Domů Profil prodejce Darkmoon
Věra Slívová
  • aktivní prodejce od r. 2012
    Reaguje na objednávky obvykle do 17 hodin.
  • Stará Boleslav, ČR
  • 106 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (35) 100%
Nadšenci: 247
Aktivita: aktivní
Prodáno: 106
Registrace: 7.5.2012
Město: Stará Boleslav
Stát: ČR

Darkmoon

/ Prodávající
Novinky

 

 

Vítám všechny poutníky po barevném a rozmanitém světě Fler.

Nejdřív byla potřeba uchopit jakýmsi způsobem okolní svět. Kreslila jsem od mala vše, co mne zajímalo, tváře, lidi, zvířata, pocity...Později šly věci vlastní cestou, dostihla mě profese a kreslila jsem stavby, domy a pomáhala jejch cestě do skutečnosti. Okouzlující svět minerálů, drátků a korálků se mi odkryl náhodou a znovu se snažím pracně uchopit věci jinak a objevit tvar či kombinaci, která je v nich kdesi ukrytá a tu nejlepší vynést na světlo. S potěšením je nabízím i Vám. 

Co si u mne můžete koupit:

wire wrapping - starobylá, velmi pracná a krásná technika, která dává šperkům ojedinělý vzhled. Šperky se vyrábí omotáváním a proplétáním drátků. Nebývají svařované ani lepené, vše je spojováno jen drátky.

   

...také šperky tepané...                                   ... a drátkované... 

 

...a další...                                            ...i na přání.

  

Používám také  prastarý  šperkařský materiál - kost. Šperk se vyřezává, brousí, leští, někdy i barví do konečné podoby ze silné zvířecí kosti. Časem získává lehce nažloutlý nádech mramorovaný drobnými tmavějšími póry a šperk tím získává jakýsi pradávný vzhled. Na posledním obrázku je jeden z amuletů, téměř vždy vyráběné jako osobní  pro konkrétního člověka.

V galerii se můžete podívat na šperky vytvořené na přáa srdeční záležitosti  - ty, se kterými jsem se nemohla dlouho rozloučit a některé jsem si i nechala. Kvůli použitým kamenům jde o neopakovatelné kousky je ale možné udělat podobné.

Ještě poznámku - pokud je u zboží uvedena lhůta, jde o výrobu nového šperku podle vyfoceného - nebude úplně identický.

Příjemné pokoukání, prohlížejte a přejte si. Ráda bych, aby Vám moje dílka přinesla stejnou radost jako mně, když je vytvářím... 

 

 V časopise Korálki můžete najít i mé návody na náušnice:

    Korálki

A na závěr pár rad - Jak si vybrat náušnice  aby nám slušely

Jestliže je u zboží uvedena dodací lhůta jde o šperky které vyrábím znovu. V tom případě mohu také přizpůsobit šperk Vašemu přání. 

Náušnicové háčky jsou bezniklové.

ŘEŠENÍ PRO ALERGIKY

     Všechny háčky a puzetky u náušnic - pokud nejsou pevnou součástí šperku  - mohou být vyměněny za háčky nerezové ( v ceně) nebo z chirurgické oceli (+10 Kč), či titanové (+ 20 Kč). Puzetky - kuličky v barvě mědi, mosazi nebo stříbra - mohou být s trnem z titanu, který je stejně snášenlivý jako chirurgická ocel  - příplatek 20 Kč. Náušnice je možné také opatřit háčky z plastu - v ceně.  

Já sama mám alergii na kůži - pokud jste na tom stejně, můžete si objednat  závěs z černé plastové bužírky který se vzhledově od kůže příliš neliší, nebo použít umělou kůži, koženku, či voskovanou bavlněnou nebo polyesterovou šňůru (vše v ceně).

Pro šperk na zakázku mám pro Vás k dispozici tyto kameny:

Před výrobou je možné i zaslat návrh šperku.

 

 

 

Dráty a plechy - přírodní mosazné nebo měděné upravené patinováním,  lakované nebo postříbřené bižuterní (většinou měděné) dráty, dále atestované nerezové dráty a plech z potravinářského nerezuChirurgickou ocel (osteofix) používám jen  na přání nebo u částí které jsou ve styku s pokožkou - cena chirurgické oceli je poměrně vysoká a vyrábět z ní třeba celou náušnici  nemá většinou smysl, protože stejnou službu splní i nerez. 

Cín - tam, kde dochází ke styku s pokožkou používám zásadně bezolovnatý cín s příměsí stříbra. 

Bižuterní komponenty - běžné, po dohodě je možné použít většinu komponentů z chirurgické oceli. Náušnicové háčky dávám  bezniklové, které jsou bez problémů snášeny (pro jistotu testováno i kamarádce se silnou alergií).

Korálky - skleněné - Preciosa, ostatní -  české výroby, Swarowski, rokail TOHO

Plast - díly vyráběné z potravinářských obalů, plastové akrylové korálky 

Minerály, perly, perleť, mušlovina, dřevěné korálky 

Kost - hovězí morková kost (ze které se doma dělá morková polévka:-). Před zpracováním je vyvářená několik hodin a poté  bělená a dezinfikovaná. Barvena je přírodními barvivy.

 

Obecně:

  • Se šperky nespěte a nekoupejte se – už vůbec ne v moři. Drátkované (wire-wrappingové) šperky, i když jsou vyráběny s maximální pečlivostí, nevydrží tolik co šperky cínované nebo celokovové. Pokud je nenosíte, odkládejte je na suché a tmavé místo (Některé minerály na slunci blednou) Ideální pro uskladnění jsou malé uzavírací plastové sáčky s dvěma do sebe zapadajícími drážkami – máte přehled a nestane se Vám, že v ranním spěchu rozmotáváte klubko řetízků a náhrdelníků či hledáte druhou náušnici.
  • Šperky oblékejte až na úplný konec oblečená a nalíčená. Minimalizujte možný styk s kosmetikou, která obsahuje mnoho chemických látek, které mohou způsobit nevratné změny ve vzhledu šperků. Hodně agresivní je lak na vlasy, který například u perel a perleti rozleptává povrch a způsobuje jejich zmatnění. Dbejte na to, aby Váš make – up, krém či parfém byl již vstřebán do pokožky - pak si můžete šperk nasadit.
  • Háčky a puzetky u náušnic čas od času můžete vydezinfikovat přetřením hadříkem namočeným v lihu.

Kovové postříbřené, měděné či mosazné šperky

Časem u nich dochází ke ztmavnutí či zčernání povrchu, což je přirozený jev - oxidace, kdy se na povrchu vytvoří ochranná vrstvička patiny, která šperk chrání. Patina je u některých šperků velice pěkná a ponechává se, u šperků se místy nošením stírá a šperk se vlastně dotvoří časem a sžitím s majitelkou.

Ke ztmavnutí pokovu bižuterie či zlatých a stříbrných šperků může také dojít pokud máte agresivní pot (například po vysoké horečce, stresu, či při užívání některých léků). Zašlou bižuterii z postříbřených drátků můžete nechat vyčistit ve zlatnictví ultrazvukem či speciální vodičkou na drahé kovy, ostatní čistěte přetřením speciálním hadříkem, který dostanete ve zlatnictvích. Přírodní měď a mosaz můžete také čistit prostředky, které jsou na tyto kovy běžně k dostání v drogeriích - vyhněte se ale při čištění šperku perlám, minerálům a korálkům s povrchovou úpravou.

Ještě k údajné škodlivosti mědi: Měď sama o sobě není škodlivá, dokonce podle učení ajurvédy je měď tělu prospěšná. Pro organismy je měď nezbytná – ženy by bez mědi neměly děti a kytky by špatně rostly. Používání měděných nádob při výrobě potravin bylo před nástupem plastu a nerezu rozšířené. Problémy dělají sloučeniny mědi – zelený povlak – měděnka, který je jedovatý a vzniká  působením vlhkosti a CO2. Prakticky to ale znamená, že aby Vám vznikla měděnka, museli byste mít šperk ponořený delší dobu v minerálce. Při běžném užívání šperku a skladování na suchém místě měděnka nevzniká. Přesto se snažím minimálně používat háčky z mědi - v ušní dírce může měď dráždit a u měděných náušnic raději dávám háčky z bezniklového kovu s měděným vzhledem.  

Šperky z lakovaných drátků

Pokud se nenaruší ochranná vrstva laku, která chrání kov před oxidací, ke změně vzhledu nedochází. Šperky můžete vyčistit mýdlem a jemným kartáčkem.  Platí zásady uvedené výše – šperk si vzít až naposled a zamezit hlavně kontaktu s areosoly.

Šperky z nerezu, chirurgické oceli či osteofixu

Dá se říci že tyto šperky jsou věčné. Nerez sám je houževnatý stálý kov, který vydrží mnohem více a déle než by vydržel ten samý šperk ze zlata a stříbra. Neodchází u něj oxidaci – změně vzhledu, nepotřebuje žádnou zvláštní péči. Čistit se dá zubním kartáčkem a mýdlem či jarem. S celokovovými nerezovými šperky se můžete koupat, lakovat, líčit, prostě vydrží totéž co třeba Vaše nerezová lžička. U šperků doplněných minerály, perlami, perletí či korálky ale dodržujte obecné zásady uvedené výše, aby nedošlo k poškození minerálu nebo korálku.

Černý drát

Šperky či dekorace z černého - obyčejného drátu působením vlhkosti (i vzdušné) reznou. U některých výrobků může být i rez zajímavá - dodává jim jakousi patinu. Proti rzi jednoduchá pomoc - rez omyjeme kartáčkem a drátky necháme oschnout. Potom je hadříkem namočeným v jedlém oleji přetřeme.  Po čase na výrobku olej zaschne a vytvoří vrstvičku, která drátek chrání . Pro venkovní prostředí to ale nestačí - proto drátované dekorace nenechávejte venku. 

Kost

jako každý přírodní materiál časem mění vzhled. Nebarvenou kost je nejlepší čistit bílou zubní pastou a kartáčkem. Mějte na paměti, že kost je porézní materiál a snadno přijímá různé látky a vyhněte se kontaktu kosti s barvami či pigmenty ( zvláště v make-upech) Některé skvrny – například od fixu - nelze již pak úplně vyčistit. Šperky z kosti nošené na přímé pokožce vstřebávají mastnotu a kost získává patinu - lehce nažloutlý místy průsvitný, nádech a starobylý vzhled. U nebarvené kosti je možné bílý vzhled částečně obnovit tímto způsobem: ponořením do čistého benzínu či lihu a poté dobělením v peroxidu vodíku – obojí na několik hodin. Pak nechat důkladně vyschnout, napustit parafínem či voskem a přeleštit suchým hadříkem.

 

Pokud budete mít nějaké dotazy či přání, neváhejte a napište mi. Přeji Vám, aby Vás nový šperk dlouho těšil a přinesl Vám hodně radosti.

 

Způsob dopravy
Po připsání platby na účet poštou doporučeně, v bublinkové obálce. Poštovné včetně balného je 48 - 58,- Kč pro Českou republiku; podle váhy zásilky. V Praze je možné domluvit osobní vyzvednutí.
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Zboží

Další zboží od Darkmoon

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--