Domů Profil prodejce design78
  • aktivní prodejce od r. 2012
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 hodin.
  • Katusice, ČR
  • 52 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (10) 100%
Nadšenci: 132
Aktivita: aktivní
Prodáno: 52
Registrace: 7.9.2012
Město: Katusice
Stát: ČR

design78

/ Prodávající
Novinky
565469
8.11.2016 V létě se tisklo a tisklo. Díky tomu vznikla sposta nových hedvábných a vlněných šátků a šálů. Konečně se mi podařilo je všechny vystavit, tak se přijďte podívat:)

Dobrý den,

jmenuji se Marie Flodrmanová, a srdečně vás vítám ve svém obchůdku.

Již od dětství mám veliké štěstí, vyrůstala jsem v nádherné přírodě jesenických hor, a tak není divu, že láska k přírodě je pro mne samozřejmostí. Stejnou samozřejmostí je pro mne i láska k šití a textilu, k nejrůznějším látkám, odstřižkům, nitím, provázkům, knoflíčkům... prostě ke všemu, co k tomu patří. Ale jak už to v životě bývá, přestože jsem se na dráhu "textiláka" připravovala, nakonec jsem se začala živit jako grafik, sazeč a ilustrátor. Jistě, tato profese je také nádherná, ale stejně mě většinu času provázel pocit dluhu a ohromné touhy vrátit se zpátky k textilu. Myslím si, že každý člověk má svou předurčenou cestu životem, ke které ho to stále a nezadržitelně táhne. A tak i já neměla šanci dlouho vzdorovat, a musela jsem se na tuto cestu vrátit. Jsem ráda, že se mi na ní daří spojit obě své lásky. 

 Tvořím zásadně z recyklovaných materiálů (výjimku tvoří poze hedvábné šátky), které se ke mně dostávají nejrůznější cestou, ať už z pozůstalostí, či od přátel a známých. Některé kousky jsou třeba až z první republiky po pánském krejčím, kterého si pamatuji ze svého dětství. A to je právě to, co mě na tom baví. Nejde jen o to, že ty věci získají nový život, ale i o jejich minulost, která je jejich součástí, ať už ji známe, nebo ne. 


Vyšívám a šiju jak v ruce, tak i na stroji, barvím, keslím, aplikuju, háčkuju, pletu, plstím... prostě dělám všechno proto, aby vzniklo něco vyjímečného a osobytého, něco, co má svou duši, svou minulost a doufám, že i budoucnost.

S tím vším souvisí další věc, které jsem naprosto propadla, a tou je eco printing. Je to úžasný způsob barvení textilií, který využívá pigment obsažený v tělech rostlin. Listy, květy či těla rostlin se položí přímo na látku a působením tepla se pigment přenese a zafixuje na textilii. Je to nádherný způsob, jakým příroda kolem vás může zanechat svou stopu. Přestože postup je ve své podstatě jednoduchý, existuje veliké množství faktorů, které ovlivňují výsledek. Nikdy nevzniknou dva stejné kusy, a rozdíly mohou být až neuvěřitelné. Přes věškerou neovladatelnost (a možná právě pro ni) je tato technika návyková. Nezbývá, než zkoušet to dál a dál, vymýšlet nové postupy, zkoušet nové rostliny. Je to v podstatě takový otisk přírody, kerá mě bezprostředně obklopuje, má zahrada, pole, louky a lesy.


S eco printingem úzce souvisí i barvení textilií ekologickými pigmenty, získanými z přírody. Já barvím textilie rostlinami. Díky tomu, že je barvím v podstatě na koleně a s ohledem na ekologii, což zahrnuje i šetření vodou a energií, vznikají na látkách určité nedokonalosti, jako mapy a flíčky, což mne fascinuje, a myslím, že to výsledným výrobkům dodává jejich jedinečnost.

 Všechno co dělám mě opravdu naplňuje a baví, a já doufám, že je to ve výsledku znát, a že i vás budou mé výrobky bavit, ať už si je koupíte, nebo si je budete jen prohlížet.

S láskou Majka

Způsob dopravy
Česká pošta, doporučeně
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od design78

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--