Vítejte v kouzelném světě světla!
Jmenuju se Anička a práce s voskem a bylinkami mi přináší radost a potěšení. Radost vmíchávám zpět do vosku, potěšení sdílím s květy a kamením. Bude mi ctí vnést trochu té radosti, potěšení a světla taky k Vám domů.
Magick of Light neboli Kouzlo světla je značka, pod kterou nabízím své produkty a vystihuje to, co vytvářím - světlo, kouzla a kouzelná světýlka.
Vyrábím světlo z přírodních ingrediencí a čirého skla. Odlévám čajovky, připravuju vlastni bylinné směsi a zpívám kamení. Někdy tomu říkám čarování.
Kouzla se dějí všude tam, kde se jeden element potkává s druhým. Když se rozpouští ranní mlha. Při bouřce. Tam, kde moře hladí písek pláže. Když se taví vosk. Každá svíčka tedy je nebo umí být kouzelná.
Ať už hledáte plamínek naděje nebo toužíte zahořet v lásce, mám pro Vás obyčejně kouzelné neobyčejné světlo. VÍTEJTE.
Dovolte mi přinést do Vašeho prostoru špetku radování a náruč klidu. Pomoc, laskavost a láska světla je jistá, samozřejmá.
Produkt
Vyrábím svíčky a vonné bylinné směsi. Používám osvědčené a čistě přírodních suroviny. Pečlivě vybírám suché květy, listy, kamení i vosk a dbám na jejich původ. Vytvářím praktická řešení, mám ráda znovupoužitelná a eko balení.
Odesílám v recy krabičkách všeho druhu.
Pište pro speciální objednávky, dárkové nebo svatební sety.
A takhle vypadají moje svíce, když hoří. Každá je jiná, všechny unikátní a jedinečné. Opečované, vymazlené a pomazlené. Díky čirému sklu můžete z každého úhlu pozorovat tavení vosku a pomalý pohyb objektů v něm. Jasné světlo svící Magick of Light evokuje otevřený oheň a žhnoucí kameny tábořišť v jakékoliv místnosti.
Svíčky Magick of Light
Vosk a další ingredience
Svíčky ručně odlévám z přírodních vosků. Svíce ve skle především ze sóji, čajovky ze směsi vosků olivového a slunečnicového. Používám i vosk kokosový, palmový a mandlový, každý má své výhody i nevýhody. Tyto vosky jsou 100% rostlinného původu s čistým hořením bez zplodin.
Do vosku míchám byliny, dřeva, květy i jiné přírodniny, jako kameny, sůl nebo mentol. Veškeré ingredience jsou uvedeny v popisu konkrétního výrobku. Pečlivě vybírám ty nejkvalitnější, ideálně lokální produkty.
K ovonění používám nejraději přírodní ingredience jako kafr nebo skořici, občas sáhnu pro 100% bio olej. K příležitostnému barvení používám micu a další přírodní barviva.
Knot
Používám přírodní knoty z bavlny s příměsí papíru, který stabilizuje hoření. Do čajovek často používám knoty čistě bavlněné. Knot sedí v kruhovém držáku, který můžete recyklovat jako hliník.
Knot je zastřižen na necelý centimetr, což je ideální délka. Je tedy připraven k zapálení. Pro ideální hoření svíce je třeba knot průběžně zkracovat. Jde to snadno s běžnými nůžkami.
Svíce celkem dobře odhoří, i když se o knot starat nebudete.
Pozor, knot špiní výrazně víc než knot používaný v parafínových svíčkách, je tedy praktické manipulovat s ním přes ubrousek.
Sklo a podložka
Svíčky odlévám především do průzračných skleniček značky Weck. Sklenice ladných tvarů jsou extrémně odolné vůči žáru. Víčko skleničky lze použít jako podložku pod svíci.
Doporučuju používání podložky po celou dobu hoření, ať už použijete vlastní, přiložené surové dřevo nebo sklo, použijte podložku. Díky ní můžete vždy svíci přemístit, samotná sklenička se umí celkem hodně rozpálit. Podložka zabrání jakémukoliv poškození povrchu Vašeho nábytku.
Může se stát, že se svíce zevnitř očoudí, zvlášť pokud neudržujete knot. Jednoduše svíčku zevnitř otřete toaletním papírem nebo hadrem, který můžete vyprat na vyšší teplotu.
Po vyhoření stačí vypláchnout sklenici horkou vodou nebo umýt v myčce a bude připravená na další využití.
Zrozená jako zavařovačka poslouží skvěle k uchování potravin, můžete ji využít jako svícen, stojánek, skleničku na stylový nápoj, vázu, květináč.. představivosti se meze nekladou!
Pečení bylin je starý rituál k provonění a pročištění prostoru, stejně jako klasické vykuřování spalováním.
Dávno před používáním vonných esencí a olejů se byliny spalovaly nebo pekly.
Při spalování nebo vypalování na uhlíku se bylina, dřevo nebo pryskyřice pálí. Pro takový proces se používá termín vykuřování. Pečení bylin ovšem vykuřováním v pravém slova smyslu není, protože při pečení nevzniká hustý kouř, který je pro vykuřování typický.
Pálení znali indiáni stejné jako keltové, římané, asijští mniši a afričtí šamani. V poslení době se do obliby vrací vykuřování domácností, jak to dělali naši předci. Tato metoda je velmi tradiční a funkční, avšak né úplně praktická v 21. století. Svazek sušených bylin či dřevo se zapálí, nechá se rozhořet, a pak se oheň uhasí a svazek doutná. Ze svazků padají horké uhlíky, dřeva stále zhasínají, a kouř umí být hustý a nepříjemný. Pokud máte v místnosti detektor kouře, tak ho vypněte, nebo to vůbec nezkoušejte. Ale zkuste to! Je to zážitek svého druhu.
Vypalování na uhlíku se používá především pro pryskyříce a kadidla, kadidelnice s uhlíky se do dnes používají k ovonění kostelů při mši. Horký uhlík například bylinky příliš rychle spálí, ale tvrdá pryskyřice si s ním rozumí. Opravdu kvalitní kadidlo se kompletně vypaří, a přestože zaplní místnost intenzivní vůní i viditelnou bílou mlhou - dýmem, není cítit žádné hoření nebo kouř. K vykuřování kadidlem potřebujete kadidelnici nebo jinou kovovou a odolnou nádobu s pískem, protože uhlík je extrémně horký. Jediný bezpečný způsob, jak uhlík uhasit před vlastním dohořením, který je mi znám, je zahrabat uhlík do písku tak, aby se udusil. Manipulace s uhlíkem prostě není jednoduchá. Pokud můžete, zkuste to, investujte alespoň 150,- do 20g kvalitního kadidla, existují desítky, ne-li stovky druhů.
Mým oblíbeným způsobem zažívání vůně je pečení. Přesto, že jsem konstatovala, že to není vykuřovací metoda v pravém slova smyslu, můžu konstatovat, že pečení je ten nejlepší a nejpraktičtější způsob vykuřování vůbec. Protože dostanete přesně to, co při spalování, a to jednoduše a čistě. Značka ideál.
Pečení bylin je čistá esence vůně přírodnin bez kouře, bez dýmu, bez zplodin. K pečení se ideálně hodí aromalampa na čajovou svíčku. Zapálíte svíčku a do nádobky na vodu nasypete bylinky. Nejlépe to funguje, pokud nasypete do nádobky jen tenkou vrstvu pokrývající celé dno. Pak stačí jen chvíli počkat a bylinky začnou vonět. Funguje to taky s elektrickými aromalampami, funguje to na sporáku, funguje to na ohni... Funguje to!
Spolu s každými bylinkami, které u mě koupíte, Vám pošlu podrobný návod se všemi triky, které jsem objevila nebo vyčetla a osobně používám. Je jich sposta a pečení bylin tak pro Vás bude super snadné, pohodlné a příjemné.