Máte pocit deja vu? Protože přesně před rokem jsme se s Vámi totiž poprvé dělili o výsledky akce Tvoříme s Tarotem, kdy jsme v klubu zpracovávali Velkou Arkánu. Letos jsme začali s Malou Arkánou a musím říct, že je nás tedy nesrovnatelně míň. Zato karet nás čeká  o mnoho víc - celkem 56 kousků! Takže tu funguje jakási nepřímá úměrnost. :) 

V lednu jsem se vrhli na zpracování prvních 4 karet, kterými jsou ESA - eso holí, eso mečů, eso pohárů a eso disků. Jsou to karty příležitostí a nových začátků a více o nich se můžete dozvědět v zadávacím blogu.

Snad jsme začali dobře a nadšení nám vydrží. Třeba se k nám ještě někdo přidáte - dveře máte otevřené! :)

 

 

  

A teď již přehlídka našich lednových výsledků - některé jsou už i na prodej a obrázky odkazují rovnou do zboží jednotlivých autorů. Zároveň se tu i dočtete, jak se nám pokračuje a jaké jsou naše první dojmy z Malé Arkány:

 

design21

Jak se Ti pokračuje?
"Hrozně se těšim na další karty, v lednu jsem začla pozvolna, ale douufám, že v příštích měsících budu mít karty rychleji hotové :) a taky doufám, že se pomalu budu vracet i ke kartám VA..."

Je pro Tebe Malá Arkána těžší nebo lehčí než Velká?
"Zatím jsme na začátku, myslím, že to bude dost podobné jako VA, uvidím časem."

Troufneš si odhadnout, zda-li Malou Arkánu dokončíš?
"Určitě ano, slibuju."

Která karta z ES Tě nejvíce zaujala a čím?
"Nejlíp se mi dělalo Eso pentaklů a pak Eso pohárů, ale vlastně nevím proč... vždycky mi něco sedne víc a něco míň..."

  

Elvice

"Tarot byl a stále je pro mě něco nového a ke klubu Tvoříme s Tarotem jsem se dostala náhodou.

Zaujala mě hodně tvorba na dané téma, zda se nějak dokážu vypořádat s neznámým, podchytit to podstatné.

Malá Arkána je pro mě trochu větší oříšek než Velká, tam je daná jedna karta, kdežto u MA je téma obšírnější.

Doufám, že se mi podaří ji dokončit, zatím mě napadly dvě další techniky, které bych mohla použít k jejímu ztvárnění.

Z první "várky" MA jsem věděla vlastně jen o jednom Esu, jak bude vypadat, jaký kámen použiju a to bylo Eso pohárů.

Ovšem nejlépe a nejrychleji se mi podařilo vytvořit Eso mečů a to i přesto,že jsem vůbec nevěděla, jak bych ho chtěla udělat. U něj jsem intuitivně sáhla po jaspisu a pak mi drátky a cín vedly ruku samy...."

   

    

 

 

sebastiana

"Zatím se mi pracuje lépe než s VA, protože prakticky jen vyšívám kopie karet, nemusím se nijak extra zamýšlet nad tím, co ze symbolů nechat a které vypustit. I když to se asi s dalšími kartami trochu změní, až budou "zaplněnější" a budu muset obrázky zjednodušovat. Jestli MA dokončím, to si odhadnout netroufám, ale doufám, že ano. Motivaci a odhodlání mám :) Pokračování jsem si totiž nakonec docela dlouho rozmýšlela, ale po vyřešení otázky, co pak s těmi vyšitými kartami (patchworkový závěs nebo přehoz), jsem se do toho pustila..."

 

     

 

 

S - Ilona

"Jak se mi pokračuje? Dlouho mě nic nenapadlo, proto mám jen dvě - vlněné, ručně plstěné čelenky. Obrázky z VA jsem zatím nevyužila, proto jsem přemýšlela o něčem užitečnějším, jednodušším řešení, a hlavně hotových výrobcích."

   
 
 
  
  
 

Toril

"Když už se mi povedlo dokončit Velkou Arkánu a dovést ji až do úplného výsledku vykládacích a motivačních karet Koňského Tarotu, nedá mi to a Malou Arkánu chci dokončit za každou cenu. Opět mne to nadmíru baví, vzrušuje mne ta výzva 56 karet, miluji tu tvrdou práci vymýšlení i kreslení (rozuměj - brutální likvidaci tužek:), přemýšlím nad tématy ve dne v noci, zkouším nové a nové náčrty, sjíždím internety a hledám inspiraci,... a co Vám budu povídat - každý to určitě znáte, když se do něčeho zakousnete - je to prostě droga a zážitek.

S Esem holí jsem se zahřála opět na provozní teplotu, u Esa mečů jsem si pořádně mákla a připomněla si piplačku, která už k této tvorbě neodmyslitelně patří, Eso pohárů bylo samo o sobě náročné ve smyslu vyprojektování originální koňské fontány a Eso disků se přes velmi pracný začátek vyklubalo do mé nejmilejší karty z es.

Každé z es má svou barvu podkladu, podle toho, k jakému živlu patří: oranžová - oheň - hole, šedá - vzduch - meče, modrá - voda - poháry a žlutá - země - disky. Tyto barvy mne budou provázet celou Malou Arkánou."

   

   

 

 

Tak sami vidíte, že nás je zatím opravdu pár, o to větší bude snad naše vytrvalost. Těšte se na příště a kdo se nemůže dočkat, přidejte se k nám, inspirujte se v blozích a nechte múzy působit...

Přejeme Vám příjemně jiskřivé a bílé únorové dny. :)

 

 

Předchozí blogy k Malé Arkáně:

Úvod - https://www.fler.cz/blog/tvorime-s-tarotem-pokracujeme-s-malou-arkanou-pridate-se-32285

1 - ESA - https://www.fler.cz/blog/tvorime-s-tarotem-mala-arkana-1-esa-32290

2 - DVOJKY - https://www.fler.cz/blog/tvorime-s-tarotem-mala-arkana-2-dvojky-32623