Domů Profil prodejce KzK
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 3 hodin.
  • Horšice - Újezd, ČR
  • 458 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (120) 100%
Nadšenci: 495
Aktivita: aktivní
Prodáno: 458
Registrace: 25.1.2010
Město: Horšice - Újezd
Stát: ČR

KzK

/ Prodávající
Novinky
1062051
7.6.2023 Postupně budou přibývat nové kousky

Ke keramice jsem se dostal přes bonsaje. Po třech letech jejich pěstování v různých miskách a květináčích jsem začal shánět nějaké lepší a zjistil, že jejich koupě není levná záležitost. Zcela logicky přišla myšlenka vyrobit si tu „svou“ na míru. Tak začaly mé první pokusy. A chtěla tomu zase náhoda. Poznal jsem Klikov, vesnici v Jižních Čechách se svou tradicí výroby keramiky s pálením v kaselských pecích, poznal několik prima lidiček nejen z Klikova, vstřebával postupně jejich rady, okoukával postupy tvorby, pomáhal při několika výpalech, kdy každý výpal byl nezapomenutelným zážitkem. Klikov se stal mým druhým domovem, lidičky ochotní vždy nezištně poradit mými nejlepšími kamarády. A z pokusu o výrobu několika misek pro vlastní potřebu pro sebe se stal koníček, spíše kůň. Fascinace pálení keramiky v pecích na dřevo, hlína, úžasně tvárný materiál atd. mě postupně vedly ke koupi hrnčířského kruhu, elektrické pece na přežahování a logickým vyvrcholením  byla stavba vlastní pece na výpal dřevem.

Pálím v peci o objemu výpalového prostoru 400 l postavené ze šamotových cihel, odizolovaných Sibralem a obezděných běžnými cihlami z bouračky. Potenciál pece je bezpečně kolem 1300° C. Veškeré keramické výrobky dělám kameninové, převážně z hlíny pana Pávka z Doubravice (např. Růžek, Dudziak), lampičky z vlastní hlíny. 

A jak jde život, je na mých stránkách možné vypozorovat, že nejen bonsajovými miskami "živ" je keramik. Sbírám nápady svých nejbližších, známých, sám občas taky něco přidám do sbírky myšlenek a ................... zkouším, blbnu atd.  ... a baví mě to.

Nabídku na těchto stránkách aktualizuji postupně po každém výpalu.

Pokud objednáte zároveň i u lenulik.jmařka2, hellenjan platíte jen jedno poštovné.

Zboží lze zaslat několika způsoby:

 

1.) Česká pošta Baík do ruky - cena 200 Kč s křehkým příplatkem (zboží do 2 kg, při vyšší hmotnosti bude poštovné navýšeno dle ceníku ČP)

2.) Osobní předání v Plzni, Klatovech, Přešticích, Přimdě, Tachove a jejich blízkém okolí, po předchozí domluvě 

Zboží zasíláme pečlivě zabalené.

Způsob dopravy
Zboží lze zaslat několika způsoby: 1.) Česká pošta Baík do ruky - cena 200 Kč s křehkým příplatkem (zboží do 2 kg, při vyšší hmotnosti bude poštovné navýšeno dle ceníku ČP) 2.) Osobní předání v Plzni, Klatovech, Přešticích, Přimdě, Tachove a jejich blízkém okolí, po předchozí domluvě Zboží zasíláme pečlivě zabalené. Do poznámky v objednávce prosím napište o jaký druh dopravy máte zájem.
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Zboží

Další zboží od KzK

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--