Domů Profil prodejce Kobayashi
Josef Špatina
  • aktivní prodejce od r. 2013
    Reaguje na objednávky obvykle do 5 minut.
  • Vizovice, ČR
  • 781 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (280) 100%
Nadšenci: 409
Aktivita: aktivní
Prodáno: 781
Registrace: 11.2.2013
Město: Vizovice
Stát: ČR

Kobayashi

/ Prodávající

Jsme energií a je dobré si toho povšimnout v plném rozsahu.

Svět, ve kterém se pohybujeme, je pestrý. Většina lidstva se však zajímá o velmi malou část spektra, které je možno vnímat. Je to zřejmě dáno popisem světa, který si lidé předávají mezi sebou. Lidské tělo tak jak ho vnímáme prostřednictvím popisu je též jen určitá část. Kdybych to řekl v jednoduchosti, jako bychom vše rozdělili na dvě části. To známé a to nepoznané. Kameny lidé používají jako pomocníky tam, kde v lidské energii je nerovnováha. Vše neustále dělá rovnováhu. Lidé většinou vnímají nálady, zvuky a další. Řekl bych že, to jsou projevy hrubšího charakteru. Zastřený pocit někde z hloubky najednou vyvstane a rozvine se ve vzpomínku ve, které je zkušenost či základ pozdější nemoci nebo jen radost a srdečnost. Kameny vložené člověku do blízkosti, pozmění tok energie a mohou nastartovat samo ozdravné procesy nebo jasnost v myšlení. Každopádně v tuto chvíli dodávám že, vše je pro mne otázkou energie. Buď ji konkrétní člověk má dostupnou nebo, jen velmi malou část. Kámen, podobně jako hranol, který rozloží bílé světlo na spektrum barev, nastaví energii tak aby byla v daný okamžik v rovnováze a použitelná pro cokoli potřebné.

 

Historie kamenů

 Možná si myslíte, že drahokamy, polodrahokamy a kameny jsou novověkou módou, ale ve skutečnosti jsou jednou z nejstarších forem léčení a vždycky se používaly k ochraně. V mnoha neolitických hrobech byl nalezen pazourek v podobě oblázku nebo opracované sekery; kameny byly ve starověkém světě posvátné. Např. spekularit se v Africe těžil už 40 000 let před Kristem ke kosmetickým a rituálním účelům, symbolizoval krev Země a po tisíce let býval v podobě prášku sypán na těla zemřelých. Podle jednoho starobylého textu bylo před 5 500 lety v Iráku zvykem rozkládat kolem sebe lapis lazuli (lazurit) a jaspis k odehnání neduhů, zatímco heliotrop se používal na choroby krve, stejně jako dnes. V Egyptě roku 1 900 př. n. l. dávali novorozencům na ochranu kolem krku lazurit, jaspis, karneol a tyrkys.

Drahokamy jsou nedílnou součástí mytologie. Sumerská bohyně Inanna (předchůdkyně Afrodity a Venuše) ověšené šperky z lazuritu cestovala do podsvětí a nesla tyče z téhož kamene, které odměřovaly čas a délku lidského života. Věřilo se, že drahokamy jsou masem bohů a že bohové jsou bytostmi z drahých kamenů. Tektit, libyjské zlato, krev Isidina, lazurit a tyrkys v Tutanchamonových pohřebních klenotech nebyly pouze na ozdobu: chránily jeho duši a pomáhaly jí dojít na onen svět. Aby získali libyjské zlato na skarabea na jeho pektorálu, který znázorňuje sluneční pouť ve dne a měsíční člun na nebi, museli podniknout cestu delší než 800 kilometrů vyprahlou krajinou.

V Indii se astrologické léčivé kameny užívaly po tisíce let a stejně jako v Egyptě mytologie vypráví, jak spolu bojoval pár nebeských hadů a jejich pot padal na zem v podobě drahých kamenů.

Také v Číně náležely drahé kameny do říše bohů a jak tam, tak v Japonsku se mělo za to, že drahokamy prší z kamenné oblohy. Mnoho kultur předpokládalo, že existuje řada kupolí z drahokamů obklopující nebesa, kolem nichž obíhají planety, zatímco hvězdy stojí na místě. Domorodí obyvatelé Austrálie, Austrálci, zastávali názor, že fosilie a drahokamy pocházejí z „času snění“, idylického období podobného rajské zahradě. Norští Vikingové vystavěli na ostrově Man modlitebnu vydlážděnou křemenem, s relikviářem z křemene, který zvyšoval sílu posvátných kostí uvnitř. Křemen se po tisíce let využíval k umocnění energie a k budování kamenných kruhů. Stavitelé Stonehenge v anglickém hrabství Wiltshire lopotně přepracovali modrou skalici 400 kilometrů do středu svého posvátného léčivého kruhu.

 

 

Způsob dopravy
Česká pošta. Zásilkovna.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Kobayashi

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--