Domů Profil prodejce dark.lemur
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 30 minut.
  • Brno, ČR
  • 20 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (2) 100%
Nadšenci: 41
Aktivita: aktivní
Prodáno: 20
Registrace: 18.2.2010
Město: Brno
Stát: ČR

dark.lemur

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Šperky s léčivou a pro mě kouzelnou energií kamenů ❤️ A další kousky přírody s vlastní symbolikou 

 

Vytvoření "obchodu" na mém profilu vzniklo díky moji rodičovské dovolené a odchodu mého tatínka do důchodu. Ten se po 30-ti leté pauze vrátil ke svému koníčku z mládí a to sice k práci se dřevem, ke které mě občas přizve.

A jelikož má konečně čas a prostory ke tvorbě, tak nám mezi dětským nábytkem a dárky pro blízké začíná semtam něco přebývat. A to "něco" málo tu také vidíte :)

Nicméně, a tady začíná můj příběh...

... já jsem se mezitím zamilovala do galvanického pokovování různých kousků přírody a drahých kamenů, ke kterým tíhnu už roky :)

Až teď jsem ale konečně objevila metodu, jak vytvořit šperk z nebroušených kamínků způsobem, který mě uchvátil. Jedná se o metodu, kdy se pomocí el.proudu, v lázni s elektrolytem, přenáší měd na vytvořenou "kostru" šperku.

Zatím se tedy snažím dělat radost spíše sobě a svým blízkým. Nicméně, protože ani tak to nemůžu všechno unosit a chci, aby použité kameny svoji energii mohly předávat dál těm, kteří to potřebují, rozhodla jsem se vystavit ty, které zatím nemají svého majitele.

V poslední době se snažím plnit Vaše přání o vlastní představě šperků, jiných kamenů nebo velikostí prstýnků a dělám to moc ráda. Je to pro mě příležitost vyzkoušet nové věci, které jsem třeba zatím ještě nedělala, přesto vezměte prosím v úvahu, že nejsem touhle metodou schopná strojové přesnosti ani precizní zlatnické práce.

Je to tak trošku alchymie a výsledek je i pro mě někdy překvapením (což na tom mám tak ráda). Zároveň se snažím, aby šperk byl z větší části o energii kamene/ů, které do něj zakomponovávám. :) Proto budu raději když mi při plnění Vašich přání dáte částečně volnou ruku, kterou ke tvoření potřebuji.

Výsledkem je pak dokonalost přírody v malých nedokonalostech.

Na druhou stranu si ale můžete být jistí, že každý jednotlivý kousek je a bude naprosto unikátní. 

 

Všechny mé šperky jsou měděné, vyjma náušnicových háčků, kde se jedná o chirurgickou ocel či hypoalergenní polykarbonát a tomu odpovídá i péče o ně, které prosím věnujte pozornost (viz.níže).

Křišťál

Péče o šperky

Měď je v čase proměnlivá a v tom je její krása. I přes závěrečné povrchové ošetření šperků (většinou kokosovým olejem, sporadicky lakem - je vždy uvedeno v popisu) je pravděpodobné, že Vám časem změní barvu a vytvoří zase jinou, pro měď typickou patinu. Lze tomu do jisté míry předcházet jejím přeleštěním pomocí hadříku na šperky, opětovnou impregnací (kokosový olej, bambucké máslo, včelí vosk), snahou nevystavovat šperky vodě a nenechávat je ve vlhku (koupelna), ale především jejich nošením, protože čím častěji je nosíte, tím lesklejší jejich povrch zůstává :)



Případná změna barvy šperků je vlastností tohoto živého materiálu.

Prstýnky mohou zejména po delším nenošení, pokud nejsou nalakované, zanechávat na prstech zelený kroužek, který však jde snadno umýt vodou a mýdlem. Budete-li ale o šperk pečovat a nosit jej častěji, dělat to přestane.

 

 Javor s larimarem

 

Vyřezávaná víla Amálka :)

Šperky jsou darkově zabaleny v lněném, bavlněném nebo ozdobném pytlíčku (podle velikosti šperku) a chráněny bublinkami nebo kartonovou krabičkou. Větev

Do balíčku příkladám ještě hadřík na leštění šperků (pokud nejsou celé lakované, pak není potřeba je leštit). Srdce

Zasílám balíčky jako cenné psaní českou poštou (aby nedocházelo k jejich ztrácení).Liebesbrief

Zatím ještě nenabízím žádné šperky z drahých kovů, nicméně, zde je přehled českých puncovních značek.

 

 

Způsob dopravy
Šperky zasílám dárkově balené, jako cenné psaní, prostřednictvím ČP nebo prostřednictvím Zásilkovny.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od dark.lemur

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--