Domů Profil prodejce CALICO
  • aktivní prodejce od r. 2012
    Reaguje na objednávky obvykle do 19 hodin.
  • Praha 6, ČR
  • 55 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (9) 100%
Nadšenci: 283
Aktivita: aktivní
Prodáno: 55
Registrace: 21.1.2012
Město: Praha 6
Stát: ČR

CALICO

/ Prodávající
Novinky
123666
12.3.2013 Po strašně dlouhé odmlce sem přidáme několik našich novinek. JSME ZPĚT!

 

Studio Calico 

Designérské studio CALICO vzniklo v roce 2012 a zabývá se navrhováním a ručním tiskem nekonečných vzorů. Vzory navrhujeme buď pro Calico studio a jeho papírenský sortiment nebo na míru pro naše klienty. Naše výrobky se vyznačují materiály prvotřídní kvality, exkluzivitou ručního zpracování, originalitou a vysokou estetickou hodnotou. Tu zaručují především naše vzory, u kterých volíme jejich použití ke každému produktu nebo projektu individuálně. 

Navrhování nového vzoru vždy vychází z naší představy či návrhu (který může vycházet z historické předlohy) a jeho následné aplikace na produkty. Proto na vás mohou naše vzory působit historizujícím dojmem a přesto působí moderně a originálně. Studio za tímto účelem nashromáždilo sbírku několika set historických originálních vzorů, které mohou sloužit jako inspirace pro nás i naše zákazníky. 

Maximum našich výrobních procesů se snažíme řešit ruční výrobou. Je to zčásti proto, že naše originální designy papírenských produktů mnohdy ani strojově vyrobit nejdou. Hlavním důvodem však je, že naše vzory tiskneme ručním velkoformátovým sítotiskem nebo dnes již téměř zaniklou technikou kartounového tisku. Když si tedy představíte množství vynaložené energie na ruční tisk v kombinaci s luxusními italskými papíry Fedrigony, na které tiskneme, je jasné, že je třeba zvolit odpovídající úroveň zpracování.

V roce 2015 byly naše balicí papíry oceněny v rámci prestižní designérské soutěže Fedrigoni Top Award. Předávání cen proběhlo v Londýně a v kategorii Packaging jsme se umístili na druhém místě. Do devátého ročníku této soutěže se přihlásio 867 soutěžících a o to větší máme radost, že porota ocenila právě nás.

 

Sítotisk

Od roku 2013 používáme kromě kartounové metody i sítotisk. Jsme schopni tisknout formát papíru 100 x 70 cm nebo látku o maximální délce 5 m.

Touto metodou tiskneme pouze papíry u kterých předpokládáme, že zákazník upřednostňuje čistě vytištěnou plochu bez sebemenších nepřesností a nedokonalostí v ploše tisku. Sítotiskové barvy si mícháme sami, takže máme naprostou volnost v odstínech tištěných barev. Sítotisk je vhodný i v případech, kdy je kartounová technika tisknu nepatřičně časově náročná a tím pádem také drahá, jako je tomu například u balicích papírů. 

V současné době tiskneme sítotiskově 8 Calico vzorů. Produkty, které jsou potištěny sítotiskem jsou balicí papíry, origami papíry, tubusy a desky. 

 

Kartounový tisk

Calico je dnes jedno z mála tiskařských studií na světě, které se zabývá i kartounovým tiskem. 

Tato tiskařská technika, používaná v tradičních kartounových továrnách, "kartounkách" způsobila, že se z českých zemí stalo v době průmyslové revoluce jedno z textilních center. Kartounový tisk byl dříve využíván výhradně pro potisk textilu (ubrusy, šátky, metrový textil a další), jako vedlejší produkt však vznikal i potištěný papír (vylepování vnitřku kufrů, předsádky knih a jiné). Jde o časově velmi náročnou metodu (výroba každého archu i se schnutím trvá nejméně 3 dny), při níž je každý otisk formy originální. Vzniká tak unikátní výrobek, jehož exklusivitu podporuje i pečlivě vybraný původní historický vzor a příslušná barevná kombinace. Barvy jsou ručně míchány. Odstíny na našich vzornících jsou tedy jen orientační a mohou se lehce lišit. Barevné odstíny můžeme připravit i na zakázku a přizpůsobit je tak vašim požadavkům. Tato možnost specifikace umožňuje i realizaci sériové malovýroby. Jak materiál, tak i samotný tisk splňují náročné požadavky uživatelů - náš tisk je vodě odolný, stabilní v ohybu a neodírá se. 

Oproti ostatním tiskovým metodám, jako je sítotisk a offset, má kartounový tisk ''živější'' charakter. Součástí tisku jsou i malé nedokonalosti, jako například přetisky a nedotisky. V tomto případě se nejedná o chybu, ale o ceněnou a žádanou vlastnost tisku. Stejně tak je tomu i se soutiskovými značkami, ve formě drobných otisků soutiskových kolíčků. Samotný tisk je vhodný především pro menší formáty. Nedoporučujeme jej například pro tapety apod., protože zde mohou vznikat nežádoucí optické klamy.

 

Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od CALICO

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--