Domů Zboží Od U Beránků

Egyptian Revival 9 - Skarabeus s květem papyru

Cena není dostupná
za 1 sada
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní doporučené200 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od U Beránků

Katalogové č.: 5564382
Zobrazení: 130x
Vloženo: 4.10.2014
Počet srdcí: 20x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Skarabeus (nebo skarab je vlastně brouk vruboun posvátný) byl pro Egypťany symbolem reinkarnace.

Papyrus byl veledůležitou rostlinou v starověkém Egyptě nejenom pro výrobu "papíru", ale i pro jeho květ, stejně jako lotosový květ, který se vyskytuje v jeho mytologii. 

Sada originálního náhrdelníku a náušnic inspirovaných obdobím Egyptian Revival. Lotosový květ na náušnicích je velice kvalitní detailní mosazná kopie originálního komponentu z let 1920+. Na náhrdelníku je původní starožitný Art Deco mosazný (novo-starý) komponent znázorňující skaraba (s kobaltově modrým broušeným kabošonem ze skla) a také papyrus s květy

Kovové komponenty sady jsou mosazné a korálky jsou české skleněné broušené korálky a rokajl kobaltové barvy.

Délka náhrdelníku je 32 cm, z toho skarab 2x4 cm s 5 mm kabošonem.

Celková délka náušnic bez háčku je 5 cm, z toho květ papyrusu má 2 cm.

Styl Egyptian Revival zachvátil Evropu a USA poté co byla objevena v Egyptě Tutanchamonova hrobka (1925) a následně její poklady vystavovány v New Yorku. Typickými barvami nalezených artefaktů byla tyrkysová, všechny odstíny modré, zlato, stříbro a pod.

V 20+. letech minulého století bylo Československo skutečnou sklářskou velmocí a v Americe produkovali úžasné kovové komponenty. Většina šperků se kompletovala v USA za použití skleněných komponentů z ČSR. V Jak se střídají generace, v menších amerických manufakturách se nacházejí tzv. nové-staré komponenty. To jest originální nepoužité dobové zásoby. Některé z nich najdete i v mé sérii inspirované tímto obdobím objevů. 

Obyvatelé starověkého Egypta věřili, že skarabeus existuje pouze v samičí formě, a proto si mysleli, že vzniká sám ze sebe.

Za obzvláště účinné považovali skarabey okřídlené. Amulety v jejich podobě kladli mumiím přímo na srdce. Na jejich spodní straně byla vyryta slova 30. kapitoly Knihy mrtvých.

Menu
--