Domů Profil prodejce Onatello
  • aktivní prodejce od r. 2009
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 dnů.
  • Litomyšl, ČR
  • 226 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (105) 100%
Nadšenci: 469
Aktivita: aktivní
Prodáno: 226
Registrace: 29.7.2009
Město: Litomyšl
Stát: ČR

Onatello

/ Prodávající
Novinky
858998
19.1.2020 Vítám v novém roce, po delší odmlce novinka ode mě: https://www.fler.cz/zbozi...

Vítejte v malé "galerii" Zvířecího umění.

Zvířata jsem kreslil vždycky. Už od malička. Postupně se mi podařilo dospět až k hyperrealismu, nebo též fotorealismu, kdy kresba působí jako černobílá fotografie.

Kromě realistických portrétů ale zvířecí motivy provází prakticky všechny okruhy mé tvorby. Často spojuji realistickou formu s obsahem, který je nějakým způsobem posunutý, symbolický. Nebo hledám souvislosti mezi zvířaty a geometrickými útvary, zjednodušuji a eliminuji zvířata až téměř k abstrakci. Toto spojení s geometrií bylo tématem mé druhé a třetí výstavy, ale věnuji se mu nadále. Dál kombinuji dva protipóly - realismus s abstrakcí, organické a geometrické, detailní a strohé. Mám v plánu se dopracovat až ke kresbám v životní velikosti zvířat. 

Protože kreslím převážně zvířata, začal jsem svou tvorbu označovat termínem Zvířecí umění, anglicky Animal Art, latinsky Ars Animalium (tento název mě napadl při přípravě mé první výstavy, když jsem hledal nějaké souhrnné pojmenování, od té doby jej dál používám).

Snažím se ve své tvorbě vyvíjet a posouvat, hledat nové způsoby a témata. Zvířata mi ale budou inspirací navždy.       

Jmenuji se Ondřej Moučka, narodil jsem se roku 1986 v Litomyšli.

 

V roce 2006 jsem byl přijat na Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně, na obor Klasická animovaná tvorba, realizovaný na Filmové škole Zlín. Od září 2009 jsem pokračoval magisterským stupněm na VŠMU v Bratislavě. Specializoval jsem se na klasickou kreslenou animaci. Absolvoval jsem v červnu 2011 filmem "Abatyše". 

 

Po skončení studia se věnuji nejvíce kresbě a snažím se prosadit jako umělec. Pravidelně se účastním společných výstav, především "litomyšlského salonu" v Městské galerii Litomyšl, kde jako jeden z mála reprezentuji volnou kresbu. Krom toho mám za sebou dvě menší samostatné výstavy Ars Animalium (Zvířecí umění, 2012) a Les Animaux Géométriques (Zvířata geometrická, 2013, kresby a perokresby spojující zvířata s geometrií).

V roce 2013 jsem ilustroval Jednoduché návody pro složité situace - komiksovou formu občanského vzdělávání v rámci projektu Ars Regio Civitas.

V březnu 2014 vyšel o mých kresbách článek "Kočka tahem tužky" v časopise Kočičí planeta.

Jak to jen jde, věnuji se svému "Zvířecímu umění".

Zde je odkaz na zmíněný magisterský film Abatyše, kterým jsem ukončil své studium na VŠMU a zatím i animovanou tvorbu vůbec.

Jde o klasickou kreslenou animaci - kreslenou ručně, na papíry, digitálně zpracovanou. Důraz jsem kladl na výtvarnou stránku filmu, která vychází z reality, ale je zjednodušená. Pracoval jsem s černou linkou na bílém pozadí a s bílou na černém, což umocňuje kontrast mezi interiéry a exteriéry ve filmu. Pro oživení byla užita řada grafických prvků, jako šrafování, různé síly linií, jemné proužky, tečky, drobné čárky imitující zářezy dřevorytů. 

plakát k filmu

Způsob dopravy
Česká pošta - doporučeně; kresby ve vyztužené obálce, zafixované proti rozmazávání; brože na kartičce s informacemi o materiálech a v bublinkové fólii; tašky opatřeny visačkou s informacemi o materiálech. Osobní předání možné v Praze, po dohodě také v Litomyšli.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Zboží

Další zboží od Onatello

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--