Tak nejdřív správné odpovědi.

 

Ptala jsem se, o jaký výrobek na fotografii se jedná, odpovídám, že o teploměr:

 

 

 

Ve druhé otázce jsem se ptala na to, kdo je na fotografii, na rok jeho narození a povolání v době, kdy byl fotografován.

 

 

Je to můj děda, který ve dvacátých letech podnikal v autodopravě a když v Bratislavě (tam se v roce 1923 narodila moje maminka) utopil autobus a tudíž zkrachovalJ, odešel s rodinou do Prahy a začal pracovat jako řidič pro Ministerstvo zemědělství Republiky československé v Praze. Fotka je z 1. poloviny 30. let (tudíž děda už nebyl žádné ucho:-D, automobil je Tatra T54 (tím si nejsem úplně jistá), kdy se ještě na našich silnicích jezdilo vlevoJ Pro ministerstvo pracoval i během války, kdy ale musel prokazovat nežidovský původ svůj a svojí rodiny. Děda se narodil roku 1896, i když na některých dokladech (méně významných) je uveden rok 1894.

 

 

Správná odpověď tedy nepadla. Co se roku narození týká, nejblíž byla TeryLuu, betulka téměř správně zařadila období a vozidlo, ale na to jsem se neptalaJ

 

Povolání správně určily: betula rf, cukrárna u ReK, TeryLuu, draculka, Efffča (s výhradou, my jsme odjakživa milovníci psů, žádní rasi:-D), Canavi, Oringle (s výhradou, pohřebnictví se mi nelíbí:-D), orinocka.

 

Líbily se mi tipy: Jára Cimrman, Karel Čapek, osobní šofér T. G. M. (toho znal osobně), první taxikář v Anglii (to mě tedy pobavilo hodně), řidič hotelu Alcron (s výhradou, děda byl v 1. světové válce v italských legiích a ve druhé už nebojovalJ), ale vlastně se mi líbily všechny tipy, děda byl štramák, i když už byl starý, ženský na něj letěly (chudák babička).

 

TAK MÁM, CO JSE CHTĚLA!!! CO VČIL???

{#emotions_dlg.rose2}Budu tedy losovat ze všech odpovědí!!!

 

 

Oringle, gratuluji {#emotions_dlg.rose2}

 

Všem ostatním děkuji za účast a budu se těšit zase někdy příště{#emotions_dlg.tuli}