Domů Zboží Od Futetka

Setkání v čase - Amonit, Jantar - 2v1

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - balík doporučený130 Kč
Česká pošta - psaní cenné170 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Futetka

Katalogové č.: 8809193
Zobrazení: 210x
Vloženo: 6.9.2017
Počet srdcí: 38x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Zvláště pro mé milé zákaznice jsem založila Futetka fan klub. Dozvíte se zde různé zajímavosti, tipy, akce, novinky, apod. Jste srdečně zváni.

------------------------------------------------------------------------

Originální autorský náhrdelník Setkání v čase - Amonit, Jantar

.............................

Haiku:

Setkání dvou po čase

strnuly oba

kouzlo v proměnách

POPIS:  Šperk jsem vytvořila z nádherného , velikého Amonitu.
Je vyleštěný z obou stran a také zpracovaný tak, aby se dal nosit z obou stran. Na jedné straně lze vidět výraznou kresbu Amonitu, která prosvítá do obou stran (viz foto). Druhá strana se leskne přírodní duhovou perletí (ve skutečnosti je výraznější než na fotce)a i zde lze vidět krásnou kresbu Amonitu. Tato strana šperku je pak doplněna Jantarem z Baltu - jedná se o pravý, ten starší Jantar, je zářivý a v barvě medu.
Kámen podložen ze zadní strany, ale je pevně zasazen.
Vše jsem vyrobila ručně s použitím komponentů vlastní výroby.
Šperk je patinován, leštěn, broušen a povrchově ošetřen.

Kov ve šperku je vyleštěný do starostříbrné barvy, barevný tón je pouze odrazem okolí. 
Barevnost fotografií se může lišit podle nastavení monitoru.

MATERIÁL: bezolovnatý cín, měď, kov, Jantar, Amonit

ROZMĚRY (š,v,t): 4,5 - 5,8 - 1 cm.
Vše měřeno v nejširších místech vzdušnou čarou.

ZAVĚŠENÍ: šperk je zavěšen na hrubé, bižuterní obruči, kterou mohu vyměnit za kůži nebo řetízek v délce 45 cm (délku mohu upravit podle Vašeho přání, při objednávce mi Vámi žádanou délku a materiál napište prosím do poznámky, jinak platí materiál a délka uvedená v popisu a na doprovodné fotografii. ), ale po pravdě, už to nebude to "pravé ořechové" :-)

O tomto minerálu se říká že:

AMONITY

má název podle boha Amona a byly známé již starověku. 

Amonite - Madagaskar, fosílie s nádhernou dekorativní strukturou, tito hlavonožci dorůstaly velikosti až přes dva metry - žili nejvíce v období druhohor, v tomto šperku jsou jasně vidět komůrky, které sloužily hlavonožci k urdžení rovnováhy on sám žil pouze v jedné z nich.

Reprezentují čas, věčnost - tedy to co bylo, je a bude. Spirála představuje vývoj, cestu, po níž lze vstoupit do oblastí vyššího vědomí. Proto se amonity spojují s vyššími čakrami a využívají při meditacích a obřadech. Fosilie byly spojovány i s dlouhověkostí, dnes se užívají k astrálnímu cestování časem, jako spojnice s minulostí, když chceme evokovat moudrosti dávných obyvatel této planety, nebo proniknout do minulých životů. Pokud jde o jejich vztah k budoucnosti - jaksi vyplývá z toho, že přetrvaly až dodnes. A zřejmě přetrvají i člověka jako takového.

Šamani je používali jako kameny síly, různým typům se připisovaly, obvykle na základě tvaru, konkrétní magické schopnosti. Pravda je, že i racionálního člověka naplní takový kámen respektem. Je to přece jen živý tvor, který už tu jednou byl, v tom je nám podobný. A tak nás v té souvislosti napadne, zda i po nás zůstane něco tak krásného a obdivuhodného.

Rozříznuté a leštěné amonity se dávají pro štěstí do peněženky, barvou i tvarem mnohdy připomínají zlaté mince.
(zdroj Dana Sklenářová)

JANTAR
Jedná se o mineralizovanou pryskyřici třetihorních jehličnanů starou nejčastěji kolem 50 milionů let (je však známý jantar o stáří až 320 milionů let, tedy pocházející z prvohorního karbonu).

Podle arabského anbar (jiné pojmenování ambra)

Znamení Lva, Blíženců, Panny, Rak, Kozoroh, Vodnář, Štír

Čakra zejména pupeční a solaru plexu

Jantar nabitý původní sluneční energií má nebývalou schopnost celý náš organismus očistit a prozářit. Zvěstuje nám tak, že život je v zásadě plný slunce a tepla. Prosvětluje náš pocitový svět, zahání chmury, deprese a beznaděj. Jantar aktivuje pozitivní mysl, vůli a trpělivost. Můžeme jej pokládat na všechny čakry a oblasti těla, kde pociťujeme tlak, napětí, nebo blokády, bolest nebo poruchu. Nejúčinněji působí v pupeční čakře a v oblasti solaru plexu. Působí zejména na hormonální a trávicí systém, dále při onemocnění močového ústrojí, při žlučníkových potížích, při žaludečních, jaterních a střevních obtížích, astmatu a bronchitidě. Mírní revmatické bolesti, dnu, kloubové záněty, artritidu a artrózu. Posiluje imunitní systém, aktivuje látkovou výměnu a funkci štítné žlázy. Přináší úlevu při horečnatých infekčních onemocněních. Při prochlazení nám poskytuje pocit tepla.

MÁTE - LI DOTAZ OHLEDNĚ TOHOTO VÝROBKU, NAPIŠTE MI.

----------------------------------------------------------------------

Pokud potřebujete k zakoupenému šperku řetízek navíc, můžete si jej zakoupit ZDE.
Pokud potřebujete k zakoupenému šperku kůži navíc, můžete si zakoupit TUTO.
-----------------------------------------------------------------------

Zvláště pro mé milé zákaznice jsem založila Futetka fan klub. Dozvíte se zde různé zajímavosti, tipy, akce, novinky, apod. Jste srdečně zváni.

Menu
--