Domů Profil prodejce Křesla z lesa
  • aktivní prodejce od r. 2020
    Reaguje na objednávky obvykle do 1 hodiny.
  • Záluží u Třemošné, ČR
  • 2 prodaných kusů
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 2
Aktivita: aktivní
Prodáno: 2
Registrace: 14.6.2020
Město: Záluží u Třemošné
Stát: ČR

Křesla z lesa

/ Prodávající
Novinky
902160
21.9.2020 Do 18.3.2021 jsem na mateřské dovolené. Nebudu tak moct vyřídit vaše objednávky. Ráda vám ale křesílko zarezervuji a objednávku vyřídíme, až to bude možné.

Starý nábytek nepatří na skládku, ale do dílny a pak zpátky do obýváku, dětského pokoje nebo ložnice. 

 

Vášeň pro opravování starých křesílek jsem objevila, když jsem se pokusila vrátit do života několik kousků po prarodičích. Byly ve špatném a někdy ještě horším stavu. Jak jsem starý nábytek odstrojovala a rozebírala na holou kostru, učila jsem se následně opačným postupem celé křeslo zase opatřit novými popruhy a polstrováním pro pohodlné sezení, hezkými látkami a skrytým stehem zase ošatit, aby z nich byly ozdoby našeho obýváku. Z dřevěnných částí jsem ručně brousila nažloutlý šelak, abych objevila krásné tvrdé dřevo pod ním. Područky a nohy křesílek jsem se rozhodla ošetřovat jen olejováním a neschovávat je pod vrstvy laku.

 

Další kousky pro opravy jsem pak začala hledat po bazarech. A i když mi během té dlouhé řady hodin broušení, olejování a čalounění přirostou k srdci, musím je poslat zase do světa dělat radost někomu dalšímu.

Aby křesílka po mém zásahu ještě pár dalších let dobře sloužila, rozhodla jsem se nedělat zbytečné kompromisy při volbě materálů.

 

Čalounění

Pro čalounění používám čalounické popruhy a matracové molitany z PUR pěny různých tuhostí pro pohodlné posezení. Nesnažím se tedy o restaurování křesel za pomoci původních materálů. Rozhodla jsem se pro současné materiály v takové kvalitě, která obstojí v běžné domácnosti.

 

Látky

Na potažení křesílek vybírám potahové látky vyšší gramáže. Baví mě experimentovat s výraznými vzory a vyrábět nápadnější solitéry do moderních interiérů.

 

Oleje

Dřevěné područky a nohy křesílek po přebroušení ošetřuji několika vrstvami ekologického voskového oleje s atestem k použití na dětské hračky, nábytek a dokonce pro styk s potravinami. Takto ošetřený povrch je krásně sametový, omyvatelný a dovolí vám dotýkat se samotného dřeva, nejen vrstvy laku.

Renovace starého čalouněného nábytku mě přivedla k podrobnějšímu zkoumání interiérů, do kterých se pak hotové kousky dostávají. A tak mě zlákala touha tyto interiéry dotvářet i drobnými, ale často nápadnými doplňky v podobě bytového textilu. 

Způsob dopravy
Do 50 km od Plzně rádi křeslo nebo židli dovezeme osobně. Za dopravu ušetříte, pokud si křeslo sami vyzvednete. Dál po ČR zasíláme kurýrem.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Křesla z lesa

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--