Letos byla zima opravdu zimovatá, a tak v našem klubu Kreslíme při hlasování o nových tématech zabodovalo i téma skutečně aktuální - "Ptáci v zimě".

Původně jsem vám sem chtěla napsat nějaké zásady z České ornitologické společnosti ke krmení ptáčků na krmítku, ale vzhledem k tomu, že už je skoro jaro a protože jsem při brouzdání internetem našla i článek od prof. Jaroslava Petra, že přikrmování některým druhům neprospívá, protože "přežraní" samečci koňader pak nechtějí ráno zpívat své zpěvánky pro samičky, tak jsem si řekla, že to nechám otevřené a zaměřím se spíš na to, jak zimní ptactvo vidí naši akční kreslíři, kteří tentokrát nezávisle na sobě projevili i své básnické vlohy! 

 

ajeejee

"Kamarádi moji milí,

v zimě nikdo nesmí býti sám,

vyskočte mi na nosánek,

já vám drobet bašty dám..."

 

 

light colors

"Samotář...

..nejdřív byl hubený a pak z toho vyšel takový tlusťoch. :) "

  

Arnika-kreativ

"Jsem zimní typ - tedy alespoň dle barevné typologie. (Co se týče ročního období, mám raději léto.) Miluji modrou a čistě bílou... Proto jsem vybrala ptáčka s modrou čepičkou - sýkorku modřinku.
Ženu se k oknu pokaždé, když vidím, že nám přistane na zábradlí balkónu. Škoda, že neposedí déle, nikdy nestihnu vytáhnout a naštelovat foťák..."

>>> Obrázek zakoupíte ZDE <<<

 

Ivca79

"Použila jsem pastely v tužce Stabilo Carbothello a předlohu ptáka v zimní krajině z internetu. Ovšem pracně nalezený obrázek z internetu se mi v průběhu několikatýdení práce zavřel a už jsem ho nenašla, takže jsem se snažila s větvičkami poradit sama. A tady je výsledek. Bílá na bílou nekreslí, takže větvičky jsou zklamání a pták nemá nohy (a nejsem si jistá, jestli je před tím měl)."

 

Bijioux

"Sýkora babka
když hledá jabka
pod sněhem marně
- ztvárním výtvarně...

Inkoust a pero,
větviček čtvero
načtrnu lehce,
víc se mi nechce.

Pod sněhu kupkou,
pod rudou slupkou
jen malý šípek
v období chřipek."

 

Art Vero

"Setkání jsou různá. Některá jsou dobrá, jiná jsou špatná. Některá jsou významná a jiná si druhý den ani nepamatujeme. Některá jsou zlomová a některá jsou těmi posledními…"

>>> Obrázek zakoupíte ZDE. <<< 

 

galerie-anna

"V lednu, kdy kruté mrazy jsou k nám nemilé,

zahřeje naše tělíčko i jablko nahnilé."

>>> Obrázek zakoupíte ZDE. <<<

 

amazonit

"Letos to bylo s ptáky horší, moc mi jich na balkon nelítalo, tak nebylo mnoho co fotit. Ale aspoň něco, takže kresba podle fotky, co jsem vycvakla srkz okno :-)

Tohle tedy dělají ptáci v zimě. :-)"

  

L.MArt

"Mám krásnou keřovou hortenzii, která v zimě zdobí zahradu svými suchými květy. Se sněhovou čepicí květy vypadají jako paraplíčka, pod kterými se rády schovávají sýkorky koňadry, modřinky i parukářky. Přináší mi velkou radost tu drobotinu pozorovat."

 

Jitka STUDÉNKOVÁ 2D

"Jsem pták Modrohlavák a mám rád zimu, kdy všechno měkce přikryje sníh a v lesích je ticho. Teď přichází jaro a moje poslední sněhová koule se mění v kaluž vody....

Nevím proč, ale od začátku vyhlášení tématu jsem měla jasno, že tentokrát to bude kresba pro děti. Ale dřina to byla - přiznávám bez mučení."

>>> Obrázek zakoupíte ZDE. <<<

 

Akim

"Některým ptákům (i lidem) prostě zima nesvědčí. I z papouška na podzim ještě s barevnými pírky je po těch pár zimních měsících bez prolétnutí se venku jen takový smutný, vybledlý... ptáček na klíček."

 

Well-being

"I za oknem se dá kráásně přezimovat (jako naše andulka Žofie)."

 

Tarra Dlabková

"Zimo, Zimo, jdi už k šípku,
už mám z Tebe třetí chřipku!
Pšíkám, chrchlám, naříkám:
Kdo nasype sýkorkám?

Nad obzorem už se smráká,
nad horami hejno kráká,
černá křídla letí sem
tahle zima, to byl sen!"

 

>>> Obrázek zakoupíte ZDE. <<<

  

zlatiskoaja

"Kdopak nám tu chodí...

S dětmi na kroužku jsme ve sněhu pozorovaly stopy zvířat. Nejčastěji se objevovala kočka a poté různé stopy ptáků. menší od vrabců a vetší například od strak. Musím říct, že stopování jsme si moc užily a příští rok to určitě zopakujeme. :)"

 

 

A co Vy? Krmíte či nekrmíte? A jaké druhy ptáčků na krmítku pozorujete?

Napište nám to do komentu!  Tužka

A jestli se vám blog líbil, pošlete ho dál! Děkujeme! :)

Brrrr, zima

Všechny obrázky, které jsou na prodej, naleznete >>>v tomto flerboxu<<<.

Brrrr, zima

Pokud  rádi kreslíte a láká Vás se aktivně účastnit našich klubových výstav a blogů,

přijďte mezi nás do KLUBU KRESLÍME!

PaletaDuhaTužka

 

 

Za klub Kreslíme připravila Tarra Dlabková