Nápověda / Prodej - Základy prodeje na Fleru

Jaké zboží mohu prodávat na Fleru?

Server Fleru je primárně určen k prodeji vlastního nového rukodělného a uměleckého zboží. Jako doplňkový sortiment je také umožněn prodej zboží umělecky recyklovaného, vintage zboží, tvořivého materiálu a tvořivých kurzů. Definice těchto pojmů jsou následující:

- rukodělné zboží je zboží tvořené vlastnoručně (a osobně) s kreativní invencí. Toto zboží může obsahovat sériově vyráběné komponenty, ty však musí být komponovány s kreativní invencí. Rukodělné zboží musí být nepoužité. Uměleckým zbožím se rozumí takové zboží, které je tvořeno kreativní invencí, ale nemusí být nutně rukodělné (například fotografie, počítačová grafika apod.).

- zboží umělecky renovované je použité zboží, které bylo umělecky renovováno kreativní invencí. Prodejce je povinen u tohoto druhu zboží na tuto skutečnost upozornit (zařazení do kategorie pro renovované zboží není dostatečným upozorněním).

- zboží vintage jsou výrobky s umělecko-historickou hodnotou, které jsou fyzicky starší alespoň 30 let (některé podkategorie mohou být stářím omezeny ještě více - podrobnosti viz heslo Vintage). Toto zboží nemusí být ručně vyráběno.

- tvořivým materiálem se rozumí zboží, které slouží ke kreativní činnosti a je tedy komponentem nebo pomůckou rukodělných prací. Mohou to být např. různé tvořivé komponenty, ručně vyráběné doplňky a materiály, pomůcky, knihy a časopisy s kreativní tematikou apod. V případě, že je materiál již použitý (knihy, pomůcky), je prodejce povinen na tuto skutečnost upozornit.

- tvořivými kurzy se rozumí kurzy s výukou výtvarných, kreativních či řemeslných technik, a to buď ve formě osobní účasti nebo formou on-line kurzů.

Doplňkový sortiment musí být (na rozdíl od hlavního zboží - tedy rukodělných výrobků) prodávajícím vždy zařazen do předem definovaných kategorií a jeho prezentace může být mírným způsobem omezena.




« zpět na hlavní stranu nápovědy
Menu
--