Domů Profil prodejce PaGe
  • Prodejce od r. 2012
  • Praha 15, ČR
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 58
Aktivita: -
Registrace: 8.4.2012
Město: Praha 15
Stát: ČR

PaGe

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Módní label Page založila v roce 2011 módní návrhářka Pavla Gerschonová. Studentka magisterského studia ateliéru Oděvní a textilní design na Fakultě umění a designu v Ústí nad Labem. Ve své tvorbě se zaměřuje především na dámskou módu. Vedle tematických koncepčních kolekcí se věnuje také zakázkové a designové tvorbě. Návrhářka má již bohaté zkušenosti se zakázkami originálních společenských i svatebních šatů nebo kostýmovou tvorbou pro taneční skupiny.

 

„Inspiraci čerpám ze života kolem sebe a oděvům ráda připisuji nějaký příběh či myšlenku nebo se zaměřuji na praktičnost a variabilitu. Jeden z těchto aspektů v mé tvorbě vždy naleznete.“


Každý z modelů je ojedinělý originál, který od návrhů, výběr materiálů, aranžmá, přes střihové řešení, ušití až po dokončení projde rukama návrhářky. Jedná se tedy od počátku do konce o stoprocentně autorský počin. Většinu modelů je, v případě zájmu, možné vyzkoušet, případně autorka nabízí vytvoření totožného modelu na míru či v jiných velikostech.

 

Vedle své autorské tvorby je Pavla Gerschonová jednou z orgánizátorek festivalu mladé módy Arcolor, který je unikátní svou přehlídkou přímo v ulicích Prahy a bere si za cíl propagovat a podporovat začínající módní designery. Svou tvorbu prezentuje často právě v rámci tohoto projektu, nebo v rámci přehlídek Ateliéru Oděvní a textilní design (Činoherní studio Ústí nad Labem, nebo Veletržní palác Praha apod.)

arc

HARMONIC

Poslední kolekce Harmonic byla vytvořena primárně pro festival mladé módy ARCOLOR, kde se prezentovala na přehlídce přímo v centru Prahy.

V kolekci Harmonic je inspiračním a zároveň spojovacím prvkem struktura skládání, připomínající tvar harmoniky. Tento systém je použitý v každém modelu v jiných souvislostech, tvarech i umístění.

 

„Při práci jsem postupovala tvůrčím způsobem, oděv vznikal aranžováním na krejčovské panně i přímo na postavě, docílila jsem tak neotřelých střihových tvarů.“


Napříč kolekcí se objevují stejné materiály, barevně je celá kolekce v černých, bílých a zlatavých tónech. U černých modelů se ve fragmentech objevuje kontrastní růžová barva.

Kolekce je pojata jako extravagantní umělecké oděvy, které se ovšem neodvrací od ženské siluety a nositelnosti.

Harmonic

NEHODY NÁHODY

Zatím poslední kolekce Page, která se v nejbližší době dočká pokračování. Inspirace situacemi, které se nikomu z nás (bohužel) nevyhýbají, a rozhodně nás netěší. Jsou tím myšleny nepříjemné a nežádoucí nehody, jejichž důsledek se nějakým způsobem projeví na oděvu. Jistě se takováto nehoda stala někdy každému z nás, dovedeme si tedy představit, jaké reakce tyto náhodné nehody doprovázejí, zvláště když většinou nastávají v nejméně vhodných chvílích. Zatržení oděvu o přehlédnutý hřebík, propálení oděvu na koncertě rockové kapely, otření se o čerstvě natřenou lavičku, nebo typické polití nevypratelnou tekutinou…apod. Tyto situace jsou v konkrétní chvíli velmi nepříjemné a často zkomplikují nejedny plány, avšak zpětně na ně většina lidí vzpomíná s úsměvem.

 

Tato hlavní tématika je v kolekci převedena do záměru. Každý z modelů je inspirován jinou nehodou, která celý oděv utváří a stává se zde pozitivem. Nechtěné se stává záměrem a zmnožení jednotlivých prvků z nehody toto tvrzení posiluje.

nehody

Zatržení skoby v oděvu o jakoukoliv nástrahu - většinou se jedná o špatně zatlučený hřebík, kliku, šroub ve dřevě apod. Právě tvar skoby je transformován do koženky (tedy plastické kůže) a zmnožen, čímž vznikla originální plastická struktura. Špičatý tvar skoby je také znatelný v celém tvarosloví šatů.

 

Otisk, otření, nebo opření o cokoliv s doposud čerstvě nanesenou barvou. Motiv tisku se objevuje v celé ploše korzetových šatů v nepravidelné hustotě a je ručně tvořen přímo rozseklým polínkem dřeva, je zde tedy znatelná jeho struktura. Dalšího efektu je docíleno zmačkáním materiálu před tiskem a jeho opětovné vypnutí.

 

Další inspirací mi bylo propálení materiálu oděvu, ke kterému může dojít v mnoha situacích a opět je to zásah nevratný. Propalováním a působením tepla ohně jsou šaty tvarovány a ve zcela propálených místech získává důležitou roli kouřová barva spodního materiálu. Opět se zde objevuje zmnožení prvku nehody do struktury.

 

Důležitou součástí tohoto projektu je video, které k této kolekci vzniklo. Jedná se o inspirační spot ve stylu performance a to nejen tím, že poslední model vznikl přímo při natáčení.


//www.youtube.com/watch?v=i99fZYVhpb8

Způsob dopravy
Dobírkou nebo osobním odběrem v Praze
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od PaGe

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--