Domů Profil prodejce futuRING
Kamila Hrabalová
  • aktivní prodejce od r. 2012
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 hodin.
  • Olomouc, ČR
  • 198 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (58) 100%
Nadšenci: 538
Aktivita: aktivní
Prodáno: 198
Registrace: 18.6.2012
Město: Olomouc
Stát: ČR

futuRING

/ Prodávající
Novinky
352199
27.1.2015 Přidáno pár nových věciček, tak mrkněte ;-)

Zdravím všechny příznivce šperků a typografie!

Pojekt futuRING vznikl jako bakalářská práce na Fakultě umění Ostravské univerzity a já se rozhodla ve výrobě písmenkových šperků pokračovat :-)

Všechny šperky jsou tvořeny z písma Futura, které má za sebou neuvěřitelnou životní cestu - vzniklo už v roce 1927 a dodnes je velice oblíbené a používané. Jedná se o geometricky konstruovaný grotesk a právě tyto čisté tvary mě inspirovaly k tvorbě pěti kolekcí vyrobených z plexiskla.

Tak jako písmeno „a“ stojí na začátku abecedy, stojí i na počátku mé inspirace písmem Futura. Vždyť tento jednoduchý tvar je už hotovým šperkem — stačí změnit úhel pohledu a prsten je na světě!


Kolekce "a"
Tak jako písmeno „a“ stojí na začátku abecedy, stojí i na počátku mé inspirace písmem Futura. Vždyť tento jednoduchý tvar je už hotovým šperkem — stačí změnit úhel pohledu a prsten je na světě!

 

 

 

 

 

Kolekce True Type
Stejně jako u písmena „a“ nacházím ve Futuře mnoho dalších tvarů, při nichž z nového pohledu můžeme hovořit o hotovém šperku. Jejich otvory i křivky doplňují krásu lidského těla a zároveň vyjadřují jednoduché sdělení. Design čistých forem se stává šperkem sám o sobě a při jeho nošení můžeme lehce zapomenout, z čeho tyto tvary původně vychází.

 

 

 

Kolekce Konfekce
Tato série je speciálně navržena tak, aby na první pohled promlouvala: „Já jsem šperk.“ Krystal ze štrasu či drahého kamene je v konfekčním šperku chápán jako určité vyvrcholení, akcent, středobod celého klenotu. Pro některé své šperky jsem využila právě tento konvenční prvek, který zde však dostává novou roli. Šperk není nositelem krystalu, ale krystal jako symbol šperku zpětně odkazuje k jeho nositeli, tedy písmenu, které máme v této souvislosti chápat jako šperk.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolekce Krajka
Písmo může být krásné nejen v dokonalosti jednotlivých tvarů, ale také jako celkový text či struktura plochy. Písmena mají svůj kontrast i rytmus a jejich shluky tvoří zajímavý dekor podobný krajce. Svou roli zde hraje světlo i stín, barva povrchu i podkladu. Přísná Futura se vymaňuje ze svého „řádua při pohledu na tento zdánlivý chaos si oko typografovo lehce odpočine.

 

 

Kolekce Hard Concept
Šperky z této kolekce promluví za vás. Jejich nositelnost je potlačena konceptuální hodnotou, která završuje celý cyklus Futuring. Písmo se zde stává hrou, vyčnívá především symbolika tvaru, který funguje také jako samostatný objekt.

Doufám, že mé šperky zaujmou nejen fandy do typografie, ale také spoustu dalších lidiček, kterým se to bude líbit prostě jen tak :-)

A pokud náhodou toužíte po podobném šperku, ale z jiného písma, určitě se nějak domluvíme ;-) (ale za Comic Sans příplatek 100 Kč :-D )

Způsob dopravy
Zboží je baleno dle velikosti do bublinkové obálky či pevné krabičky a posíláno doporučeně Českou poštou. Způsob dopravy je možné upravit dle přání zákazníka (Zásilkovna, apod). Odeslání zboží můžete urychlit, pokud mi pošlete print-screen potvrzení o proběhlé transakci. Možnost osobního předání v Olomouci a blízkém okolí.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od futuRING

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--