Domů Zboží Od SharkaE.

La Vite Aerea

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od SharkaE.

Katalogové č.: 4307742
Zobrazení: 836x
Vloženo: 26.9.2013
Počet srdcí: 269x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

- designed by Leonardo da Vinci

Létání Leonarda fascinovalo po celý život. Strávil spoustu měsíců tím, že skicoval ptačí křídla a svaly. A současně se sám pokoušel dostat člověka na oblohu. Nikdy mu to nevyšlo, stejně jako většina ostatních nápadů. Vymyslel dokonce několik létajících strojů, všechny sice jen v teoretické rovině, ale studie z druhé poloviny 20. století ukázaly, že některé ze strojů by byly schopné letu. Sice jen krátkého a s pádem na konci, ale zřejmě by se vznesly.


Na to, že všechny představy pocházely jen z jeho fantazie a nemohly být nikdy testovány, dopadly skici překvapivě dobře. Leonardo se sice nezamýšlel na jejich vojenským potenciálem, ale jistě by netrvalo dlouho, než by je někdo dokázal využít. Leonardo měl dokonce promyšlený i padák, který by odvážné piloty jeho mechanických letadel zachránil v případě havárie.

National Geographic --------------------------------------------------------------------------------------

Tento výrobek byl vyroben na téma"Leonardo DaVinci"v rámci Velké meziklubové soutěže. Soutěžím za klub Nezařaditelných, další výrobky našeho týmu můžete najít zde.

Vyberte si svůj nej výrobek v hlasovacím blogu VMS

Inspirativní stojan na tužky na Váš stůl od génia světového formátu.

Tři stylové tužky jsou součástí balení.

Podstavec z třešně - ptáčnice je broušen a do hladka leštěn, zlehka opálen plamenem a napuštěn včelím voskem. rozměr 20 x 18, výška 4 cm.

Bronzová osa je pevně ukotvena ve dřevě. Pojištěna třemi vzpěrami. Šroubovitá "křídla" jsou z měděného plechu s otvory na tužky - způsobují menší vztlak, ale vrtule vrtulníku též není z jednoho kusu.... Dva díly plechu, ze kterých je šroub sestaven jsou snýtovány pevně k sobě. Šroubovice se volně otáčí kolem osy. Výška osy 10,5 cm. Průměr šroubovice v nejširším místě 14 cm. Kovy jsou patinovány a lehce leštěny.

Kotvící lana na návrhu Leonarda da Vinciho by musela být před startem odstraněna - bránila by pohybu šroubovice, nebo měla zcela jiný význam (udržení úhlu při vytváření nákresu a pod.)

Menu
--