Domů Profil prodejce ADA ART
  • aktivní prodejce od r. 2021
    Reaguje na objednávky obvykle do 12 hodin.
  • Suchý Důl, ČR
  • 28 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (8) 100%
Nadšenci: 48
Aktivita: aktivní
Prodáno: 28
Registrace: 15.9.2021
Město: Suchý Důl
Stát: ČR

ADA ART

/ Prodávající
Novinky
1040480
28.12.2022 13.1.2023 - konec března DOVOLENÁ
Možnost odeslat zboží tedy jen do tohoto datumu, pak s rodinkou na chvíl zmizíme vstříc novým dobrodružstvím. A já čerpat inspiraci, té není nikdy dost :)

Krásný den a vítejte na mém profilu :)

Jmenuji se Adéla Jenková, ale říkají mi Áďa - proto ADA ART. Jsem maminka půl roční dcerky Lindy a s rodinkou bydlíme v Polici nad Metují v srdci krásného CHKO Broumovska. Vystudovaná jsem sice ekoložka, ale jak to tak často bývá, člověk nakonec zjistí, že jeho smysl a cíl života je v něčem jiném, než co studoval. Přírodu, a hlavně oceán a botaniku ale miluju! Nejvíc se ale poslední roky opět věnuju malování. Teď už tedy také i "oficiálně". Už si bez toho nedokážu život představit a naplňuje mě to. A to mateřství, to je tedy parádní jízda. Jsou to úplné vlny energie a záplavy kreativity a nápadů. Rozhodně to všechno nestíhám ani realizovat. Co víc si přát!

 

Malování pro mě začalo už na prvním stupni, když jsem začala chodit do ZUŠ v Polici nad Metují do výtvarky. Prostě jsem to tam milovala. Vyzkoušela jsem si různé techniky kreslení i malování a nakonec jsem si vybrala olejomalbu, u které jsem zůstala až do teď a je to můj nejoblíbenější styl. Miluji tu vůni barev a jejich barevnou intenzitu. Teď už se ale nevěnuji jen olejomalbě. Poslední 3 roky se také snažím proniknout do kouzla akvarelu, který je praktičtější a dá se jím malovat všude.

Mou srdeční záležitostí jsou abstrakce. Je to styl, který mě nejvíc naplňuje a nabíjí krásnou a pozitivní energií. Je to relax a meditace. Nesoustředím se na nic a jen si to užívám. Ráda vymýšlím různé barevné kombinace a tvary. Většinou dopředu ani nevím, jakou barvou začnu, jaký udělám tah… Prostě nic neplánuji a jsem ve svém světě. Vezmu plátno nebo papír a začnu s barvou, na kterou mám náladu a začnu malovat prostě to, co cítím. V případě akvarelu většinou jen rozpíjím barvy do mokrého papíru a pak dokresluji to, co vzniklo. Někdy ale mám dopředu představu alespoň o barvě nebo o tom, co by to mělo vyjadřovat.

Poslední roky je moje tvorba také hodně ovlivněna krajinou Broumovska okolo mě, kterou mám moc ráda. Baví mě zachytávat atmosféru našeho kraje s lesy, kopci, skalami a proměnlivým počasím. Občas maluji i v plenéru, což má svoje výhody i nevýhody. Hodně mých obrazů je ovlivněna cestováním a delšími pobyty v zahraničí, například ve Španělsku, Americe a Kanadě, kde se zrodily také některé z mých obrázků. Tyto cestovatelské bych pojmenovala scifi-realistické. V těchto obrazech z cest je zachyceno vždy nějaké místo a ještě to, jak ho vidím já. Mým nejoblíbenějším biotopem je ale voda a tak moc ráda maluji to co se pod ní skrývá. Tyto obrázky jsou nejvíce ovlivněny tím, co jsem mohla spatřit na Havaji a v Indonésii u Bornea. Oceán má pro mě neskutečnou hodnotu a je zdrojem tajemna.

Oskenovanými obrázky také nechávám potisknout odolné plecháčky nebo je můžete spatřit na pohledech a v kalendářích. Těmi abstraktnějšího rázu nechávám zase potisknout ručně vyráběné voděodolné batohy. Někdy maluji i hodiny nebo jiné věci na přání.

Proč právě batohy a kabelky?

V šupleti v deskách spousta obrázků. Budou jen pro mou radost? Popřípadě poslouží jen na ojedinělou výstavu ? Není to škoda? Nerada maluju jen obrázky do sbírky bez dalšího využití. Neskicuju. Obrázky vždy domalovávám do konce, každý musí být perfektní (pro mě). Všechny mé malůvky si skenuju. Myslím dopředu. Jendou z nich něco bude. Dokonce i velké olejomalby mám ofocené. Co když se to bude jednou hodit? Nápadů v hlavně spousty....ilustrace knížek, repliky, potisk oblečení... Ty s motivy Broumovska už jsou na plecháčcích a pohledech. Co ale ty abstraktní? Ty nejvíc barevné tvořené srdcem? Zůstávájí stále pouze na flešce. Až jednou! Na vánočním trhu potkávám Beátu. Šije batohy s vlastními motivy (fotky, návrhy kamarádů). Napadá mě myšlenka nechat si udělat batoh s mým obrázkem. Asi za rok, po návratu z Bornea, konečně tvořím první dyzajn batohu se žraloky velrybími. A pak ještě jeden pro sestru se stromy k narozeninám. Jsem nadšena. Je to vlastně chodící výstava obrazů. A pak postupně, časem, jim vzniká víc a víc a dojde čas i na kabelky.  Přijde mi to jako dokonalý nápad jak zviditelnit a  zpraktičnit obrázky - a dát jim tak život.

První dva batohy na MHFF v Teplicích

Zajímá vás jak takový batoh přesně vznikne?

Není to jen tak, je zapotřebí mnoha lidí. Nejprve namaluju hlavní obrázek batohu, nebo ho vytáhnu z již zmiňovaného šuplíku. Mám nápadů habaděj. Poukud chci, tak namaluju i zadní část, roltop a popruhy. Každá část může mít jiný dyzajn. Někdy pouze vymyslím barvy, které bych na ty ostatní části chtěla použít. Záleží, co se mi v danou chvíli ke konkrétnímu obrázku hodí. Každý nový obrázek oskenuju a posílám mailem Beátě, kde i zároveň vysvětluju co a jak bych chtěla. Můžete mi věřit, že si toho občas navymýšlím až až. Bea posílá grafikovi Viktorovi, který motivy graficky zpracuje do střihu k tisku. Další proces probíhá v tiskárně. Všechny díly se nejprve natisknou na speciální papír, který se poté položí na látku. Poté se motiv zažehlí do látky sublimačním tiskem.

Materiál
Použitou látkou je stanovina, přesněji její zbytky, které v tiskárně leží v rohu a vyhodily by se. Batoh se může pyšnit označením recyklovaný čí zerowaste. Tím, že se tisknout vždy konkrétní jednotlivé části, jdou tvořit originální kousky a jeden motiv se nemusí opakovat. Když už je ale zpracován k tisku lze ho samozřejmě použít opakovaně. Netisknou se tedy metráže látky s daným motivem, pouze se vytiskne batoh, taška, kabelka. Díky sublimačnímu tisku se dají produkty prát v pračce na 40 stupňů, motiv se prostě nesepere. Tato stanovina se primárně používá na výrobu venkovních párty stanů, proto je velice odolná a nepromokavá. Téměř nezničitelný materiál vydrží i drsnější zacházení. Nehodu s lahví červeného udrží spolehlivě uvnitř, ven neprosákne jediná kapka.
 
Šití jako zlatý hřeb
A když si všechny části batohu Bea přinese domů, tak je sešije. Nejde ale jen o mechanické šití. Toto je také velice kreativní část! Kombinuje barvy vnitřních látek. Ladí barvy dotahovacích popruhů a zipů. Všívá kapsy a vyšívá ornamenty. Vymýšlí různé vychytávky a další střihy. Občas přidá reflexní prvky. Tímto vším je každý kousek originál, ikdyž je třeba stejného motivu. Každý batoh může mít jinak barevnou výšivku, jiný zip, jinou vnitřní podšívku... Je to intuice momentu a aktuální nálada. Kabelky dozdobuje různými popruhy. Lana a dotahovací pásky jsou už klasikou. Největší poslední vychytávkou jsou ale pogumované popruhy, které nesmekají  ramen.
 
Švadlenka Beata Horenová (bbags):
"Miluju tvorbu, kreativitu a taky svobodu! Moje touha realizovat se prostřednictvím textilu má kořeny v mé rodině. Šití je mou imaginární spojnicí s dědečkem. Na světě jsme se bohužel minuli, ale tuším, že dar kreativity jsem dostala právě od něho. Často mě napadá, že na rozdíl od něj si ji můžu mnohem víc užívat, hrát si s nápady. Dědeček byl vyhlášeným a vyhledávaným krejčím, vždy ale musel myslet hlavně na uživení rodiny se šesti dětmi. Životnost batohu je pro mě tak trochu otázka cti. To poslední, co bych chtěla, je vyrábět spotřební módu, která jen zatěžuje planetu. Hledám, zkouším, experimentuju. Kdy jsem s výrobkem spokojená? Když je funkční, nese punc originality a vydrží věky. No, a když ho jeho majitelé milují, je to pro mě ta nejlepší odměna. "
 
 
Skvost je vytvořen
Ta radot z každého kousku je nepopsatená. Pečlivě prohlížím všechny detaily a užívám jasné barvy. Zase jí píšu, že jsem moc a moc spokojena. Zezadu jsou loga nás obou, protože je to spolupráce. Není to ale spolupráce jen nás dvou. Za těmito krásnými výtvory stojí minimálně pět lidí a ochota se na tom podílet. Díky moc :) !
 
Výrobek na přání?
Pokud byste chtěli namalovat speciální motiv, ráda se o to pokusím, bude-li to v mých silách. A pokud byste chtěli vytvořit batoh se svou fotkou, či si prohlédnout přímo Beatinu tvorbu, určitě není těžké si ji, třeba na Facebooku, dohledat.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od ADA ART

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--