Domů Profil uživatele Atelier Kocour
  • Na Fleru od roku 2009, ČR
Hodnocení: nedostupné
Registrace: 9.9.2009
Stát: ČR

Atelier Kocour

/ Nakupující
Profil

Zdravím všechny, kdo zavítali do výkladní skříně mé alchymistiské laboratoře, ve které neplyne čas, ale přelévají se barvy. Miluji tu hru, při které se pravidla tvoří až v jejím průběhu a výsledkem je rozjasněný svět. Dívejte se a jásejte se mnou.

Trochu praktického drobení:

Trička barvím reaktivními barvami, které jsou maximálně stálé, neslévají se a po vyprání neblednou. Prvních několik praní doporučuji prát je odděleně od ostatního prádla, protože se mohou ještě uvolnit zbytky nezreagované barvy, barevný vzor ale zůstane beze změny. Pak se trička mohou prát bez problémů v pračce s ostatním prádlem (na 40 stupňů), já je dokonce strkám k bílému, ale to raději nedoporučuji.

Hedvábné šátky a šály barvím napařovacími barvami (jsou také reaktivní, tzn. reagují s textilním vláknem, vlastně do něj "zalezou". Hedvábí se nenatuží jako při použití zažehlovacích barev, zůstane hedvábně jemné, hebké a lesklé. Prát dopotučuji ručně jemným prostředkem bez přídavku bělidel (stačí třeba šampon), žehlení zavlhka na teplotu určenou pro bavlnu. Šály lze také vrapovat = zavlhka zatočit a nechat uschnout. Kravaty maluji barvami zažehlovacími (tady natužení nevadí).

Barvení se věnuji už hodně let, ale mám trochu problém s focením, takže prodávám hlavně na trzích a jarmarcích. Zde najdete moji urputnou snahu s tím něco udělat.

Ivana Najmanová

 

Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--