Domů Profil prodejce calluna v.
  • Prodejce od r. 2014
  • Teplice, ČR
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 7
Aktivita: -
Registrace: 1.10.2014
Město: Teplice
Stát: ČR
Důležitá informace: Prozatím nabízím pouze 3 témata leporel - Rostlinky na zahrádce, ve městě, v lese. Na jaře, až začnou vyrůstat rostlinky do plné krásy, mám v plánu přidat témata: Rostlinky u vody, na louce, a zvýším množství vyrobených leporel.

calluna v.

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Vítejte v mém obchůdku. Jsem povoláním ekoložka, a nejvíce z mého zaměření mě fascinuje botanika. Často mě nemile překvapuje, jak lidé málo znají přírodu kolem sebe, neumějí pojmenovat rostliny, které je obklopují, neznají jevy a procesy, které jsou jejich podstatou. Generace mladých lidí se odcizily od přírodních krás, a strašně se tak ochudili.

  

Za své životní poslání považuji přibližovat lidi zpět k přírodě, a protože právě děti se učí nejlépe novým věcem, rozhodla jsem se začít u nich.  Vytvořila jsem učební pomůcku, jejichž pomocí se malé děti naučí rozeznávat rostlinky, se kterými se denně setkávají. Jedná se o leporela na různá témata, každé obsahuje 12 stran, zpravidla tedy přibližují dětem 12 rostlinek, od hub přes byliny až po listnaté stromy. Leporela obsahují vlastní kreslené ilustrace plodů, případně květů, a vylisované listy. Každá rostlinka je součástí pouze jednoho leporela, tudíž se nikdy nestane, že při koupi celé sady se rostlina bude opakovat. Vše je zalakované, aby nedocházelo k odlupování. Leporela jsou vyrobena z pevných desek potažených látkou, a skládaného kartonu.

Pokusným králíčkem mé botanické školy je můj úžasný 4letý syn, který nejen že pozná, a pojmenuje základní stromy rostoucí v našem okolí, ale některé vysype z rukávu i latinsky. Takže směle do toho, dětičky to krásně baví nasávat nové informace, a zároveň znát svět kolem sebe.

Veškeré součásti leporela jsou vyráběny ručně. Desky z tvrdého kartonu pečlivě polepím vybranou látkou, pomocí tavící pistole.

Mezi desky potažené látkou následně vložím složený kartón. Výsledkem je prázdné leporelo, připravené ke vkládání rostlin.

Po domácím lepení a skládání vytáhnu rodinu do přírody, a následuje nejdůležitější a nejkrásnější část mé práce. Odstřihávám a odtrhávám vybrané druhy rostlinek, pro následné lisování. Terén už mám náležitě zmapovaný, vím, kde kterou rostlinku naleznu, a tak už chodím cíleně, a jde to pěkně od ruky :-) Snažím se vybírat takové částli rostlinek, které jsou pěkně rostlé, bez jakýchkoli vad a anomálií. Po příchodu domů nasbírané rostliny zkontroluji, vyseparuji vadné, a šup s nimi do lisu.

Jako lis prozatím používám překližkové desky, dostatečně zatížené těžítky. Pro absorbci vlhkosti se mi nejvíce osvědčil klasický novinový papír. Zkoušela jsem i jiné techniky, ale novinový papír je k tomuto účelu nejvhodnější, navíc vhodných letáků je všude dost, tak proč je nevyužít.

Lisování rostlin je velmi důležitý proces, kterému je potřeba věnovat dostatek času a trpělivostli. Je nutné měnit papír každý den, v případě lisování květů i několikrát denně, aby si listy a květy uchovali své barvy, nechytli plíseň apod. V průběhu výměny papíru je třeba upravovat rostliny do požadovaného tvaru, a vyřazovat vadné kusy. Protože zdaleka ne všechny se povede vylisovat podle požadavků zákazníka, jedná se přeci jen o živý materiál.

Po správném vylisování je třeba všechny listy vlepit do leporela, zalakovat bezbarvým lakem k zachování jejich stálosti, a dochází ke konečným úpravám. Výsledkem je krásné leporelo, připravené vplout do malých dětských ručiček :-)

Způsob dopravy
Zboží zasílám doporučeně v bublinkové obálce, prostřednictvím České pošty, přibližně do 3 dnů od obdržení platby na účet. Je možné domluvit se na osobním předání v Teplicích, tím ušetříte cenu za poštovné. Budu se těšit na Vaše objednávky :-)
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od calluna v.

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--