Bedýnka tato archivační založena byla, by stou třicátou pátou Chvalinovu nedělní chvilku poesie uchovala.
V předvečer slavnostní uvedli jsme kus tuze specielní! Ač bez doprovodu hudebního, servírujeme Vám tentokráte v unikátním uvedení premiérovém - prosíme o ctěnou pozornost Vaši! - zcela první zpracovanou nahrávku z kotoučův pásek magnetických, jež byla suita Chvalinova léta loňského v královéhradeckém budoiru Chvalinově objevila. Pro umocnění okamžiku tak exklusivního jest přednes Chvalinův navíc ještě dosud nezveřejněnou podobenkou jeho žánrovou završen.
Tím však oslava jmenin a narozenin nejedněch (Mistra Chvaliny i mecenáše jeho štědrého) zdaleka nekončí - račte i na bujaré soirée s grandiosním překvapením archivním zavítati!

P.S. Neustávajíce v slavení ni veršův obrábění svorném, prvého dne červencového vydali jsme prázdninový oběžník pro milce tvorby seriálové. Nechť ráčí posluchačstvu našemu výtečně posloužiti!

 

Po stupních
ze sbírky Lyra a femina

Po stupních
kumštovních
vedeš mne nahoru.

Žel čas
dal závoru.
Nelze už dál.

Uprostřed
cesty té
teď abych stál,
dohledal
svůj nový směr.

"Ber!"
praví všední den.
"A ber hned!"

Mdlým vínem
nelze se opíjet.

Kdo žije
pouhý střed,
nenajde vrcholu.

Rozbíjím závoru.
Překráčím dál.

By život
rozehrál
všechny mé struny.

Tajemné akordy.
Ozvěny.

Ukryté škály
mých
jemných škál.

Ku poslechu jest báseň tato v přednesu Chvalinově zde.

 

Do bedýnky archivující předchozí Chvalinovu nedělní chvilku poesie lze skulinkou touto nahlédnouti, pro tu následující se do poličky horní natáhnouti račte.          
Do sálu, v němž nejčerstvější Chvalinova nedělní chvilka poesie servírována jest a kam jsou do kartotéky všechny záznamy archivační přehledně zařazovány, lze se za pomoci vstupenky této prosmeknouti.