Domů Profil prodejce Elladora
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 4 hodin.
  • Ostrava, ČR
  • 221 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (91) 100%
Nadšenci: 336
Aktivita: aktivní
Prodáno: 221
Registrace: 13.12.2010
Město: Ostrava
Stát: ČR

Elladora

/ Prodávající
Novinky
115861
15.2.2013 A dva náhrdelníky:-)

Vítejte u Elladory,

kterážto se snaží v té troše volného času, co sem tam zbývá, vlastnoručně vyrábět a vlastní hlavou vymýšlet "bižu" z podivuhodně nabarvených (toť bohužel ne mým přičiněním) exotických semínek a plodů, dřevěných korálků a šňůrek, za léta nakřečkovaných a pečlivě uložených v dřevěných truhličkách...

Tak jen s nimi ven na světlo...ať se na tu barevnou směs dál nepráší a slouží všem krkům, zápěstím i uším, které je chtějí nosit...:-)

Kdož má zájem, může si níže ještě přečíst pár zajímavostí o některých použitých semenech a plodech. Těm ostatním, jež nesnášejí dlouhé texty rovnou popřeji "hodně chuti do skouknutí..!" :-)

Momentálně mě chytlo motání náušnic z voskovaných šňůrek a jejich barvení...tak uvidíme na jak dlouho:-)

Mimochodem..díky použitým přírodním materiálům je každý kousek tvarově i kresbou jedinečný... originalita tedy přirozeně zaručena...:-)


Tagua je plodem palmy Phytelephas macrocarpa, rostoucí v tropických deštných pralesích Jižní Ameriky. Přezdívá se jí "rostlinná slonovina", neboť je svou strukturou, tvrdostí i barvou velmi podobná té živočišné a tak ji může plnohodnotně nahradit! Což se doufám děje, protože k získání ořechů tagua není třeba nikoho "trápit" nebo tropit horší věci - stačí počkat pod palmou, až vám zralý shluk ořechů sám spadne na šišku...  Takto získané ořechy se dále upravují, ořezávají, vyřezávají, barví,..., navlékají na šňůrky, věšejí na krk, na uši...:-)

 

 

Acai pochází rovněž z Jižní Ameriky a také tato semínka plodí palma, tentokráte Euterpe oleracea. Acai je udajně velice chutné ovoce bohaté na antioxidanty, minerály a vitamíny, až se mi při popisu jeho chuti sbíhaly sliny. Žel...mohu vám nabídnout již jen pecky z tohoto ovoce:-) Ale zato v krásných barvách!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buriti je obecný název pro jihoamerickou palmu Mauritia flexuosa, jež plodí chutné ovoce se semeny, která se podobně jako tagua ořechy dají krásně barvit a jinak upravovat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOPlist

Způsob dopravy
Zboží balím do bublinkových obálek a zasílám doporučeně Českou poštou. Ostravští mohou ušetřit na poštovném a zboží po domluvě vyzvednout v centru Ostravy. Chcete-li šperk zabalit "dárkově", dejte vědět, ráda vyhovím... (Jinak totiž "recykluji" ty malé uzavíratelné plastové sáčky a krabičky :-) Pro "flerovce" ze Slovenska je zřízen účet u Fio banky s platbami bez poplatků:)
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Elladora

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--