Domů Profil prodejce Helen parfém
  • aktivní prodejce od r. 2012
    Reaguje na objednávky obvykle do 5 minut.
  • Velešín, ČR
  • 562 prodaných kusů
  • 99% kladných hodnocení
Hodnocení: (90) 99%
Nadšenci: 283
Aktivita: aktivní
Prodáno: 562
Registrace: 27.3.2012
Město: Velešín
Stát: ČR

Helen parfém

/ Prodávající
Novinky
71279
31.5.2012 Na Fleru také prodávám pod jménem „Šungitka“ – šungitové dečky: https://www.fler.cz/sungi...

 

 Přírodní živé vůně - od Helen parfém...

Před několika lety jsem jela odkudsi dálkovým autobusem. Už nás tam sedělo jen několik cestujících a já jsem se - ve velmi příjemném rozpoložení - v myšlenkách toulala kdesi daleko. A v tom jsem pocítila nezvyklou vůni. Okamžitě mě přitáhla zpět. Nebyla to normální běžná vůně, vůně, o které víte, že to je „voňavka“. Byla to vůně – pocit. Takový zvláštní pocit. Naprosto mě to prostoupilo a okouzlilo. Do konce jízdy jsem již na nic jiného nemyslela, jen jsem lapala tu vůni a nechala se okouzlovat. Řekla bych, že byla taková tmavě zelená... Ještě po letech na tu vůni vzpomínám a nepřestávám ji hledat. A díky tomuto hledání jsem obrátila pozornost i na přírodní vůně.

Má první setkání s přírodními esencemi a parfémy byla pro mě dost zklamáním. Vždycky mně v tom parfému něco vadilo, některé vůně mě až odpuzovaly. A to se mi nelíbilo. Nelíbilo se mi, že mám takovýto postoj k vůním, které jsou čisté, přírodní, a uvědomila jsem si, že přece tyto esence jsou také živé energie, které mají svá působení, jako všechno živé. Já k tomu přistupovala takovým tím starým rozumovým přístupem: voní – nevoní, líbí – nelíbí. Toto uvědomění jsem přijala jako výzvu ke změně postoje a zkusila jsem to jinak...

Vzala jsem si do ruky lahvičku s esencí a pokoušela se na ni naladit. Po nějakém čase zkoušení a hledání JAK NA TO jsem začala vnímat její působení, které bylo krásné, jemné. A v tomto stavu naladění jsem si k té esenci přičichla. Bylo úžasné, jak úplně jinak jsem tu vůni vnímala – odpor byl pryč. Jako bych ji začala chápat - byla mnohem barvitější, cítila jsem její živost. A tak jsem to zkoušela i s jinými esencemi. Postupně jsem začala rozlišovat jejich rozdílná působení.

A pak jsem zkusila dávat k sobě esence s podobnými účinky a tak vznikly „vůně s cíleným působením“. Jsou to vůně, u kterých  je hlavní jejich účinek, vliv na duši člověka, na cit. Pomáhají nám naladit se na jejich konkrétní směr (pokud se tomu chceme otevřít). Výsledná vůně byla pro mě vždy překvapením.

Druhá kategorie jsou „vůně příběhové – pocitové“. U těch už není působení tak jednoznačné, je širší a záleží na každém, co si s nimi prožije, jak je vnímá.

Ale mezi oběma typy vůní není přesná hranice, vzájemně se prolínají. U některých nelze určit, kam patří. Je to velmi individuelní.

Zkoušela jsem porovnat energie parfému syntetického s přírodním a je to nesrovnatelné. Syntetická vůně (to je převážná většina voňavek) – třeba sebekrásnější je energeticky naprosto „plochá“. Bez energie, bez života. Zato přírodní zasahuje kamsi hlouběji do nás a vede k prožívání. Přirovnala bych to k rozdílu mezi tím, když se díváme na krásnou krajinu ve filmu, a tím, když jsme přímo v ní. Filmový příběh a skutečný život. Raději prožiji něco krásného ve skutečnosti než se na to jen dívat ve filmu. Skutečné prožití má neskonale větší hodnotu, a nemusí být jen krásné...

U některých vůní popisuji své vlastní vnímání té vůně, té její energie. Jsou to čistě mé osobní pocity, každý to může vnímat jinak. Ale je možné použít to jako vodítko, námět...

„Živé vůně“ jsem je nazvala proto, že nám zasahují nejen „do nosu“, ale mnohem hlouběji – do duše. Působí na nás, ovlivňují nás, oživují... Spojují nás s bytostnými silami přírody, s něčím, co nevidíme a přesto cítíme, že tu je. Dělají jakéhosi zprostředkovatele, spojovatele s tou určitou silou. Ovšem předpoklad je, že se sami snažíme tím směrem, že se chceme pohnout, změnit. Jsou to jedny z mnoha pomocí, které tu k našemu duchovnímu rozvoji máme.

VÝROBA VŮNÍ JE PRO MĚ ÚCHVATNÝM DOBRODRUŽSTVÍM.

 

Poznámky:

*„Helen vůně“ tvořím (v parfémovém poměru) ze 100% přírodních silic a čistého bio jojobového nebo mandlového oleje. Ten je mnohem příjemnější pro tělo než alkohol.

*Vůně nedělám "do zásoby", tudíž je začnu vyrábět až po zaplacení. A vzhledem k tomu, že vůně musí určitou dobu zrát, mohu ho poslat až tak 14dní po připsání peněz na účet.

*Fotografie k vůním jsou mé vlastní výroby, a přírodní náměty fotek jsou pouze k navození atmosféry jednotlivých vůní.

*Na Fleru již prodávám pod jménem „Šungitka“ – šungitové dečky:     https://www.fler.cz/sungitka

*Zboží z obou obchůdků je možné poslat dohromady za jedno poštovné (podle váhy).

Způsob dopravy
Doporučeně, v bublinkové obálce nebo balíčku - podle velikosti. I cena poštovného se potom odvíjí od množství a objemu objednaného zboží.
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Helen parfém

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--