Rodové jméno ,,Myrrhis" je odvozeno z řeckého slova, které znamená ,,vonící myrhou". Druhové jméno ,,odorata" pochází z latinského ,,odorus" neboli ,,vonný" a vztahuje se ke sladké vůni rostliny.
Čechřice pochází z Alp, k nám do Orlických hor ji přivezlo německé obyvatelstvo.
Sirup má "anýzové" aroma.
Vhodné i jako přátelský dárek. Lze využít do míchaných nápojů (vůní připomíná například řecké ouzo).
Vhodné pro celou rodinu, doporučené ředění s vodou 1:20.
Sirup jsem vyrobil podle tradičního receptu, čechřice je nasbíraná za slunečného počasí na horské samotě Orlických hor, je v bio kvalitě, nepoznala ani pejska :-)
Složení: silný bylinný výluh, cukr, kys. citronová
Sterilováno. Po otevření uchovávat v chladu a temnu (ledničce).
Energetická hodnota ve 100 ml hotového nápoje 57 kJ (13,6 kcal).