Domů Profil prodejce MJ keramika
Marie Jandíková
  • aktivní prodejce od r. 2012
    Reaguje na objednávky obvykle do 15 minut.
  • Raspenava, ČR
  • 2006 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (352) 100%
Nadšenci: 995
Aktivita: aktivní
Prodáno: 2006
Registrace: 22.1.2012
Město: Raspenava
Stát: ČR
Důležitá informace: MŮŽETE VYBÍRAT I V PRODANÉM ZBOŽÍ. POKUSÍM SE PRO VÁS VYROBIT PODOBNÉ. DOBA VÝROBY 3-4 týdny.

MJ keramika

/ Prodávající
Novinky
1094510
20.2.2024 Vloženo pítko s ptáčkem, doplněn květináč-koule.

Vítejte,

v tomto obchůdku najdete keramiku, kterou vytáčím na kruhu nebo ručně modeluji a jsou na ní tedy viditelné stopy mých rukou nebo nástrojů.

NĚKTERÉ výrobky mohu vyrobit v jiné barvě, velikosti i v jiném množství.

KAŽDÝ KOUSEK JE ORIGINÁL, MOHOU SE JEN VELMI PODOBAT

Objednávky s požadavky na nápisy, neobvyklé vzory, barvy a dekor z obou stran (tedy co nemám v běžné nabídce) NEZASÍLÁM na dobírku, z pochopitelných důvodů prosím platbu předem

VYSTAVENÉ FAKTURY jsou pro vás připraveny k vytištění nebo ke stažení zde na Fléru u vaší objednávky !! po zaplacení !! nebo podle dohody, na vyžádání mohu vložit do balíku v listinné podobě

Zasílám i zákazníkům na Slovensko a do dalších zemí  (poštovné je ale od 300,- Kč- dle tarifů ČP)

Děkuji za návštěvu {#emotions_dlg.rose2}

".....než si keramiku odnesete domů"

Co všechno se děje v dílně, než si keramiku odnesete domů?

Prvotní je můj nápad nebo přání zákazníka. Někdy je to ta nejtěžší fáze výroby, protože je nutné dobře promyslet postup a ne všechna přání a nápady lze splnit. Dalším krokem je vytvarování keramické hmoty-hlíny. To se dělá vytočením na kruhu nebo vymodelováním z ruky. Jednotlivé části výrobku se tvarují zvlášť, nechají se zaschnout a pak se za pomoci zředěné hlíny spojí.

Nyní nastává fáze sušení. Sušíme pomalu, výrobek se musí otáčet, aby schnul rovnoměrně ze všech stran. Malé tvary schnou 5 dní, ale ty velké a složité 4 týdny i déle………
A je čas na první výpal tzv. přežah. Ten probíhá při teplotě 850°C a umožní nám následně výrobek ozdobit - naglazovat. Glazura dodá mému výtvoru požadované vlastnosti – barvu, lesk a mnoho dalších. To se ale splní až po druhém – ostrém výpalu. Tady se teplota pohybuje mezi 1 130°C – 1250°C.

Vypalovací pec otvírám po vychladnutí asi za 36 hodin a vždy mě čeká překvapení. Když všechno dobře dopadne, vykoukne na mě třeba taková panenka jako na obrázku.

 Stará japonská technika výroby keramiky - RAKU.

Tento způsob výroby (rozpálený výrobek na 1100 °C nechat hořet na vzduchu v pilinách nebo v jiném přírodním materiálu a pak rychle zchladit) je velmi náročný, ale výsledek stojí za to. Rychlým zchlazením vzniknou na výrobku prasklinky - tzv. krakle. Proto je takto dekorovaná keramika určena jen k dekoraci, vázičky jsou na suchou vazbu, protože mohou prosakovat.

Konečný vzhled je mnou jen minimálně ovlivnitelný, takže výsledek je velkým překvapením.RAKU - maska

 

Způsob dopravy
Česká pošta-balík do ruky, balík na poštu nebo balíkovna. V případě objednání více kusů Vás budu informovat, zda se poštovné navýší (cena dle velikosti a počtu balíků). Baleno do bublinkové fólie v několika vrstvách. Po dohodě je možné osobní předání v dílně v Raspenavě. Poštovné na Slovensko je od 300,-Kč dle velikosti (budu informovat vnitřní poštou).
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od MJ keramika

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--