ne všechny kameny jsou lehce dostupné jak fyzicky, tak finančně ... Ale to už je věc domluvy :-).

Zde  si můžete ověřit polohu Slunce při Vašem narození

O Blížencích se říká, že jsou to lidé vnímavé a přizpůsobivé povahy a intelektuálního založení. Tito idealisté si libují ve filosofii a baví je zkoumat názory jiných lidí. Mohou se pochlubit širokým okruhem zájmů a žijí činorodým a aktivním životem. Jejich myšlenky a pocity se pohybují závratnou rychlostí a mají vynikající komunikační schopnosti. Jsou to lidé živlu vzduchu a ukrývají se v nich dvě různé osobnosti.
(Zdroj)

Původ

Toto souhvězdí představuje dvojčata Castora a Polydeuka (Polluka), kteří pluli s Iásónem a argonauty pro zlaté rouno. Jejich otcem byl Zeus, který v podobě labutě svedl jejich matku, spartskou královnu Ledu. Oba se vylíhli z vejce. Polydeukes se od bratra lišil tím, že byl nesmrtelný a po smrti svého bratra směl vstoupit na Olymp. Tam ale prosil Dia, aby směl jeden den trávit na Olympu a druhý den s bratrem v podsvětí. Za odměnu je Zeus proměnil v souhvězdí Blíženců. Dvě nejjasnější hvězdy se proto jmenují Pollux a Castor. V římské mytologii byly hvězdy pojmenovány podle Romula a Rema.
Hvězdy v tomto souhvězdí mohou být alternativně spojeny tak, že vzniknou postavy dvojčat držící se za ruku. Dvojče vpravo je Kastor, jehož nejjasnější hvězdou je Castor (alfa Geminorum) s magnitudou hodnoty 2 a představující Kastorovu hlavu. Vlevo od něj je Polux, jehož nejjasnější hvězda beta Geminorum (známější jako Pollux) představuje také jeho hlavu.
(zdroj:  Wikipedia)

Minerály vhodné pro znamení Blíženci:
chryzoberyl, alexandrit, topaz, akvamarín, rutil a křišťál s vrostlicemi rutilu, citrín, žlutý karneol, avanturín, křemenné kočičí oko, tyrkys, kalcit, chryzokol, jantar, perly, tektity, vltavín, ametrín, záhněda, světle modrý chalcedon, mechový achát, meteoritické železo

Zde je několik vhodných dárků pro ženy ve znamení Blíženců. Šperky, jenž obsahují některé z těchto kamenů a jsou v nabídce členek klubu Tvoříme šperky z cínu. Kliknutím na obrázek se dostanete na prodejní stránku.

 

PERLY 

Perlový
Paulette /říční perla + šroubovací puzeta AG//
Zvědavé... /říční perla/
 Jabloňová panna
Pearl Islands

Větvičky s bílou perličkou č.3
 
Studánka pod horou
 
Náušnice - dubové lístky

 

VLTAVÍNY A TEKTITY

Amulet /křišťál, vltavín/
Vltavínek
Kráva rohatá

 

JANTAR, ZÁHNĚDA A CITRÍN

Jantar  
Citrínový
Citrínový
Jantarové náušnice
Jantarový náhrdelník
Starry night
 

 

CHALCEDON

Azul lágrima
V mořském příboji...
 
Margit
 
Chalcedonová makovička
 
Pomněnkový

 

TYRKYS 

Tyrkys

 

MECHOVÝ ACHÁT, AVANTURÍN, AQUAMARÍN

Za polárním kruhem - náhrdelník s akvamarínem

 

A kdo z cínařského klubu je narozen v tomto znamení a jak si myslí, že na nich obecný popis Blíženců sedí? Zde jsou jejich komentáře:

WASO

Jak mohu charakterizovat sebe ve vztahu ke svému znamení blíženců? Našla jsem v jednom horoskopu tyto věty, které mne dokonale vystihují:

  1. Jakákoliv rutina v nich vyvolává pocit, že jsou jako ptáci v kleci s ustřiženými křídly“.
  2. Blíženci potřebují k osvěžení svých pracovitých mozků dvakrát víc spánku než ostatní. Naneštěstí ho málokdy mají dost, protože jsou velmi náchylní k nespavosti. Zvláštní je, že se mohou nervově zhroutit spíš z nudy a nuceného pobytu doma než z přehnané aktivity.
  3. Mají výborný smysl pro humor, takt, pohotovost, diplomacii, ale chybí jim vytrvalost a trpělivost“.

FUTETKA

O Blížencích se říká, že jsou nestálí a mají rádi změny. V tomto bodě tedy Blíženec nejsem. Mám ráda svoje jistoty a na změny si dlouho a nerada zvykám.
Ovšem ostatní vlastnosti Blíženců ženy - to jsem celá já :-)
Například:
- ukrývá v sobě několik osobností, jednu zajímavější než druhou - nejzajímavější je ta, která v noci spí :-)
- kreativní a má pestrou paletu koníčků - ano, svými koníčky jsem už zaplnila celý náš panelákový byt a začínám plnit půdu na chalupě :-)
- zvládá se věnovat spoustě různorodých věcí najednou - která žena toto neumí? A já žena jsem :-)
- city a myšlenky se pohybují tak rychle a nepředvídatelně, že pro ostatní není snadné ji pochopit- často je nechápu ani já sama :-)
- nespokojí s rolí ženy v domácnosti - vaření a úklid opravdu nemusím. Jsem pro kreativní chaos! :-)
- nemá ráda zbytečná omezení, předsudky a konvence - dělám si sama vlastní :-)
- v lásce může být nestálá, ale když se jí povede najít správného muže, který zvládne její tempo, bude mu oddaná - můj muž je sice celý zadýchaný, ale zatím jsme spolu 30 let :-)
- libují si ve filosofii a baví je zkoumat názory jiných lidí - celé hodiny dokážu filozofovat "nad nesmrtelností chrousta", hlavně když nemusím nic dělat :-)
- mají vynikající komunikační schopnosti - ano, jsem děsně ukecaná, ale nerada píšu:-)
- kameny pro blížence: jantar, zlatý topas, citrín, alexandrit, avanturín - zvláštní, tyto jsem si oblíbila dřív, než jsem se věděla, že jsou pro Blížence typické :-)

 

Předchozí díly:

Vodnář

Ryby

Beran

Býk