Domů Profil prodejce Máma v lese
  • aktivní prodejce od r. 2020
    Reaguje na objednávky obvykle do 4 hodin.
  • Klášterec nad Ohří, ČR
  • 40 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (7) 100%
Nadšenci: 67
Aktivita: aktivní
Prodáno: 40
Registrace: 12.8.2020
Město: Klášterec nad Ohří
Stát: ČR

Máma v lese

/ Prodávající
Novinky
1090438
18.1.2024 Naskladněny mušelínové mikinky z bio bavlny - šedá, tyrkysová, hořčicově žlutá a blankytně modrá.

Značka Máma v lese Zdeňky Bílkové vznikla skutečně v lese, a to v krásné přírodě Krušných hor.

Objevte ručně šitéROSTOUCÍ a ZERO WASTE oblečení pro DĚTI.

Najdete u mě lacláčky, mikiny, tepláky i slušné kalhoty, šaty, čepice a nákrčníky pro kluky i holky. 

Originální vzory a přírodní materiály jsou základem tvorby a jistě vás osloví.

S láskou k dětem, s úctou k přírodě…

Máma v lese: dětské lacláčky rostoucí

Zdeňka je původním povoláním kurátorka umění a také hrdá máma dvou holčiček. Po první vlně covidu, v roce 2020, založila při mateřské dovolené vlastní značku dětského oblečení Máma v lese.

Byla to velká kupa práce, ale i spoustu tvoření a romantiky na chalupě v horách.

Před chaloupkou jsem měla postavený párty stan a k němu vedla prodlužka, do které byly připojeny dva šicí stroje. Žehlicí prkno pod širým nebem stálo hned vedle. Po setmění jsem pracovala s čelovkou na hlavě, abych viděla na šití.Jediné, co rušilo tuto neskutečnou pracovní romantiku, byl občasný pláč miminka a bzučení komárů.

Signál pro řešení objednávek jsem chodila lovit na blízkou sjezdovku.

 image

Láska k tvoření mě provází celým mým životem, stejně tak i láska k dětem. Zjistila jsem, že aby mě má práce zcela naplňovala, potřebuji tvořit jak rukama, tak hlavou. Společně s mou značkou jsem založila stejnojmennou facebookovou skupinu a blog na mém webu a začala jsem psát. O čem? O životě, o sobě, o mateřství, o bylinkách a o tom, co je pro mě důležité.



Od založení prošla má značka, ale i já, neuvěřitelným vývojem. Cítím, že se posouvám pořád dopředu. Pyšním se certifikátem Krušnohoří, regionální produkt.

Jsem za ty zkušenosti, které jsem za poslední roky získala, neskutečně vděčná. A jsem také vděčná za všechny spokojené zákaznice, které se ke mně vrací pro další nákup.

Milá slova a fotografie jejich dětí v oblečení z mé dílny jsou pro mě tou největší odměnou.

 

 

Výběr materiálů je pro mě zásadní.

Ve své tvorbě preferuji přírodní materiály, kvalitní látky, doplňky a knoflíky vyráběné v České republice.

Látky mají certifikát Öeko-tex 100, proto jsou vhodné pro miminka a děti do tří let. Do sortimentu jsem také zařadila látky s certifikací GOTS, které jsou vyrobeny z organicky pěstované bavlny.

V tvorbě pro děti ráda používám materiály, jako je len, mušelín, ramie, merino vlna. A do nepohody oceníte třeba teplákovinu nebo designové softshellové kousky.

Dětské rostoucí kalhoty Máma v lese

Spolupracuji s designéry.

Máte rádi originální oblečení pro své děti a neopakovatelné vzory?

Pak jste tu správně. Spolupracuji s několika, nejen českými, designérkami a nabízím exkluzivní vzory přímo z jejich dílen.

Vzory se tisknou ve velmi malém nákladu a zaručují tak jedinečnost designů.

Lacláče dětské batole Máma v lese

Zpracovám látky do posledního kousku

Používám kvalitní a dražší materiály, proto se látku snažím zužitkovat v duchu ZERO WASTE do posledního kouskurč. V rámci zero waste kolekcí vznikají jedinečné mikiny, tepláčky a nákrčníky. Každý kousek má svůj zajímavý příbeh. Tvořím technikou Crazy Patchwork, o které se dočtete více na mém webu.

Zero waste mikina dětská Malý princ Little princ

Vytvářím pomalou módu.

Zakoupením mých výrobků kupujete kvalitní kus oděvu, který vašemu dítěti vydrží. Oblečení je koncipované jako rostoucí, takže vydrží 2, 3 a více velikostí. Až jednoho dne z oblečení nakonec vyroste, můžete jej prodat nebo darovat dál.

 

Většina mých textilní výrobků nepotřebuje žádnou speciální péči. Je třeba se ale držet několika pravidel, chceme-li, aby nám  oblečení vydrželo dlouho krásné.

  • Praní

Prát můžete většinu materiálů v běžné automatické pračce na 30° – 40° C

Volte jemný program (např. jemné ruční praní, vlna…) a šetrný prací prášek či ekologický prací prostředek.

Látky jsou předeprané a vysrážené, nestane se vám, že by tmavší kousek pouštěl barvu. I přesto doporučuji oblečení třídit podle barev minimálně do dvou skupin – bílé a barevné, a já ještě zvlášť třídím černé a červené.

  • Skvrny

Skvrny na oblečení nenechte zaschnout. Ideálně hned je namočte. Na odstranění skvrn můžete použít sodu a/nebo žlučové mýdlo.

  • Sušení

Důrazně nedoporučuji používat sušičku! Sušička vlákna textilu velmi ničí a oblečení rychle ztrácí tvar.

Pozor také na sušení na sluníčku – to by mohlo mít vliv na některé barevné tisky.

Naopak na sluníčku sušte bílé oblečení, protože sluníčko má schopnost bílou vybělit a vyžrat fleky z oblečení.

  • Žehlení

Většinu materiálů můžete žehlit na 1. až 2. stupeň na vaší žehličce. Při žehlení buďte opatrní kolo koženkové cedulky – ta by se pod žehličkou mohla spálit.

Specifika jednotlivých materiálů:

Len – Opatrně při ždímání, vlákna lnu se mohou polámat. Při praní v pračce volte program s nízkými otáčkami při ždímání. Při ručním praní neždímejte vůbec a nechte vodu z oblečení vykapat. Len schne velice rychle. Oblečení ze lnu žehlete ještě mírně vlhké. 

Merino – Při praní používejte přípravek určený na vlnu. Nepoužívejte aviváž.

Mušelín – Při praní v pračce vložte oděv z mušelínu do ochranného pytlíku. Pokud ho nemáte, můžete použít například povlak na polštář oblečení do něj zavřít. Mušelín je velmi jemný materiál a v bubnu pračky by se mohl snadno zatrhnout, např. o detail na jiném oděvu (např. zip). Přirozený zmuchlaný vzhled mušelínu podpoříte ručním ždímáním. Poté oblečení vyklepejte a opatrně pověste (např. šaty můžete dát na ramínko). Mušelín není třeba žehlit.

Softshell – Softshell je jediný materiál, který před stříháním neperu. Jedná se o 100% polyester a ten se nesrazí. Lehce zašpiněný softshell nemusíte hned prát, pouze jej otřete vlhkým hadříkem. Na co je ale důležité dát si pozor, je žehlení. Žehlete na 1. stupeň nebo žehlení klidně vynechejte.

 

Jak vybrat správnou velikost oblečení?

Každý výrobce oblečení má své tabulky velikostí. Velikosti jednotlivých značek se mohou velmi lišit. Mnohdy velikosti nesedí dokonce ani v rámci jedné značky. Je velice matoucí vybírat velikost podle toho, jakou dítě nosí, či podle věku dítěte. Výrazný rozdíl ve velikosti může udělat také výběr materiálu, protože každý materiál se chová trochu jinak. 

Srážlivost bavlny

Většina oblečení pro miminka a malé děti je  vyráběna z bavlněného úpletu. Bavlna má vysokou srážlivost, obvykle 5-10%, ale může to být až 20%. Co to znamená? Že látka se na metru srazí o 5 až 10 cm, ale může se srazit až o 20 cm. U miminkovských velikostí mám vypozorováno, že výrobky z textilních řetězců se mohou srazit až o dvě velikosti. Dost výrazně tomu pomáhá sušička, kterou zásadně nedoporučuji používat.

U oblečení z mé dílny se vám nestane, že by se srazilo o velikost nebo dokonce o dvě velikosti. Proč? Protože nejen, že používám kvalitní materiály od ověřených dodavatelů, ale zejména proto, že látku před stříháním vyperu a vysrážím. Obojí dělám ručně ve vaně, nikoliv v pračce. A to proto, abych si ohlídala teplotu vody a ověřila, jak se látka chová. Například jestli nepouští barvu. Během praní střídám teplou a studenou vodu, aby se látka vysrážela. Hotový výrobek se proto už srážet nebude.

Podle čeho se řídit pří výběru velikosti oblečení?

Výše uvedené informace jsou důležité pro výběr správné velikosti. A teď se pojďme podívat, jak zvolit správnou velikost. U dětského oblečení se budeme držet výšky dítěte (u miminka délky) a podle toho zvolíme nejbližší velikost. Pro zjednodušení si to vysvětíme na následujícím případu:

Miminko měří 60 cm. Jenže pyžámko z komerčního obchodu velikosti 68 je malé a tak maminka objedná velikost 74.  A mnohdy ještě zvažuje, jestli raději nevzít velikost 80, která by miminku vydržela déle.

Co se ale stane, když objedná velikost 80? Oblečení bude úplně obří, protože je koncipováno pro dítě velké 80 cm, nikoliv pro šedesáticentimetrové miminko.

Správná volba velikosti v mé dílně je 62. Tato velikost bude sedět dobře. Oblečení z mé dílny je rostoucí, vydrží ještě ve velikosti 68 a pravděpodobně i ve velikosti 74. 

Miminka rostou na začátku svého života rychle. Proto tolik neřešíme, že oblečení je větší. Bude to zkrátka nosit později. Problém může nastat u sezónních kousků, u kterých potřebujeme, aby je dítě nosilo hned a ne až za několik měsíců.

Doporučuji se při výběru velikosti řídit výškou (délkou) dítěte.

Případně mne můžete kontaktovat a já vám s výběrem správné velikosti ráda pomohu.

 

 

 

Způsob dopravy
Rozesílám výrobky v obálkách z rozložitelného plastu vyrobeného z kukuřice, kdy doba rozkladu je výrobcem garantována do 12 měsíců. Lze využít běžné způsoby dopravy, jako je Zásilkovna, Balíkovna nebo Česká pošta. Osobní vyzvednutí je možné pouze v Klášterci nad Ohří. Platba je možná pouze předem, následně nejpozději do 7 dnů od připsání platby odesílám zásilku k vám.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Máma v lese

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--