Domů Profil prodejce hedvikka
  • aktivní prodejce od r. 2009
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 dnů.
  • Kašperské Hory, ČR
  • 85 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (42) 100%
Nadšenci: 109
Aktivita: aktivní
Prodáno: 85
Registrace: 5.8.2009
Město: Kašperské Hory
Stát: ČR

hedvikka

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Jmenuji se Hedvika, žiju na Šumavě a ke korálkům jsem se dostala vlastně náhodou. Při rekonstrukci našeho starého domu jsem na omítce našla originální starý páteřík - korálek, před staletími vyráběný v mnoha sklářských hutích na celé Šumavě. 

Páteřík proto, že se z takových korálků vytvářely růžence a protože slova modlitby latinsky začínají Pater noster - Otče náš...odtud tedy páteřík. Naše korálky nás proslavily  nejen v Čechách, ale vyvážely se třeba až do Španělska, v Africe dokonce sloužily jako platidlo za otroky, z jabloneckých korálků měli indiáni svoje nádherné šaty, či věci denní potřeby...

Dodnes se dají okolo zbytků bývalých hutí, či v potocích, které z nich vytékají, najít spousty zlomků skla, ale také při troše štěstí celé korálky.

Nedlouho poté, co jsem objevila svůj první páteřík, jsem viděla, jak se takové a mnohem krásnější korálky vyrábějí dnes - na sklářském kahanu - a byla jsem lapena. Věděla jsem, že jednou budu mít takový kahan doma. Dnes už korálky vyrábím sama a hledám stále nové a nové způsoby, jak vytvářet perle, které by se líbily i ostatním. Je jich nepřeberně a vždycky žasnu nad tím, jak na to ti lidé přišli.

Přeju Vám abyste si v mých perlích našli kousek té šumavské přírody, ve které je vyrábím.  Kwork kwork!

 

 

V dubnu 2010 jsem na své vinuté perle obdržela certifikát Šumava - originální produkt®. Tato značka znamená, že výrobky prošly přísným procesem certifikace, který zákazníkovi garantuje jejich skutečný původ na Šumavě.

Místní původ však není jedinou podmínkou pro udělení značky. Značené výrobky musí přispívat k dobrému jménu regionu, proto musí být také:

  • dostatečně kvalitní
  • šetrné vůči životnímu prostředí
  • jedinečné ve vztahu k Šumavě - vyrobené tradiční technologií, ručně nebo z místních surovin, výjimečné svou vysokou kvalitou

image 

 

Způsob dopravy
Česká pošta, zboží bude pečlivě zabaleno v bublinkové fólii a bublinkové obálce.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od hedvikka

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--