Domů Profil prodejce Asja
Ludmila Široká
  • aktivní prodejce od r. 2012
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 hodin.
  • Smržovka, ČR
  • 232 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (44) 100%
Nadšenci: 209
Aktivita: aktivní
Prodáno: 232
Registrace: 2.1.2012
Město: Smržovka
Stát: ČR

Asja

/ Prodávající
Novinky
914810
18.11.2020 Jedno morčátko https://www.fler.cz/zbozi...

Vítám Vás             

Račte vstoupit do mého vlněného obchůdku. Najdete zde výrobky z ručně zpracované vlny českých oveček.

                                  Logo - barevne                        

Kolem nás se pase spousta oveček. Ráda bych ukázala, že není potřeba vyrábět jen z jemného merina, které procestovalo půl světa. Také z vlny našich českých oveček se dá kouzlitSrdce

Nabízím výrobky z ovčího rouna plstěné jehlou i mokrou cestou (potraviny do kuchyňky, zvířátka, figurky, šperky, dekorační předměty, pouzdra…) a na kolovrátku předenou vlnu. Vlnu doma peru, češu a barvím přírodními barvivy (cibule, ořech, aronie…), případně potravinářskou barvou či barvu na vlnu. . Je možné vytvořit výrobek na Vaše přání. Vlna je materiál nekonečných možností. Inspirovat se můžete ve fotogalerii. Těším se na Vaše náměty.

Po dohodě mohu uplstit danou věc s úpravami oproti originálu. Nebojte se napsatUsmívající se.

Krásný den

Ludmila Široká

 

 

 

 

 

Něco z chytrých zdrojů

Ovčí vlna je jedním z nejstarších materiálů. Má výborné izolační vlastnosti. Základní stavební látkou vlny je keratin - nerozpustná bílkovina, z níž se také tvoří naše nehty a vlasy. Skládá se z tisíců šupinovitých buněk, které se překrývají jako tašky na střeše. Tvoří tak bariéru, která chrání proti změnám teploty.

Vlna obsahuje lanolin (vlnotuk), který jí chránípřed znečištěním bakteriemi a jinými mikroorganismy, a výrazně se podílí na její regeneraci - samočisticí efekt vlny. Lanolin zároveň snižuje křehkost a lámavost vlasu a tím snižuje prašnost. Vlna tedy má antialergické vlastnosti, není vhodná pro bakterie, roztoče aj. mikroorganismy. Vlněná vlákna jsou vysoce hydrofilní, mokré rukavice pořád hřejí (vlna dokáže pojmout vlhkost rovnající se až třetině své váhy, přitom zůstává na dotek suchá, absorbovanou vlhkost neodvádí intenzívně a spotřebovává méně tepla z okolí, chrání tak proti chladu.) Vlna se netaví ani nehoří.

Plstění - Šupinky, z nichž se skládá vlněné vlákno, se mechanickým nebo tepelným namáháním, navzájem zaklesnou. Plstit můžeme plstící jehlou, která má drobné zářezy. Při průchodu rounem za ně zachycují a opakovaným propichování rouna dochází k jeho plstění bez použitívody. Mokré plstění kombinuje mechanické namáhání (tření), prudké změny teploty (horká a studená voda) a pH prostředí.

Vítejte!

V našem domě je pořád živo. Dva "dospělí", pět dětí, hlídá nás československá vlčanda a sólo si tu kraluje trojbarevná číča. Baví mě spousta věcí. Často skáču od jednoho ke druhému a chtěla bych si všechno vyzkoušet. Lákají mě tajemství starých řemesel. A posledních pár let  mám jednu stálici - ovčí vlnu. Je to balzám, radost, láska... Vlna dává člověku spoustu možností tvořit.

Barvení, zvláště přírodní, je dobrodružství, nikdy nevím, co mi vznikne.

 

Uklidňuje mě klapání kolovrátku a vlna probíhající mezi prsty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fascinuje mě, co všechno se dá "vymodelovat" plstící jehlou. Vyřádím se já i děti.

Po té, co se mi nahromadila přadénka, učím se i plést a háčkovat. A to jsem vždycky prohlašovala, že to já NIKDYUsmívající se

Každopádně, pokud se Vám tu bude líbit, bude mě to hřát u srdce!

Krásný den!

 

Díky dotacím od LK jsem od dubna 2014 držitelem certifikátu ZÚS - pro výrobky z ovčího rouna -  do kuchyňky, figurky.

Tento certifikát potvrzuje, že výrobky jsou vhodné pro děti od tří let.

 

Způsob dopravy
Českou poštou, doporučeně, případně Zásilkovnou Ve Smržovce, Jablonci nad Nisou a blízkém okolí lze domluvit i předání přímo do ručky.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Zboží

Další zboží od Asja

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--