Pozvolna se v našem projektu Tvoříme s Tarotem noříme do Malé Arkány a březen jako třetí měsíc bude ve znamení dalších 4 karet - a to TROJEK.

V našem klubu jsme si totiž letos dali za úkol každý měsíc libovolným způsobem zpracovat čtveřici karet z Malé Arkány. Jestli Vás tento projekt zajímá, klidně se ještě přidejte k nám. Tarot nemusíte znát, vše se dozvíte v průběhu z těchto blogů. Nebojte se ani nějakého esoterična, jedná se především o tvorbu na téma. Někteří již tvoří, jiní stále čekají na múzy polibek, ale i když už něco máme hotovo, jsme teprve na začátku.

  

Minule jsme s dvojkami řešili rozhodnutí, dualitu a nyní po tomto rozhodnutí přichází s každou  TROJKOU určitý postup v situaci. A tady je máme:

 

Zde v blogu naleznete některé základní informace k zadaným kartám. Vycházíme ze systému Rider-Waite. Dovolila jsem si ke každé kartě napsat i své krátké vyjádření či zamyšlení, jak tu kartu a její významy cítím já. Neberte to zde všechno jako jediné dané a konečné. Více informací hledejte na základním odkazu od Katky, v diskusi, na internetu nebo se ptejte v klubu Katky, pokud Vám nebude něco jasné. 

 

 

TROJKA HOLÍ

Hole (žezla) - kariéra, schopnosti, možnosti (živel - oheň)

 

Klíčová slova:

Dobrý a bezpečný základ, pevný postoj, výchozí bod pro další práci. Pohled vpřed. Příznivé vyhlídky. Trpělivost. Udržet dosažené a již zrealizované.

 

Jak to cítím já:

Trojka holí má dobře prosperující firmu, dobrý základ, který je třeba udržet v chodu a zároveň se tu objevují nové vyhlídku, pokračování projektu, nová spolupráce, která je třeba umět využít. Vše vypadá optimisticky, perspektivně, komunikace funguje jak má. Pozor však na spolupráci s cizinci s nejistými úmysly, příliš obsáhlé plány a zkontrolovat, jestli jsme na správné koleji, jestli nám neujel vlak a víme, kam a jak se chceme dostat.

  

Symboly Rider Waite:

Hůl: penis, sexualita, plodnost, mocenská síla.

Tři hole: tři základní sloupy energie ohně - sexualita, moc a kreativita.

Postoj postavy:

a) Někdo zvažuje, jak se nejlépe a nejrychleji dostat k protějšímu břehu.

b) Někdo přišel pozdě - lodě už vypluly („ujel vlak"). Co teď?

c) Někdo za jasného slunečního dne rozvážně sleduje odehrávající se děje.

Záda: místo všeho nepovšimnutého, nezohledněného a zanedbaného, místo stínu. Nastavovat záda = altruismus, nechráněná záda = být si jist, že nejsem v nebezpečí.

Loď:  vlastní osobnost. Symbol přesunu, cesty přes vodu symbolizující nevědomí. Symbol cesty životem, osudu - klidné vody: postupné zdokonalování, které je plně pod kontrolou, bouřlivé vody: možnost rychlého postupu ovšem s nebezpečím ztroskotání, zmaření plánů. Plachetnice: působení Ducha - vzduchu.

Barvy oděvu: červená, zelená, modrá, kostka žlutočerná = mnohostrannost, různorodost

Žlutá barva: Slunce, vědomí, radost ze života, závist. Spiritualita. Štěstí. Naděje. Rozum. Bdělost. Jasnost myšlenek.

Břeh: hranice mezi kolektivním a osobním nevědomím, místo, kde se lze zastavit a odpočinout (zde je dokonce vyvýšený), symbol místa, odkud nastupujeme k novým prožitkům, symbol záchrany a opěrného místa. Je střetnutím vědomého (půda břehu) a nevědomého (voda); u moře je tento význam nejsilnější.

Rašící lístky: život a růst, přání

 

Afirmace:

  • Mám sílu a odvahu přemýšlím a vím.
  • Jsem dobře zakořeněn v životě, jednám suverénně díky velké zralosti a jsem otevřený vnitřním impulsům a všemu novému.

 

Vyhledávače, inspirace:

Pinterest.com - Three of wands Minor arcana

Google.com - Three of wands

3 of Wands - Vikings Tarot     

 

 

  

TROJKA MEČŮ

Meče - psychický a intelektuální stav (živel - vzduch)

 

Klíčová slova:

Bolestné poznání. Trápení srdce. Rozum versus city. Rozchod, zklamání, bolest a lítost.

 

Jak to cítím já:

Trojka mečů se napůl šílená potácí ve vyhřezlé hromadě svých emocí, téměř neschopná rozumného myšlení. Její city byly zraněny, srdce zlomeno, mozek se neohlíží na city. Nešťastná láska a odloučení, nesplněné přání se obrací v prach. Meč proráží srdce a to krvácí proudem slz, bolesti a rozhořčení. Je však více než třeba se právě teď řídit rozumem a vykonat ono rozhodnutí. I když to bude bolet. Ale bude to tak lepší, vždyť to v hloubi srdce tušíš. A neboj, čas vše vyléčí. Buď statečná, trojko!

 

Symboly Rider Waite:

Meč: nositel tajuplných sil, trestající nástroj, nástroj překonání zla, symbol moci pravdy a poznání. Symbol vůle vládnout, cti a slávy, spravedlnosti, připravenosti k obraně.

Tři meče pronikají srdcem: Pronikání vědomých myšlenek k tomu, co v nitru cítí srdce.

Mraky a déšť: Slzy, zatemnění situace, mrak je symbol boží přítomnosti. Něco, co zakrývá čisté nebe – zatemnění situace, předzvěst nepříznivých zvratů, starostí, déšť: omývání

Šedá barva: stav nevědomí nebo vědomá lhostejnost, též rovnocennost nebo nepředpojatost. Společné působení černé a bílé. Mezisvět. Moudrost. Mlha. Nepochopitelnost. Sny.

 

Afirmace:

  • Každý problém v sobě obsahuje i řešení. 
  • Vyrovnávám se se současným a starým utrpením, přijímám sebe a nezměnitelné hranice, osvobozuji své srdce a oprošťuji sebe.

 

Vyhledávače, inspirace:

Pinterest.com - Three of swords Tarot

Google.com - Three of swords

Three of Arrows / Swords by Will Worthington (Wildwood Tarot)    Three of Swords - The Zombie Tarot -- If you love Tarot,visit me at www.WhiteRabbitTarot.com  

 

 

 

TROJKA POHÁRŮ

 

Poháry (kalichy) - emocionální stav (živel - voda)

 

 

Klíčová slova:

Oslava úspěchu, společné radovánky a užívání si štěstí. Přátelství a otevřenost. Kolektivní cit – „my“. Vděčnost, dobré časy, nadbytek.

 

Jak to cítím já:

Trojka pohárů oslavuje. S důvodem či bez, na tom nesejde - vždy je přece co slavit, nebo ne? Úspěch, zdraví, život, povýšení, vyléčení, vyřešení problémů, hojnost. Teď platí "my", společně se o tu radost podělíme, užijeme si to. Někdy to ale zavání až povrchní, rádoby nenucenou zábavou, i když vlastně není až tolik co slavit. Tak bacha na přílišné a až zbytečné požitkářství a samolibost.

 

Symboly Rider Waite:

Kalich: Svatý grál, jinak záleží na obsahu – zde nádoba zadržující vodu – symbol citů a emocí.

Tři ženy: pocity, nálady, přání a touhy. Schopnost milovat. Posel štěstí. Objekt sexuální touhy.

Tanec: Vášeň, touha, city a sexualita. Vzájemný partnerský vztah. Hudba symbolizuje citové obsahy psýché, pohyb těl a doteky touhu po smyslnosti a vzájemná souhra partnerů stav jejich soužití.

Ovoce: Sklizeň, kterou si lze užít. Sexuální symbol. Výsledek plodné práce nebo symbol vývoje člověka (semeno – zasazení – vláha jako city – růst – květ – plod).

 

Afirmace:  

  • Dnes dostávám od života vše, co k hojnosti potřebuji. 
  • Užívám vděčně všeho, co je mi dáno, dávám a jsem plný oddanosti, důvěry a lásky.

 

Vyhledávače a inspirace:

Pinterest.com - Three of cups Tarot

Google.com - Three of cups Tarot

 WILDWOOD TAROT --- **Three of Vessels** ---    Three of Cups - Joy

 

 

 

 

TROJKA PENTAKLŮ

Pentakly (disky, mince) - fyzický a materiální stav (živel - země)

 

Klíčová slova:

Vytěžit z dovedností a osvojit si nové. Kvalifikace, složení zkoušky, nová dráha. Profesionální práce a tvořivost. Dokázat, co umím a vytvořit výsledky a zisk. Růst, pokrok, průběžný vývoj. Spolupráce.

 

Jak to cítím já:

Trojka disků maká jako šroubek, pracuje, hraje si s detaily až k dokonalosti, má zlaté ručičky, zná své řemeslo a hlavně - nebojí se dál vzdělávat a učit se nové věci. Umí zhodnotit dílo v zisk, její prestiž stoupá. Pracuje a spolupracuje. I o vztahy se musí pilně pečovat a udržovat je v růstu. Jinak hrozí jejich zanedbání, workoholismus. Neusnout na vavřínech, ať nedojde k postupnému pádu a nevyužívání našeho potenciálu, zanedbávání povinností, lenosti a ješitnosti. Rychle nabyl, rychle pozbyl.

 

Symboly Rider Waite:

Mince: bohatství, blahobyt, štěstí, moc, lesk, celistvost 

Pentagram: symbol harmonie kosmu, znak pro zdraví a blaho, znamení přinášející vítězství nebo čarovné znamení. Ochranně znamení. Symbolizuje člověka jako mikrokosmos 

Architekt, kněz a sochař: tělo, duše a duch.

Černá barva: Neznámo, jádro Země nebo stavu věcí, „černá skříňka“, černý stín, temno duše. Dokonalá nepřítomnost světla. Druhá strana. Nepochopitelné. Mužská barva ve smyslu utváření síly.  Ochrana. Bezpečnost.

Gotický lomený oblouk: základní symbol gotické katedrály spočívá v tom, že svaté město Jeruzalém sestupuje z nebe na zem (Zj 21, 1-3). Symbol spojení mezi nebem a zemí.

  

Afirmace:  

  • Já mám úspěch ve všem co podnikám. 
  • Realizuji svůj potenciál oddaně a pilně, naplněn láskou k životu a radosti z práce.

 

Vyhledávače a inspirace:

Pinterest.com - Three of pentacles Tarot

Google.com - Three of pentacles Tarot 

   Revelations Tarot Three of Pentacles - Pesquisa do Google  Three of Pentacles - Revise your plans  

 

 

 

Chcete to zkusit s námi? Zaklepejte u nás v klubu, budeme rádi, když se rozšíří naše řady o aktivní tvůrce, kteří mají čas a chuť zkusit něco nového :)

 

 

Předchozí blogy k Malé Arkáně:

Úvod - https://www.fler.cz/blog/tvorime-s-tarotem-pokracujeme-s-malou-arkanou-pridate-se-32285

1 - ESA - https://www.fler.cz/blog/tvorime-s-tarotem-mala-arkana-1-esa-32290

Esa - souhrnný blog - https://www.fler.cz/blog/tvorime-s-tarotem-uz-vytahujeme-esa-z-rukavu-32664

2 - DVOJKY - https://www.fler.cz/blog/tvorime-s-tarotem-mala-arkana-2-dvojky-32623

 

 

Zdroj - http://spimajim.nazory.eu/rubriky/tarot