V minulém blogu jsme se dozvěděli základní informace o kvašení zeleniny - picles. Dnes se s Vámi chci podělit o několik svých receptů na tuto pochoutku. Právě jsem totiž naložila další várku ...:)

1. Tuhý kořínek

1500 g bílého zelí
100 g celeru
150 g petržele
250 g mrkve
čerstvou rukolu 
20 g soli
trochu pepře 

Zelí nakrájíme ručně, nebo zapojíme do práce nějakého robota (kuchyňského nebo humanoida:) Ostatní zeleninu nastrouháme nahrubo. Rukolu necháme tak, jak je:) Osolíme, opepříme, promícháme a šup s tím třeba do tohoto kvašáčku:)

Kvašák mini rovný s vodním zámkem 1,7l - Z hlubinKvašák velký rovný s vodním zámkem 4l - LesníKvašák malý rovný s vodním zámkem 2l - Nebe...

2. Chlapák

1600 g bílého zelí
400 g červené řepy
50 g nastrouhaného křenu
22 g soli

 

Kvašák velký buclatý 4l - Lesní rozbřeskKvašák velký rovný 4l - Klasik RustikalKvašák malý buclatý s vodním zámkem 2,3l - Nebe, .

 

3. Divočina

1100 g bílého zelí
400 g čínského zelí
200 g řapíkatého celeru
100 g brokolice
200 g mrkve
25 g soli
pažitka (na jaře můžete zkusit tu divokou... je výborná:)
pepř, kmín dle chuti

Kvašák malý rovný 2,1l - Jarní loukaKvašák maxi buclatý 5l - Sasanky v trávěKvašák mini rovný s vodním zámkem 1,4l- Ohnivý rej

4. Sešli se příbuzní

1100 g bílého zelí
200 g červeného zelí
400 g bílá ředkev
100 g ředkviček
200 g kedluben
20 g soli
sušená rajčata
rozmarýn
pepř
bazalka

Kvašák střední buclatý 3l - Vůně kávyKvašák velký rovný 4l - Vodní víry (lesk)Kvašák mini buclatý 1,5l- v kraji vína Bordeaux...

Je toho spousta, co můžete zkoušet nakombinovat a je jen na Vaší chuti, která z těch mých kombinací bude také tou Vaší :)  Nebojte se zkoušet a vymýšlet a pak se s ostatními třeba podělte v "Klubu hliněného vaření"

❤❤❤ Přeji dobrou chuť ❤❤❤