Domů Profil prodejce Doležal Pavel
  • Prodejce od r. 2013
  • Břeclav, ČR
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 5
Aktivita: -
Registrace: 9.1.2013
Město: Břeclav
Stát: ČR

Doležal Pavel

/ Prodávající
Novinky
322162
3.11.2014 15.11.2014 - Nejnovější tvorbu lze shlédnout v rámci vernisáže spolkové výstavy Sdružení výtvarných umělců moravských - 15.11.2014 v GVU Hodonín

PAVEL DOLEŽAL - Tajuplná tvář skutečnosti

(* 23. srpna 1961)

Vzdělání: Střední umělecko-průmyslová škola v Uherském Hradišti a Brně. Po studiích pracoval jako reklamní grafik, dlouhodobě působí jako malíř, tvůrce prostorových objektů, restaurátor, reklamní grafik, designér interiérů, fotograf, divadelník a hudebník.

Výstavy: bezmála 40 autorských i kolektivních výstav doma i v zahraničí (Rakousko, Švédsko, Írán), zastoupen v soukromých sbírkách doma i v zahraničí. Jako člen výtvarné skupiny A6 a Sdružení břeclavských výtvarníků se podílí na spolkové činnosti, od 90. let je neúnavný spiritus agens nesčetných koncertů, výstav, happeningů a avantgardních projektů.

Doležalovo dílo je příkladem rozvinutí kvalitního rodinného vkladu v prostoru a čase. Vyrůstal v Mikulově jako vnuk významné regionální osobnosti - akademického malíře Rudolfa Gajdoše  a utvářel jej také jeho strýc, akademický malíř Jan Gajdoš. Jeho výtvarný rukopis se odvíjí od mnohovrstevnatých olejomaleb, pískových obrazů a kompozic s plátkovým zlatem, v nichž dochází k harmonickému spojení malířských a grafických postupů. Ve skladbě jeho námětů naleznete témata zjevně biblická, historická i pohádková. Tvorba vychází často z reality a zkušenosti, zachycuje ovšem její vnitřní vnímání – to je patrné u mysteriózních krajin, figurálních pláten i imaginativních kompozic. Autor rozšiřuje svůj zájem o počítačově modifikovanou fotografii, leptané sklo a mnohovrstevné skleněné objekty. Technikou hlubokého leptu vytváří svérázné krajinomalby, které lze plně chápat jako analogii a metaforu lidského nitra. Tyto "obrazy mysli" se tak stávají vícevrstvým obrazem světa, člověka a jeho chápání sebe samého.

2012@viactrix

Poznámka autora: Velmi mě těší osobní kontakt a zájemce rád přivítám ve svém atelieru v Břeclavi/Poštorné. V případě koupě dávám přednost osobnímu odběru, dílo lze samozřejmě také zaslat prostřednictvím České pošty jako křehký cenný balík. Skleněné objekty jsou vzhledem ke své povaze určeny pouze k osobnímu odběru.

Způsob dopravy
ČESKÁ POŠTA, OSOBNÍ ODBĚR
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Doležal Pavel

Oblíbení uživatelé
Žádní oblíbení uživatelé.
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--