PečemeSrdcem: Osobní zápisníky

Prázdniny v Klubu dobré pohody

Srpen se přehoupnul v září a horka letošního léta trochu opadla. Navzdory náročnému letnímu počasí jsme v Klubu dobré pohody...

Vykyne či nevykyne?

Kurzy pečení jsou, alespoň co mohu soudit podle zpětné vazby, velkou inspirací pro začínající i pokročilejší pekařky a...

PF 2017

Bábovka s kozím kefírem

Včera večer jsem si připravila pšeničný kvásek s myšlenkou, že dneska z něho upeču rohlíky. Jenomže dneska ráno jsem vstala,...

Je to podzim, nebo není?

Ač se to podle velmi teplého a slunečného počasí nezdá, září je již v plném proudu. My jsme se vrátili z našich...

Jak nám moderní technika ulehčuje život

Léto a prázdniny už skoro tradičně trávíme co nejvíce mimo domov. U babiček na zahradě či na dvorečku je nám líp než v...

Trocha nostalgie... aneb jak jsme přežili velkou vodu.

Vlna horka, která nás všechny zasáhla v minulých několika dnech byla pořádně únavná. Na nějaké pečení jsem díky ní neměla...

A nebudou pálit, když se upečou?

Jaro se již nezadržitelně přiblížilo svému konci, teda alespoň při pohledu do kalendáře. Na to opravdové letní počasí si, dle...

A opět ty višně...

Začátkem ledna venku mrzlo a chumelilo a mne doma v teple u hrnku horkého čaje honila mlsná. Dala bych si něco..., no něco..., jako...

Vzpomínka na předvánoční čas

Už od konce srpna jsem se těšila na vánoční volno. U babičky na horách, všude plno sněhu, sluníčko, modrá obloha a, konečne...

Bagety?

Už je to pěkně dlouhá doba, kdy jsem naposledy psala o pečení. Ale nebojte se, nezanevřela jsem na kvásek ani se mu nestala žádná...

Tři oříšky...

Minulý čtvrtek byl krásný podzimní den. Sluníčko svítilo ze všech sil a listí stromů hrálo vesele podzimními barvami. Naši...

Es s chia

Přicházející podzim pro nás znamená konec cestování a pravidelný týdenní režim, ve kterém se střídají dny, kdy jsou děti ve...

Brusinkový experiment

Nedávno jsem měla velkou chuť experimentovat. Upéct chleba chuti ne tak úplně chlebové. Po důkladném prohledání domácích zásob...

Konec klasických rohlíků

Včera ráno jsem vstávala s myšlenkou, že upeču pár rohlíků na večeři. Při zadělávání těsta jsem do poloviny přidala zbytek...

Medvídkový chleba i ti druzí

Ve všech návodech na pečení chleba jsem se setkala s doporučením před vložením do trouby chléb naříznout. Nikde jsem však už...
1/2
předešlá strana
Provozovatel jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely. Více informací. Souhlasím