Mařenka je na Fleru již 5. rok! Tentokrát se Soutěž Mařena (MAteriály a ŘEmesly NApříč) bude celý rok inspirovat filmy a každé kolo bude z jiného soudku. V tomto kole jsme sáhli do šuplíku hudebních a muzikálových filmů a vybrali jsme dílo velkolepé...

Mařena Film Fest 2017 uvádí:

Šedesátá léta byla érou hippies. Květinové děti rebelovaly proti autoritám a konzervativní společnosti, opěvovaly lásku, svobodu, nahotu, nespoutanost, rovnoprávnost, zabývaly se mysticismem spojeným s východními filosofiemi, astrologií i drogami. A nejen pro svůj pacifismus, ale i na protest proti nuceným odvodům do armády vrcholilo jejich hnutí velkými protesty proti nesmyslné válce ve Vietnamu.

Hlavním symbolem jejich svobody byly dlouhé vlasy. A ty se staly názvem prvního rockového muzikálu, který následně převedl do filmové podoby Miloš Forman s kameramanem Miroslavem Ondříčkem. Hair se stal kultovním dílem a některé jeho písně hymnami Vodnářského věku:

„VLASY (Hair by Miloš Forman)“

FINÁLE

Do tohoto finále jste poslali 24 výrobků ze všech řemeslně materiálových klubů Mařeny. Rozdělte, prosím, svoje hlasy dle vašeho nejlepšího svědomí mezi ty výrobky, které dle vás nejlépe splňují téma, a které oplývají velmi vysokou úrovní umělecko-řemeslného zpracování  - k dispozici máte celkem 5 hlasů.

Hlasování bude ukončeno o půlnoci dne 13. 2. 2017

Anketa se načítá ...

 

Jak téma celkově inspirovalo všechny naše tvůrce si můžete prohlédnout v těchto klubových soutěžních blozích:

- - -

Mařenka vám děkuje za přízeň a v příštím kole jste zváni ke stříbrnému plátnu na historický velkofilm. Jaký? Těšte se :)