Domů Zboží Od Futetka

Z dávnověku - Veliký Amonit

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - balík doporučený130 Kč
Česká pošta - psaní cenné170 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Futetka

Katalogové č.: 4765868
Zobrazení: 419x
Vloženo: 29.1.2014
Počet srdcí: 144x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Autorský náhrdelník "Z dávnověku - Veliký Amonit "

...je vyroben ručně z BEZOLOVNATÉHO CÍNU, mědi a nádherného velikého Amonitku z Madagaskaru, fosílie s nádhernou dekorativní strukturou, tito hlavonožci dorůstaly velikosti až přes dva metry - žili nejvíce v období druhohor, v tomto šperku jsou jasně vidět komůrky, které sloužily hlavonožci k urdžení rovnováhy on sám žil pouze v jedné z nich..
V Amonitku je zakomponován broušený šatonek temně rudé, granátové barvy.

ŠPERK JE VYPRACOVÁN TAKÉ Z RUBOVÉ STRANY
Náhrdelník je patinován, leštěn, broušen a povrchově ošetřen.

Rozměry šperku jsou cca 4,5 cm x 6,2 cm (včetně zavěšení) x tloušťka 1,4 cm, měřeno v nejširších místech vzdušnou čarou.

Součástí šperku je řetízek v délce 45 cm. Délku mohu upravit podle Vašeho přání, nebo vyměnit řetízek za černou kulatou kůži.
Zapínání je vlastní výroby z nerezového materiálu, který by neměl způsobovat alergické reakce. Háček na zapínání je tepán, což zvyšuje jeho pevnost.

Šperk dostanete zabalený v dárkové krabičce.

RÁDA ZODPOVÍM JAKÝKOLIV DOTAZ OHLEDNĚ TOHOTO VÝROBKU

 AMONITY

má název podle boha Amona a byly známé již starověku. 

Amonite - Madagaskar, fosílie s nádhernou dekorativní strukturou, tito hlavonožci dorůstaly velikosti až přes dva metry - žili nejvíce v období druhohor, v tomto šperku jsou jasně vidět komůrky, které sloužily hlavonožci k urdžení rovnováhy on sám žil pouze v jedné z nich.

Reprezentují čas, věčnost - tedy to co bylo, je a bude. Spirála představuje vývoj, cestu, po níž lze vstoupit do oblastí vyššího vědomí. Proto se amonity spojují s vyššími čakrami a využívají při meditacích a obřadech. Fosilie byly spojovány i s dlouhověkostí, dnes se užívají k astrálnímu cestování časem, jako spojnice s minulostí, když chceme evokovat moudrosti dávných obyvatel této planety, nebo proniknout do minulých životů. Pokud jde o jejich vztah k budoucnosti - jaksi vyplývá z toho, že přetrvaly až dodnes. A zřejmě přetrvají i člověka jako takového.

Šamani je používali jako kameny síly, různým typům se připisovaly, obvykle na základě tvaru, konkrétní magické schopnosti. Pravda je, že i racionálního člověka naplní takový kámen respektem. Je to přece jen živý tvor, který už tu jednou byl, v tom je nám podobný. A tak nás v té souvislosti napadne, zda i po nás zůstane něco tak krásného a obdivuhodného.

Rozříznuté a leštěné amonity se dávají pro štěstí do peněženky, barvou i tvarem mnohdy připomínají zlaté mince.
(zdroj Dana Sklenářová)

Menu
--