Domů Profil prodejce Mountain Rose
  • aktivní prodejce od r. 2013
    Reaguje na objednávky obvykle do 7 hodin.
  • Prachatice, ČR
  • 292 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (88) 100%
Nadšenci: 160
Aktivita: aktivní
Prodáno: 292
Registrace: 4.1.2013
Město: Prachatice
Stát: ČR

Mountain Rose

/ Prodávající
Novinky
669579
6.11.2017 Kvůli pracovní vytíženosti trvá výroba a odesílání šperků déle, než je uvedeno u jednotlivých výrobků. Děkuji za pochopení.

Miluji kameny! Kamínky, drahé kameny, korály nebo perly najdete v každém z mých šperků. Baví mě různé techniky: pracuji s drátem nebo kůží, návlékám. Nejraději vytvářím náramky, ale ráda si pohraji i s náhrdelníkem nebo náušnicemi. Používám výhradně vysoce kvalitní materiály a potrpím si na precizním provedení všech svých šperků.

Některé materiály, které používám, nejsou u nás úplně běžne, proto trochu teorie:

Silné postříbření a pozlacení je metoda, kterou se na základní materiál (většinou žlutou nebo bílou mosaz) mechanicky nanese hrubá vrstva drahého kovu. Tato vrstva je 50-100 000 krát silnější než při běžném elektrolytickém pozlacení nebo postříbření. Při běžném používaní by šperky s těmito dráty měly vydržet celý život (na rozdíl od obyčejného pozlacení nebo postříbření, které není tak trvanlivé) a činí tak šperky, hlavně ty zlaté, cenově dostupnějšími. Na povrchu těchto drátů a jiných komponentů je opravdu hrubá vrstva 14K zlata, buď žlutého, růžového (červeného) nebo bílého nebo sterling stříbra.

 

V případě použití drátů a komponentů jiných kovových slitin se snažím vybírat ty, které neobsahuji nikl, olovo a jiné těžké kovy a nakupuji v obchodech, které tyto informace uvádějí.

 

Stejně kůži nakupuji jen certifikovanou dle přísných norem neobsahující olovo ani žádné jiné těžké kovy ani jiné chemikálie. Kůže na mých náramcích je barvena pigmenty rostlinného původu, je teda šetrná jednak k vaší pokožce ale i životnímu prostředí.

 

Co se týká kamenů, snažím se vybírat pouze z těch, které jsou přírodní a neupravované. Teď nemám namysli úpravu broušením (fasetováním), ale např. ozařováním, zahřátím na vysoké teploty, barvením barvami nebo plnění barveným olovnatým sklem. Člověk by se nestačil divit, jaké metody se dnes používají pro zvýraznění barev kamenů. Některé z nich bohužel neposkytují barevnou stálost kamene.

 

Kámen si vás najde :-). Pokud si vyberete kámen, který se vám líbí a je vám blízký, bude vám zajisté prospěšný i jinak než jen tím, že jeho krása bude vašemu oku lahodit .

Způsob dopravy
Česká pošta
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Mountain Rose

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--