Domů Profil prodejce Vůně v srdci
  • Prodejce od r. 2017
  • Nová Role, ČR
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 1
Aktivita: -
Registrace: 12.3.2017
Město: Nová Role
Stát: ČR

Vůně v srdci

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Vytvářením svíček se zabývám už spoustu let. Fascinuje mě nepřeberné množství barevných a tvarových, no a také aromatických kombinací a hlavně to, že každá svíčka je originál, ať chcete, nebo nechcete. A také, ať chcete nebo nechcete, proniknete aspoň trochu do problematiky materiálů a zjistíte, že svíčky „z nafty“, tj. z parafinu asi nebudou úplně nezávadné, parafin je přece jen spíš odpad při zpracování ropy a o jeho čistotě se dá pochybovat. (Ale dělám i svíčky z parafinu, má přece jen nejlepší průsvitnost a lesk. Jsou to ale spíš svíčky na pohled, než na pálení)¨. Vždycky mě baví určitá technika, takže teď dělám nejvíc to, čemu říkám CubeCandles. Princip je v tom, že se tuhé barevné kostičky vosku zalijí nebarveným voskem. A v závislosti na teplotě vosku, teplotě kostiček (!) a tvaru formy, no a také způsobu lití dojde k prolínání barvy z mírně rozpouštěných kostiček to bezbarvého tekutého vosku. A těch barev může být v jedné svíčce víc, třeba dvě nebo tři plus ta bezbarvá…. Takže chápete, že je každá svíčka jiná a že tak půlka se jich prostě nepovede. No, a když se povedou, tak kolikrát nechápu, proč se mi to zrovna takhle povedlo…. Je to velké dobrodružství s výhodou, že výsledky vidíte za pár hodin…. Moje auto stojí venku, protože v garáži je výrobna svíček, tj. jeden stůl, na něm čtyři vařiče, spousta regálů a na nich formy a dózy s kostičkami, pod stolem pytle s vosky a parafíny a v šuplíkách barvy, aromata, knoty a tak dále a tak dále. No a nezbytný hasicí přístroj… Taky mě baví vyrábět aroma vosky a to mě baví hlavně kvůli ohlasu u známých. Aroma vosky rychle nahrazují oleje do aromalamp, protože mají řadu výhod, podle mě hlavně tu, že když nejsou zahřáté, tak je nevylejete na gauč a na sebe, vyčichlé se lehce mění a je lepší vyndat z pytlíku pecičku (nebo u mě srdíčko), než lít někam olej a míchat ho s aromatem. A z mého pohledu je i výhoda, že přírodní vosky mají samy o sobě specifickou vůni, která se zajímavě kombinuje s aromatem. Moje značka se jmenuje Vůně v srdci a to právě po těch aromavoscích. První formičky, které jsem na ně sehnal, byly totiž ve formě srdíček – a už to bylo……. Aroma vosky dělám zásadně z přírodních vosků a přírodních aromat, přijde mi nelogické u něčeho, co používáte k navození nálady, zlepšení zdraví a podobně, čuchat nějaký dehet, který tam v Číně při výrobě parafinu zapomněli.  A nerad je barvím, protože to není potřeba.  No a:  Sojový vosk má krásně mléčnou (nebo smetanovou?) barvu a skoro sametový povrch a hrubozrný palmový vosk je svojí strukturou hezký sám o sobě. O včelím ani nemluvě. No a proč vlastně chci prodávat? Nooooo, jednak jsou moje výrobně umělecké kapacity větší, než je počet příbuzných a známých, kterým své výtvory vnucuji, no a taky každá sranda něco stojí, tak doufám, že si tady vydělám aspoň na materiál, aby žena nebrblala a děti měly co jíst :-)

Obvykle se aromavosky koupí jako jedna pecka, která přijde celá do aromalampy. Já dělám malá srdíčka, nebo pralinky a to jednak proto, že do malé místnosti (WC) stačí jedno srdíčko a taky proto, že takto můžete zkombinovat do aromalampy dvě vůně (pomeranč se skořicí nemá chybu). Co je důležité: ta vanička aromalampy, do které dáváte vosk, musí mít tvar čočky, nesmí být uzavřená. Z čočky ztuhlý vosk lehce dostanete, z uzavřené nikdy. A teď vosky. Mně nejvíc sedí palmový vosk. Zaprvé mi voní, zadruhé díky hrubozrnné struktuře vypadá dobře, za třetí pecička se po ztuhnutí sama z vaničky uvolní (u ostatních vosků jí musíte trochu pomoci). Jenže teď zrovna jede kampaň, že rozšiřování pěstování olejových palem působí kácení lesů. Ovšem už jsem četl článek, že pokud bychom chtěli palmový tuk (používá se jako velmi zdravý tuk v potravinářství (hranolky, pečivo apod.), jako krmivo pro hospodářská zvířata a až v poslední řadě jako vosk) nahradit jiným rostlinným tukem, potřebovali bychom pěstebních ploch mnohem víc.

Pro aroma vosky je super i sójový vosk - dříve se taví (tedy voní), má hezkou barvu a specifickou vůni. U obou vosků se nelekněte, že v pevném stavu z nich aroma není moc cítit - musí se roztavit v aromalampě.

Seznamte se s ručně vyráběnými svíčkami CubicCandles.

 

Princip jejich výroby je v tom, že se tuhé barevné kostičky vosku zalijí nebarveným voskem. A v závislosti na teplotě vosku, teplotě kostiček (!) a tvaru formy, no a také způsobu lití, dojde k prolínání barvy z mírně rozpouštěných kostiček to bezbarvého tekutého vosku. A těch barev může být v jedné svíčce víc, třeba dvě nebo tři plus ta bezbarvá…. Takže chápete, že je každá svíčka jiná, naprosto originální. A to tak, že kolikrát nechápu, proč se mi to zrovna takhle povedlo…. Je to velké dobrodružství s výhodou, že výsledky vidíte za pár hodin…. Moje auto stojí venku, protože v garáži je výrobna svíček, tj. jeden stůl, na něm čtyři vařiče, spousta regálů a na nich formy a dózy s kostičkami, pod stolem pytle s vosky a parafíny a v šuplíkách barvy, aromata, knoty a tak dále a tak dále. No a nezbytný hasicí přístroj…

Pokud jsou svíčky z palmového vosku, pak jsou opravdu stoprocentně přírodní, protože i vonné silice jsou přírodní. Svíčky z palmového vosku jsou velmi krásné svojí hrubozrnnou strukturou, která vytváří ve spojení s barvami zajímavé barevné efekty,

Parafin používám velmi čistý s vysokým bodem tání, což zaručuje vysokou průsvitnost s barevným „3D“ efektem.

Borovice       Má hojivé, dezinfekční a bolest tišící účinky, celkově harmonizuje a zklidňuje organizmus, antialergen, napomáhá dýchacímu systému – usnadňuje vykašlávání, zpříjemňuje dýchání, při rýmě uvolňuje nosní dutiny, podporuje lymfatický systém.  Intenzivní vůně letního borového lesa pročistí  horní cesty dýchací a navodí dobrou náladu. Vynikající do sauny nebo šatny. Svěží ostrou vůni zdůrazníte kombinací s citronem, nebo ji zjemníte kombinací s tymiánem.
Cedr            Má antibakteriální, protizánětlivé účinky. Ovlivňuje dýchání a usnadňuje vykašlávání. Celkově uklidňuje a harmonizuje při úzkosti, stresu a nervozitě. Napomáhá při obnově cévního řečiště, usnadňuje zajizvení, zmírňuje premenstruační syndrom. Má repelentní a adstringentní účinky. Svěží ostrou vůni zdůrazníte kombinací s citronem, nebo ji zjemníte kombinací s tymiánem. Opatrně v těhotenství.
Citron        "Čistič hlavy". Má osvěžující a díky alde­hydům současně i uklidňující účinky, je dobrým nervovým stimulátorem, má antiseptické účinky, je vhodný při infek­cích dýchacích cest, močových cest, angíně, katarech, boles­tech v krku a rýmě, je nápomocen při tvorbě bílých krvinek, mikrobiálně čistí vzduch, může mírně snižovat krevní tlak, je dobrým repelentem. 
Eukalyptus            Má antibakteriální, uklidňující, hojivé a povzbuzující účinky. Je vhodný při nachlazení – chřipka, kašel (usnadňuje vykašlávání), zmírňuje bolesti v krku, zpříjemňuje dýchání,   pomáhá léčit zánět nosních dutin, napomáhá zacelení ran, vhodný při poruše trávení, při krvácení, snižuje hladinu cukru v krvi a je močopudný.  Vynikající do sauny.
Levandule      Uklidňuje nervové napětí, antidepresivum, působí proti nespavosti. Má blahodárné účinky při bolestech hlavy a proti migréně. Snižuje krevní tlak a je známým repelentem (i proti vlasovým vším), působí i proti molům. Používá se při nespavosti, migréně, chřipce, má výrazné hojivé účinky.
Mandarinka            Je psychickým stimulantem, má dezinfekční, osvěžující, protikřečové, relaxační, zklidňu­jící účinky. Snižuje krevní tlak, ovlivňuje činnost žaludku – podporuje trávení a uvolňuje při nadýmání. Dále působí při nevolnosti, škytavce, zácpě, tonizuje játra, povzbuzuje nervovou činnost a současně uvolňuje. Harmonizuje a posiluje spánek, zmírňuje bolesti při migréně.
Pomeranč            Posiluje, osvěžuje, pomáhá při nespavosti, při depresích, uvolňuje, má pozitivní vliv na psychiku, mírně sedativní, zlepšuje látkovou výměnu. Vhodný při chronické bronchitidě a kašli. Optimalizuje srdeční činnost. Je vhodný při horečkách Osvěžuje vzduch - doporučujeme do pokojů s kuchyňským koutem
Rozmarýn     Silně stimuluje nervovou činnost, povzbuzuje, tlumí bolestivé migrény, působí silně analgeticky, pomáhá při léčbě bronchitidy, podporuje pocení, tlumí svalové bolesti, zvyšuje krevní tlak. Posiluje paměť a schopnost koncentrace, jeho účinky oceníte např. před důležitým jednáním nebo před jízdou autem.
Santal        Tonizuje nervový systém, odstraňuje depresivní stavy a navozuje příjemnou náladu. Působí jako sedativum. Uvolňuje tonus hladkého svalstva, usnadňuje odkašlávání, tiší bolesti v krku. Má antiseptické a protizánětlivé účinky. Používá se při zánětech pohlavního a močového ústrojí. Afrodiziakum.   Stimuluje trávicí trakt, pomáhá při regeneraci pokožky a zánětech močového měchýře. Nevhodný při ledvinových potížích a při těhotenství.
Skořice      Silné antibakteriální účinky. Vhodná do směsí při nachlazení, rýmě či chřipce. Všeobecně posiluje, harmonizuje, stimuluje a povzbuzuje. .Zkuste zkombinovat s pomerančem
Skořice/ pomeranč   Jediný případ, kdy jsem si dovolil zkombinovat vůně sám. Jednak se násobí účinky skořice (Silné antibakteriální účinky. Vhodná do směsí při nachlazení, rýmě či chřipce. Všeobecně posiluje, harmonizuje, stimuluje a povzbuzuje) a pomeranče (Posiluje, osvěžuje, pomáhá při nespavosti, při depresích, uvolňuje, má pozitivní vliv na psychiku, mírně sedativní, zlepšuje látkovou výměnu. Vhodný při chronické bronchitidě a kašli. Optimalizuje srdeční činnost. Je vhodný při horečkách) ale také mi tato kombinace nádherně voní.
Tymián - Mateřídouška    Má účinky antiseptické, dezinfekční, antivirální, protiplísňové. Celkově posiluje imunitní systém, používá se při nachlazení. Uvolňuje zahlenění. Je vhodný na bolesti svalů. Napomáhá k hojení hnisavých ran. Zvyšuje krevní tlak, nepoužívat v těhotenství, opatrně u dětí.
Ylang-ylang          Řadí se mezi afrodiziaka, uklidňuje, uvolňuje. Harmonizuje, zlepšuje náladu a je vhodný při nespavosti. Snižuje krevní tlak, pomáhá uvolňovat svalové a nervové napětí, utišuje bolesti.
Způsob dopravy
Zboží doručuji Českou poštou na dobírku v typizovaných krabičkách nebo bublinkových obálkách. Vzhledem k množství variant je každá Vaše objednávka vyráběna právě pro Vás a je proto originálem.(Přečtěte si https://www.fler.cz/vune-v-srdci#svicky-cubiccandle ). Je jasné, že výroba chvilku trvá, proto počítejte se čtyřmi pracovními dny n odeslání Vaší objednávky.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Vůně v srdci

Oblíbení uživatelé
Žádní oblíbení uživatelé.
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--