Domů Profil prodejce rei
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 dnů.
  • Praha, ČR
  • 17 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (7) 100%
Nadšenci: 117
Aktivita: aktivní
Prodáno: 17
Registrace: 15.2.2010
Město: Praha
Stát: ČR

rei

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Vítám vás v obchůdku věnovaném kaligrafii a asijské kultuře. Jsem Slovák žijící většinu času u své přítelkyně v Praze. Zajímá mě nejen kaligrafie, ale i japonská kultura obecně, čtyři roky jsem se učil Japonštinu a hraju deskovou hru go.

Tvoříme spolu s přítelkyní, já převážně píšu, ona mi pomáhá s tvorbou, vymýšlením finálních výrobků a s prodejem zde na fleru. Kaligrafii se učíme relativně krátce, ale snažíme se sem dávat to nejpovedenější z naší tvorby a psát opravdu poctivě, bez opravování nepovedených tahů, se správným pořadím tahů apod.

 

O čtyřech "pokladech" kaligrafie

Pro tvorbu kvalitní kaligrafie jsou potřeba i kvalitní nástroje, proto se chvíli pozastavím u popisu, co k tvorbě vlastně používáme.

Prvním z "pokladů" je štětec (japonsky fude). Štětců se vyrábí mnoho druhů různé velikosti, tvrdosti a materiálu vlasu. Ten náš je z kozích chlupů a má průměr 1 cm. V blízké budoucnosti se chystáme koupit i nějaké další.
Druhým "pokladem" je tuhá tuš (sumi), vyráběná ze sazí buď z řepky, nebo z borovice. Tuš se tře s malým množstvím vody v třecím kameni (suzuri) tak dlouho, aby získala potřebnou hustotu. Teoreticky je možné použít i speciální tekutou tuš, nicméně tradiční tření se považuje za ideální způsob, jak se psychicky naladit na psaní kaligrafie.
Posledním z "pokladů" je papír. Papírů se také vyrábí hodně různých druhů, nejvýraznější rozlišení je na čínské a japonské. My používáme kvalitní čínský rýžový papír Shuan. Jen ve výjimečných případech, když je to vhodnější vzhledem k povaze výrobku, použijeme karton nebo obyčejný papír.

Za zmínku ještě stojí naše pečetítka - podpisová razítka. Každý máme svoje a na jejich obtisknutí používáme speciální červenou pečetní barvu.  

image 

 O výrobcích

Najdete tu výrobky různých cenových kategorií a různého využití. Od luxusních nástěnných dekorací, přes zápisníčky, až po drobné krabičky a záložky. Není problém vyrobit cokoli z obchůdku s jiným textem, nebo přímo konkrétní věc na přání.

 

Pokud si současně objednáte i u mé přítelkyně - serenity, platíte jen jedno poštovné. 

Způsob dopravy
Česká pošta, doporučeně. V případě potřeby baleno v bublinkové obálce.
Pro Slováky - mám účet u ČSOB. Po dohodě možnost zaslání na Slovensko za normální poštovné, ale se zdržením, podle toho, kdy tam zrovna jedu (většinou cca jednou za měsíc).
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od rei

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--