Domů Profil prodejce UnderTrees
  • aktivní prodejce od r. 2011
    Reaguje na objednávky obvykle do 9 hodin.
  • Chomutov, ČR
  • 157 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (47) 100%
Nadšenci: 194
Aktivita: aktivní
Prodáno: 157
Registrace: 23.12.2011
Město: Chomutov
Stát: ČR

UnderTrees

/ Prodávající
Novinky
470284
20.1.2016 Od začátku dubna konečně budu moci začít opět vyrábět :) Vše je připravené, nová dílnička skoro zařízená.. Takže pokud by měl někdo o něco zájem, určitě mne můžete kontaktovat :)

      Značka Under Trees vzniká postupně již 10 let jako výsledek tvůrčí energie, čerpané a inspirované přírodou, a to především stromy, ke kterým chovám obzvláště hluboký vztah. Vztah plný obdivu, úcty a úžasu k jejich celkové důležitosti, majestátnosti, k jejich půvabu, vůním, darům, ohromné životní síle a také utěšující stálosti, o kterou se lze vždy opřít a která je v dnešní době tak velmi cenná.          

Již od první chvíle, od prvních, ač naprasklých, bukových naušniček, stvořených  v mých 21 letech, jsem cítila, že toto je můj vysněný tvůřčí směr, má vášeň. Ruční výroba dřevěných šperků mne tak navždy okouzlila a stala se mou součástí které se nechci vzdát... 

 

Tvořím převážně z dřevin evropských, z mého blízkého okolí, se kterými jsem nemálokdy také přímo vyrůstala a které došly bohužel z různých vnějších vlivů ke svému konci. Také tvořím z ostatních dřevin, se kterým se naše cesty životem vhodným způsobem střetnou. Nálezy odumřelých stromů v okolí, darování špalíčku od přííbuzných či přátel..  

 

V poslední době se orientuji také na kombinaci dřeva s pryskyřicí, tato kobinace mne také velmi baví, a to možná právě proto, že mi toto spojení příjde jako takové výstižné propojení moderního materiálu s prapůvodem dřeva..

Zaměřuji se převážně na návrhy a tvorbu náušnic a přívěsků, kde se nechávám inspirovat samotnou přírodou a snažím se především poukázat na její krásy v síle detailu. 

Ráda ve šperkařství experimentuji, proto je má tvorba vcelku různorodá jak v motivech tak i trochu stylech. Od decentnějších a romantických šperků vhodných pro něžné duše, až po extravagantnější kousky jako jsou třeba roztahováky, falešné roztahováky, plugy.. 

             ​

 

             

Stromy mne fascinují celý život...

Už v našem dětství tvořily okolně rostoucí stromy vždy spolehlivé, silné, utišující i zábavné kamarády, se kterými jsme prožívali naše dětské radosti i starosti. Sbírání a vychutnávání  jejich sladkých plodů. Zlézání  výšin v jejich korunách jako zkouška obratnosti a odvahy... Jako matné zbytky stop z dob dávno minulých, kdy jsme byli v jejich korunách ještě  jako doma.

Stromy jsou prostředníci mezi nebem a zemí. Plíce planety. Spolutvůrci života na naší planetě a jeho nedílná součást. Obydlí nespočtu živočichů. Stvořeni jako monumentální ochránci všeho živého v celém přírodním koloběhu. Avšak také každého jedince z nás... Jsou tu i pro nás, jako lék pro naše duše, i pro naše těla. Jako připomenutí jedinečnosti života, který tu všichni sdílíme.

 

Stromy velmi ovlivnily můj život, a i proto mne cesta zavedla k lásce a spolupráci s tímto jedinečným magickým materiálem.

 

 

Keltově věřili, že bytost člověka je pevně spojena s přírodou a že smyslem života je obnovit soulad s ní.

 

A v tomto duchu bych zde ráda prezentovala a nabídla originální dřevěné šperky tvořené s láskou k přírodě.

 

 

 Duše člověka skrze dřevo šeptá a napovídá okolí svou lásku k přírodě.

 

  

 

Povrchovou úpravu šperků provádím na více způsobů, a to buďto včelím voskem, či Schaftol olejem, nebo také šelakem.

 

Aby vydržely jako nové - péče o šperky

Co se týče péče o dřevěné šperky - šperky nejsou určny pro přílišný kontakt s vodou, která může zhoršit kvalitu vzhledu povrchu výrobku a jeho lesk. Šelaková politura je podle mě, ze všech mnou užívaných povrchových ošetření, nejodolnější ochrana dřeva, a to do velké míry i proti vodě. Na olejované i voskované šperky se může jednou za čas lehce nanést jakýkoliv olej, třeba že i kuchyňský slunečnicový, a lehce vetřít hadříkem. A to pro udržení povrchu dřeva krásně jasný, zářivýv a jemně lesklý. Případně se to může hodit i třeba jako první pomoc, pokud si někdy nedopatřením zapomene šperk sundat před lázní, nebo i vícekrát, či tak podobně  :) Šperky by se také měly v zásadě vyhnout k bližšímu kontaktu kontaktu s laky na vlasy. Také doporučuji sundavat šperky při sportu. Ideálně by měly být uchovávány na suchém tmavém místě. 

 

K výrobě náušnic užívám pouze hypoalergenní háčky z chirurgické oceli.  Ostatní komponenty jako závěsy přívěsků či zapínání používám i z jiných, ne vždy hypoalergenních materiálů, ale povětšinou stejně i tyto komponenty z chir.ocele. V případě dotazů a ujištění ohledně alergie mne prosím můžete kontaktovat :) 

 

                                                        ***

Délku šňůry/kůže k zavěšení přívěsků ráda v případě zájmu upravím do požadované délky, to není vůbec problém.

                                                        ***

 

 

V případě Vašeho případného zájmu o vytvoření nějakého osobitého, dřevěného šperku na míru, máte-li nějaké konkrétní přání či představy, velice ráda se po domluvě s Vámi pokusím o realizaci těchto přání :) 

                                                          ***

 

Děkuji velice, že jste navštívili můj obchůdek, můj život se stromy. Přeji Vám spoustu krásných chvil v přítomnosti stromů. V osvěžujícím stínu v letních dnech. Plné nádechy jejich sladkých vůní květů za jarních večerů. Posezení s rodinou u dřevěného stolu..

 

                                         

***

 

 

Způsob dopravy
Zasíláno v bublinkové obálce doporučeně, poštovné 65 Kč.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od UnderTrees

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--