Konec šedesátých let byl érou hippies. Děti květin se vzbouřily proti chování konzervativní společnosti, prosazovaly svobodu, volnost, rovnoprávnost pohlaví i ras. Na protest proti autoritám a upjaté, globalizující se společnosti honící se za penězi, nosily volné oblečení z přírodních materiálů, opěvovaly nahotu, nespoutaný život, bořily sexuální tabu, zabývaly se mysticismem spojeným s východními filosofiemi, astrologií i drogami a opěvovaly matku zemi.

Hlavním symbolem jejich svobody byly dlouhé vlasy. Koncem roku 1967 jejich odpor k nekonečné a nesmyslné válce ve Vietnamu vedl k velkým protestům a vzpourám, které se rozšířily po celém světě. A v tomto roce spatřil světlo světa i první rockový muzikál - Vlasy, který následně převedl do filmové podoby Miloš Forman. Ve Vlasech jsou jako střípky rozeseté všechny atributy a hodnoty hippies a tyto kousky puzzle jsou tak krásně složené, že se The Hair stal kultovním dílem a některé jeho písně hymnami Vodnářského věku.

Ano, Soutěž Mařena (MAteriály a ŘEmesly NApříč) se bude celý letošní rok inspirovat filmy a každé kolo bude z jiného soudku. V tomto kole jsme sáhli do šuplíku hudebních a muzikálových filmů a vybrali jsme dílo velkolepé...

Mařena Film Fest 2017 uvádí:

>>> VLASY (Hair by Milos Forman) <<<

Jak se filmem inspirovali a s tématem popasovali tvůrci ze Dřeva, kůže a přírodnin? Posuďte sami:

Děkujeme Vám, ohodnotíte-li naše výrobky svými hlasy do pondělí 6.2.2017:

 

Anketa se načítá ...

 

Zveme vás k hlasování i do dalších soutěžních klubů: