Domů Profil prodejce Limonium
  • aktivní prodejce od r. 2020
    Reaguje na objednávky obvykle do 1 hodiny.
  • Brno, ČR
  • 949 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (139) 100%
Nadšenci: 300
Aktivita: aktivní
Prodáno: 949
Registrace: 16.10.2020
Město: Brno
Stát: ČR

Limonium

/ Prodávající
Novinky
1070015
22.8.2023 Vaše oblíbené pivoňkové náušnice jsou znovu v kompletní barevné nabýdce.

Ahoj,
já jsem Anna a vítám Vás v rozkvetlém obchůdku značky Limonium. Značku Limonium jsem založila společně se sestrou Magdalenou, kterou možná znáte z profilu Divoká tužka a teď se stará spíš o obchod a administrativních stránku.


image

Ráda tvořím z křišťálové pryskyřice. Do ní zalévám zejména květy a přírodniny, které sbíráme na jihomoravských loukách, v lesích i na zahrádce a pečlivě je sušíme tak, aby si zachovaly svůj půvab.Příroda se na rozdíl od lidí nikdy neopakuje, každý květ a list včetně z nich vyrobených šperků jsou tedy neopakovatelnými originály. Jistě učarují ženám, které stejně jako my nepřestávají žasnout nad detaily květin, listů a mechů.

Květy vyrábím i z polymerových hmot, které mi dávají více tvůrčí volnosti.

Lehké a na nošení příjemné šperky s komponenty z nerezové nebo chirurgické oceli ocení …

romantické ženy a dívky

image  image

… zákaznice se zálibou ve výrazných originálních ozdobách

image image

… milovnice klasických souprav náušnic a náhrdelníků

image image

 

A neskromně si myslíme, že jednu věc z naší nabídky zatím nikde jinde nenajdete:

image

Vidíte, jak se neprůhledné části šperku pro dopadu světla jemně a nevtíravě třpytí?

 

Práce s křišťálovou pryskyřicí je náročná (pokud máte zájem, můžete mi nahlédnout pod ruce ve flerMagu: článek1, článek2), ale neskutečně dobrodružná. Kombinujeme různé barvy pryskyřice a stejně jako keramici čekají na výsledek výpalu, i my se těšíme, co po zatuhnutí hmoty uvidíme. Přírodniny se totiž do formy vkládají zadní stranou navrch a během tuhnutí si s pryskyřicí tak trochu „hrají“.

Pak už nás čeká jen precizní broušení a leštění a vymýšlení těch nejlepších míst a kompozic k fotografování. Stejně jako sběr, přípravu přírodnin a samotnou tvorbu milujeme také balení prodaného zboží do dárkových krabiček, které jsou v ceně výrobku, a radostné odesílání balíčků do světa.

 

Občas se ptáte, co znamená naše jméno Limonium. Jestli si myslíte, že milujeme limonádu nebo citrony, máte sice taky pravdu, ale…

limonium (limonka, statice) je něžná rostlina, kterou lze bez ztráty půvabu usušit a pěkně se vyjímá v sušených vazbách i v pryskyřici. Moc rády ji používáme, tak nás při hledání jména napadla jako první a myslíme, že nám moc sluší!

 

Ale dost řečí, pojďte se nechat okouzlit a přemýšlet nad tím, kolik třpytivých kapek křišťálové radosti potřebujete ke štěstí.

 

Použité materiály a údržba

Křišťálová pryskyřice je dvousložkový materiál pro výrobu odlitků, po zatuhnutí a vyleštění je vysoce průhledná a vypadá jako sklo. Dá se tónovat, ale také ozdobit barvami na sklo. Kromě šperků z ní lze vyrábět třeba vázičky, kalíšky a mističky a zajímavě vypadá v kombinaci se dřevem. I když při práci s jejími komponenty je potřeba být opatrný, výsledný materiál po ztuhnutí je zcela zdravotně nezávadný.

Více na www.epoxio.cz/blog/bezpecna-prace-s-epoxidovou-pryskyrici

Nerezová ocel je slitina kovů odolná proti korozi, která se podle chemického složení dělí na jednotlivé třídy. Ve šperkařství se používá pouze ocel austenitická = nekalitelná, označená 304, ale i snáze zpracovatelná ocel 303, před níž by se však měly mít na pozoru zejména osoby alergické na nikl.

Chirurgická ocel je velmi tvrdý, lehký a zdravotně nezávadný materiál. Dělí se do čtyř tříd. Nejkvalitnější druh 316L obsahuje minimum niklu a je vyroben tak, aby se nikl neuvolňoval. Je tedy vhodný pro lidi alergické na běžné bižuterní kovy. Šperky z chirurgické oceli jsou cenově dostupné, barevně stálé, odolné proti odření a jinému poškození a neoxidují.

Více na www.zlataberuska.cz/slovnicek/chirurgicka-ocel

 

Péče o šperky z křišťálové pryskyřice

Pokud chcete prodloužit životnost šperků z pryskyřice, chraňte je před oděrem a stykem s chemikáliemi – kosmetickými a čisticími prostředky nebo parfémy. Šperkům také prospěje, když je čas od času přeleštíte hadříkem z mikrovlákna.

Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Limonium

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--