Domů Profil prodejce rustikal wood
  • Prodejce od r. 2016
  • votice, ČR
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 1
Aktivita: -
Registrace: 30.12.2016
Město: votice
Stát: ČR

rustikal wood

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Zabývám se výrobou nábytku z masivního dřeva místních i exotických dřevin formou čistého masivního rustik  stylu . Pro povrchovou upravu používám výhradně japonskou technologii ,, shou sugi ban  vystvětlení níže..

Materiály

Používáme pouze BSH a kvh hranoly což jsou sušené hranoly napojované na délku a šířku čímž je zajištěna jejich tvarová stálost čímž je nábytek vhodný jak pro vnitřní tak pro venkovní užití

Uprava

 

Jak jsem již psal používáme technologii shou sugi ban kterou jsme si trochu upravily dle svého . Co to tedy je ? . Technologie spočívá v tom že dřevo se opalí hořákem až na uhel a následně se vykartáčuje hrubým kartáčem , čímž se zvýrazní jeho léta a ruzné tvary , poté se dřevo omeje ve vařicí vodě abychom se zbavily nečistot popele a horkou vodu eště více zvýraznily krásy dřeva .

Takto upravené dřevo upravujeme nejčasteji včelím voskem nebo olejovými lazurami dle libosti zákazníka . Veškerou povrchovou upravu dřeva provádíme ručně aby jsme dosáhly toho nejlepšího výsledku .

Výhodou takto upraveného dřeva je jednoznačně prodloužení trvanlivosti dřeva až 3x delší dobu , další výhodou je krasný rustikální vzhled , určitě každý milovník dřeva ocení vyrísované leta a suky .

nevýhoda takto upraveného dřeva je že nábytek není uplně na milimetr přesný jelikož prvky opalujeme až po opracování a nikdo neví jak se dřevo po upravení plamenem zachová .

další nevýhodou je barevnost jen těžko na takto opracovaném materiálu dosáhnete světlých odstínu ale na jednu stranu použití bílé lazury ve spojení s opaleným dřevem dává zajímavý odstín .

Způsob dopravy
ppl , vlastní doprava
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od rustikal wood

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--