Domů Zboží Od Machacek-sochy

Zimní světýlko

479 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
* Doprava zdarma je k dispozici pro některé varianty dopravy a platby
Platba předem
ZDARMA - Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Machacek-sochy

Katalogové č.: 3353799
Zobrazení: 409x
Vloženo: 14.12.2012
Počet srdcí: 81x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: ...„Každé zabušení tvého srdce, každá bolest, každá touha, každá chvíle večerního smutku, každá dřina, každý úsměv, každá chvíle denní únavy, každé probuzení i sladké usínání nabudou božského smyslu, a ty ho v nich budeš číst♡. de Saint-Exupéry

/vzpomínka na V. Havla/

Kéž "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" ...

Havlíčku, Havle

Jaroslav Hutka

Mají tě v ohrádce, za mříž tě vsadili,andělé z Brixenu, co vzývaj' násilí,   pohádka pro děti, loutkové divadlo,  tahají za nitky, nevyjdou na světlo.

R: A podle litery "paragraf - ša vle"  A teď dumej o právu, Havlíčku, Havle,  A a podle litery "paragraf - šavle"  A teď dumej o právu, Havlíčku, Havle!

Trochus' je popletl, řídil ses zákonem, co platí nad lidmi a také nad pánem, pán se však urazil - jaképak zákony, on přece nejlíp ví, kdo má být poslušný.

Co tě to napadlo, foukat jim do kaše, nejezdils' na koni, cválal jsi na bleše, pan Bach má básníky ve velké vážnosti, jak rád je v erárních komůrkách pohostí.

Vždyť je to nerozum, zkusit se s mocným přít, mohl ses dobře mít, šlo by to zařídit, a při tvých schopnostech pán by tě zaměstnal, stačilo pochopit, stranou bys nezůstal.

Potichu, bez hluku přišli tě navštívit, korektně, zdvořile, nemoh' jsi odepřít: "Hostinské pokoje, mistře, už čekají, oblek si neberte, lepší tam dávají."

V Brixenu na rynku holky si šeptají: "Zavřeli Havlíčka, lidi ho nedají, vždyť uměl hezky říct, nač my jen mysleli, že pěknej mužskej byl, proto ho zavřeli."

Menu
--