Domů Profil prodejce cajkarka
  • aktivní prodejce od r. 2014
    Reaguje na objednávky obvykle do 3 hodin.
  • Litomerice, ČR
  • 96 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (21) 100%
Nadšenci: 49
Aktivita: aktivní
Prodáno: 96
Registrace: 21.1.2014
Město: Litomerice
Stát: ČR

cajkarka

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Zde na Fléru bych Vám ráda přiblížila nejen historii  mého tkalcovského stavu, ale vše,  co mě vedlo k tomu si ho pořídit a začít tkát…. A zároveň si dovoluji vám svá dílka nabídnout i k prodeji.

Od mala jsem se zajímala o ruční práce, k tomu mě vedla babička z maminčiny strany. Pletla jsem, vyšívala a háčkovala. Neminuly mě ani pokusy se šitím, ale ty nebyly až tak moc úspěšné.  Takže se dá říct, že jsem měla a mám k ručním pracím kladný vztah. Ale některá poznání, zkušenosti a změny v žebříčku hodnot přicházejí s věkem. A tak i já cítím potřebu návratu k tradicím a jednou z těchto cest je i práce s přírodními materiály a jejich zpracování právě tkaním.

Nabízím ručné tkané koberce, zvané hadráky. Veškeré nabízené koberečky mají šíři 60 nebo 70-75 cm, dle použitého materiálu a dle toho, na kterém z mých dvou tkalcovských stavů jsou utkány. Délky jsou různé. U všech doposud utkaných koberečků je použit použitý :-) materiál, převážně cíchy, prostěradla, bavlněná trika. Tudíž je 100% bavlněný základ. Koberce se tedy dají snadnou udržovat, a i délka 220cm se vejde do pračky. Proto jsou velmi vhodné v domácnostech, kde jsou budˇmalé děti, nebo domácí mazlíčci, do koupelen a nebo jako podložka pod obuv do chodeb, ke kuchyňským linkám a podobně. Leckdo koberečky používá i jako dekoraci na stůl, chránič gauče, či křesla. 

Každý kobereček, či předložka, nebo podložka, je originál. Zpracovávám hlavně staré cíchy, prostěradla, ubrusy, košile, trika. Velkou část času zabere příprava materiálu ke tkaní. Trhám nebo stříhám a řežu takzvaný nekonečný proužek, který bývá max. 2 cm silný.Ten pak navinu na tkací jehlu a již tkám a hraji si s barvami.....  

Pokud vám žádný z nabízených modelů nevyhovuje, nebo chcete utkat svůj "sen" z vašeho dodaného materiálu, i to je po domluvě možné.

 

Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od cajkarka

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--