Domů Zboží Od Diakonie Rolnička

Plakát „Zrození Venuše“

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Diakonie Rolnička

Katalogové č.: 6583648
Zobrazení: 672x
Vloženo: 26.8.2015
Počet srdcí: 59x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

V loňském roce jsme Vám nabídli kalendář plný obrazů malířů z Rolničky, kteří si za své předlohy vzali slavná díla světového malířství. Krásné originály těchto obrazů jsme v dubnu 2015 úspěšně vydražili na benefiční aukci. Protože byl o obrazy velký zájem, rozhodli jsme Vám nabídnout reprodukce obrazů v podobě tištěných plakátů o formátu A3.

V případě zájmu se na následujících řádcích můžete dozvědět něco o slavné výtvarné předloze obrazu i o vzniku a autorovi jeho rolničkovské verze:

Dalším dílem, které Vám představíme, se přeneseme do období renesance. Sandro Boticelli (1145 - 1510) byl představitelem tzv. Florentské školy a mimo jiné se podílel i na výzdobě Sixtinské kaple.

Obraz Zrození Venuše (1478) zachycuje mýtický okamžik, kdy se Bohyně Venuše vynoří z moře nesena na lastuře. Venuše je vnímáno jako symbol narození, plodnosti a lásky.

Autorkou rolničkovské verze slavného obrazu je Iva Kokrmentová, která pracuje v chráněné textilní dílně a zároveň navštěvuje i sociálně - terapeutickou dílnu. Tam maluje obrazy a účastní se oblíbených diskuzních skupinek.

Iva nenamalovala Boticelliho obraz celý, ale vybrala si právě jen krásnou postavu Venuše. Dle našeho názoru se jí podařilo zachytit éteričnost bohyně, krásu jejího těla, ale, jak sama autorka říká: "Nejkrásnější jsou vlasy Venuše." A oproti Boticelliho originálu má naše Venuše o jeden prst navíc...

Rozměr plakátu: A3 (297 x 420 mm)

Rozměr obrazu bez bílého okraje: 275 x 380 mm

Plakát je ideální pro zarámovaní s paspartou (viz poslední doplňková fotografie). Plakát zasíláme v pevném tubusu, aby se cestou nepoškodil.

Ostatní reprodukce rolničkovských obrazů naleznete zde.

Všechny obrazy inspirované slavnými díly světového malířství naleznete i v diáři na rok 2016.

Menu
--