V minulém blogu jsme se dozvěděli základní informace o kvašení zeleniny - picles. Dnes se s Vámi chci podělit o několik svých receptů na tuto pochoutku. Právě jsem totiž naložila další várku ...:)
1. Tuhý kořínek
1500 g bílého zelí
100 g celeru
150 g petržele
250 g mrkve
čerstvou rukolu
20 g soli
trochu pepře
Zelí nakrájíme ručně, nebo zapojíme do práce nějakého robota (kuchyňského nebo humanoida:) Ostatní zeleninu nastrouháme nahrubo. Rukolu necháme tak, jak je:) Osolíme, opepříme, promícháme a šup s tím třeba do tohoto kvašáčku:)
2. Chlapák
1600 g bílého zelí
400 g červené řepy
50 g nastrouhaného křenu
22 g soli
3. Divočina
1100 g bílého zelí
400 g čínského zelí
200 g řapíkatého celeru
100 g brokolice
200 g mrkve
25 g soli
pažitka (na jaře můžete zkusit tu divokou... je výborná:)
pepř, kmín dle chuti
4. Sešli se příbuzní
1100 g bílého zelí
200 g červeného zelí
400 g bílá ředkev
100 g ředkviček
200 g kedluben
20 g soli
sušená rajčata
rozmarýn
pepř
bazalka
Je toho spousta, co můžete zkoušet nakombinovat a je jen na Vaší chuti, která z těch mých kombinací bude také tou Vaší :) Nebojte se zkoušet a vymýšlet a pak se s ostatními třeba podělte v "Klubu hliněného vaření".
❤❤❤ Přeji dobrou chuť ❤❤❤